resim yok
01 Şubat 2013 - 00:00

 

Kim ne derse desin seyirci ‘’aptal değilim’’ diyor. 20 Dakika dizisi de bu durumdan payına düşeni alıyor. İddialı başlayan dizinin özellikle AB grubu seyirci üzerinde büyük başarı yakalaması bekleniyordu. Peki de oldu? Seyirci sayısı gün geçtikçe düşüyor. Neyse ki 30 bölümde bitirilecek bir dizi olarak planlandığı için ıstırap çabuk bitecek! Tabii kanal önce bitirmez ise…
 
İlk haftalarda reytingleri iyi olsa da 20 Dakika dizisi en iddialı olduğu AB kategorisinde de ciddi bir reyting kaybı yaşıyor. AB Grubu’nda 8′in üzerinde reyting sonuçları gitgide düşen 20 Dakika dizisi şu sıralarda 5′in üzerinde reyting alabiliyor. Totalde ise 5′in üzerinde aldığı reyting 4,05′e kadar geriledi. Sayılar sizi ilgilendirmiyor, farkındayım. Ben farkındayım da acaba diğerleri farkında mı? Sektörde görev alan herkes biliyor ki ticari bir denklemler üzerine kurulmuş bu işler.
 
Denklem diyor ki; ‘’yayınlandığı saat diliminde televizyon izleyen altı kişiden birini çekemeyen bir dizinin yaşaması im-kan-sız!’’.. Hemen yayına son verilmeli, çünkü reklam almak ve sektöre para çekmek lazım! Asıl patron reklamcıdır ve ekran karşısındaki seyirci sayısına göre para verdiği için, 6’da 1’i tutturamayan program her hafta zarara sokar kanalı, kan kaybeder, yaşam ünitesine bağlanır. Kanalın sahibi ve kanal yöneticileri diziyi çok sever, yapımcıyla yayıncı arasında gönül bağı vardır, dostluk vardır, arkadaşlık vardır…Vardır Allah vardır! Bu yüzdendir ki birkaç hafta yoğun bakımda yaşatılmaya çalışılır diziler.
 
20 Dakika dizisi ‘’altın oran’’ olarak bilinene 6’da 1 seyirciyi Total’de hiçbir zaman tutturamamıştı. 20 Dakika, ilk üç hafta AB’de tutturduğu bu oranı da dördüncü bölümde kaybetti.
Sen nereden biliyorsun derseniz ben bu diziyi yakın takibe aldım. Dizi benim çok beğendiğim bir film olan Pour Elle’nin taklidi Kaçış Planı’nından uyarlandı ve dizi yapıldı.
 
Neden bilmiyorum suyunun suyu olarak da bize sunuldu. Ben ‘’Umarım kötü taklit olmaz!’’ diyerek yazılarımın arasına katmıştım 20 Dakika’yı. İlker Aksum dışında da hayal kırıklığım oldu! 20 Dakika’nın senaristi: ‘’Benim yazdığımı çekemiyorsun’’ dedi, böylece de 20 Dakika dizisinin yönetmeni değişti. Hangi ülkede senarist, yönetmene hükmeder? Benim bildiğim senarist yazar, yönetmen yorumlar. Senaristin dünyaya bakan gözleri olur yönetmen. Yani adı üstünde yönetir! Ama demek ki bizim ülkemizde bu böyle değilmiş.
 
Senaristler bir senedir dizinin senaryosunu yazıyorlarmış! Aman Tanrım kim bilir ne zor olmuştur bu diziyi yazmak? Dalgamı geçiyorlar bizimle? Var olan bir şeyi aynen kopyalarken bu kadar zorlanacak ne var? Ha! Neredeyse 2 saat dizi yayınlarsanız, durum bu olur! Film mi çekiyorsunuz, dizi mi? Tabii pastadan alacağınız payı düşününce pek de haksız sayılmazsınız. Ama benden size naçizane bir tavsiye; suyunun suyuna bu kadar zaman (1 sene) ayıracağınıza, yazın kendi gerçek senaryolarınızı, sunun kanala ya da çekin sinema filmi şanınız yürüsün! Bu böyle giderse değil 20 Dakika, 5 dakika bile seyredilmez diziler. Yani emeklere, seyirciye, herkese yazık olur, her iş zayi olur!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin