resim yok
09 Ekim 2011 - 00:00

 

Takip etmek zor bu sezon dizileri. Borsa takip eder gibi... İnterpress Ajansı’nın bir toparlaması oldu. Eylül ayının son haftasından bu yana 11 kanalda 94 dizi yayınlanıyor. Ajansın tespitlerine göre
10 yeni dizi daha geliyor. ‘Huzurum Kalmadı’ (bugün TNT’de başlıyor), ‘Tozlu Yollar’, ‘Araf Zamanı’, ‘Affet Beni’, ‘Elde Var Hayat’, ‘Sır Kanunu’, ‘Tek Başımıza’, ‘Farklı Hayat’, ‘Taksici’, ‘Eve Düşen Yıldırım’, ‘Mor Menekşeler’, ‘Bir Kadın Tanıdım’. Planlanan diziler de var; ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘İsyan Günlerinde Aşk’, ‘Kötü Yol’... Ertelenler var; ‘Defne’, ‘Gülbeyaz’. Bu liste eksik olabilir. Yani sayılar daha da yükselecek.
 
KANAL D’NİN YENİ DİZİSİ KODLAMAYA TAKILIR MI? 
Hani cuma günü yazmıştım, dizilerin basın bültenlerine dikkat diye. Kanal D’nin yeni dizisi ‘Yıllar Sonra’nın başlayacağı haberi geldi. Aydan Şener (Yıllar sonra tekrar eski günlere diyelim), Tarık Tarcan ( Aynısı onun için de geçerli) başrollerde. Konuyu da yazmışlar, ayrıntıya girmeden bizi ilgilendiren bölümünü aktaracağım: Şahin Ulupınar inşaat mühendisi ve holding sahibi. Eşi Leyla, kızları Seda ve Aslı’yla refah içinde yaşıyorlar. “Ama Şahin Bey’in bir de  - aynen metinden aktarıyorum - evi dışında ikinci bir hayatı daha vardır. Merve adlı bir kadınla beraber olup ondan da Yağmur adlı bir kızı vardır.” Hadi bakalım. Şimdi ne olacak? RTÜK’ün akıllı işaretleri ne yapacak? ‘Genel İzleyici’ mi olacak dizimiz? Yani şunu demek istiyorum; böyle anlamsız bir hal alabilir bu kodlama işi. Şimdiden bu dizi için “Hmmm ahlakta bir sorun var” diye düşünmeye başlarlar. Çünkü ileride içeriklere de karışmayı düşünüyorlar! 
 
HAYVAN SEVGİSİ MENAPOZLU OLUR!
‘Alemin Kıralı’nda Kanter Emel tiplemesiyle ilgili tepkiler geldi. Dizinin metninde Kanter Emel ve arkadaşları şöyle tarif ediliyor; “Kendi gibi sürekli terleyen orta yaşlı kadınlar...” Yani menapoz durumu. Dizide hayvan sevgisi de genelde bu dönemi yaşayan kadınlarda olur havası verilmiş. Erkek ve kadınlara ait dönemler sinema ve dizilerde espri unsuru olarak kullanılıyor, evet ama bu şekilde ‘altını çizmek’ hiç de keyifli olmamış! 
 
AYŞECiK DiZiSi DE ÇEKiLMiŞTi
İlk ‘Ayşecik’ dizisi 1997 yılında çekilmişti. Show TV’ de gösterilmişti. 100 bölüm gösterilmişti. Epey tutmuştu. Oradaki diyaloglarda unutulmazdı. Yayınlanan ilk bölümünden notlarım varmış. Zengin adam şoförüne “Karnını doyurdun mu?” diye sorar. Şoför; “Sağ olun, ekmek arası döner yedim” der. Yine bir sahnede, pahallı bir balık lokantasında bulaşıkçılık yapan başı örtülü bir kadın işe geç gelir. Şef çok kızar. Arkasından; “Hem namuslu olacaksın hem geç kalacaksın” diye sitem eder! Ecem Kanun, ‘Ayşecik’ rolünü oynamış. Sonra onu Dalin reklamlarında gördük. 
 
NURSELi iDiZ FADiME ŞAHiN OLMUŞTU!
Yıl 1997... Kanal D’de Nurseli İdiz ‘fenomen’ yıllarından bir demet sunmaktadır; Prizma programında tiyatroyla gazeteciliği birleştirmişti. Fadime Şahin’in maceralarının bitmez tükenmez yıllarıydı. O zamanların ‘olay kadını’ Fadime Şahin’di. Nurseli İdiz Şahin olmuş ve Müslüm Gündüz’le ilişkilerini programında canlandırmıştı! 
 
Sinan Koloğlu-Milliyet

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin