resim yok
07 Ağustos 2011 - 00:00

 

“Canım Ailem”in Meliha’sı Şebnem Bozoklu, 13 Ağustos’tan itibaren Kanal D’nin yeni komedi dizisi “Bizim Yenge” ile seyirci karşısında olacak. Başarılı oyuncu bu kez, ilk görüşte aşık olduğu Bahri’ye kavuşmak uğruna babasına meydan okuyan, küçük şehirden kalkıp İstanbul’a gelen ama koca evinde hayatının sürprizini yaşayan Filiz’i canlandıracak.

 

1. Bölüm fragmanı

 

 

Yeni diziniz yakında başlıyor. Heyecan durumu nasıl?               

- Fazlasıyla heyecanlıyım. İlk bölümü çektik, ikinci bölüme başladık. “Allah’ım biz ne yapıyoruz? Doğru yerden mi gidiyoruz? Karakteri böyle oynamakla iyi mi ediyorum?” gibi sorular sorduğum, hem stresli hem de heyecanlı olduğum bir dönemdeyim. Bu heyecanı her hücremde hissediyorum. Çünkü “Bizim Yenge”nin çok güzel bir iş olmasını istiyorum.

Bizim Yenge”nin ‘iyi aile kızı’ Filiz, “Canım Ailem”de oynadığınız Meliha’ya benziyor mu?       

- Hayır, hiç benzemiyor. Filiz, Antakya’dan İstanbul’a geliyor. Fakat hayatının tamamını Antakya’da geçirmiş değil. Devlet Demiryolları’nda çalışan bir ailenin kızı, dolayısıyla tüm çocukluğunu Türkiye’nin farklı şehirlerinde geçirmiş. Babası emekli olunca Antakya’ya yerleşmişler. “Canım Ailem”de benden yaşça büyük bir rolü oynamıştım, şimdi kendi yaşımda bir karakteri canlandırıyorum. Filiz, 28 yaşında tatlı bir kız. Çok cici bir babası ve ailesi var. Üniversitede okuyan kuzenini ziyaret etmek için İstanbul’a geldiğinde hayatının aşkıyla karşılaşıyor. Tüm engellere karşı durup aşkıyla İstanbul’da kalmayı seçiyor.

BENİM KAYINVALİDEM DÜNYANIN EN TATLI İNSANI

Siz, önceki röportajlarınızda evlenmeyi hiç hayal etmediğinizi söylemiştiniz, fakat ani bir kararla nikâh masasına oturdunuz. Bu noktada Filiz karakteriyle aranızda pek benzerlik yok sanırım...


- Filiz’in de hayatının birincil amacı evlilik değil aslında. Hatta evlenmek aklında bile yok ama bazen biriyle karşılaşırsınız ve çarpılırsınız ya, böyle yıldırım çakar üstünüzde, Filiz’e de öyle oluyor.

Aşkı uğruna babasına karşı koyup İstanbul’da kalıyormuş Filiz. Siz böyle bir güçlükle karşılaşsaydınız, ne yapardınız?

- Ben böyle bir şeyle karşılaşmazdım. Ama eğer bir şeyi çok istiyorsam ve önümde çok engel varsa, gözüm hiçbir şeyi görmez. O noktada Filiz’le benzeştiğimizi söyleyebilirim. 

Bu işle hakikaten “Bu tam bizim yenge” diyebileceğimiz bir profil çizeceğinizi düşünüyor musunuz?

- Bilemeyiz. Öyle olmasını çok isteriz. Filiz çok tipik bir kız değil ama bütün kadınların hayatlarının bir yerinde kendileriyle özdeşleştirebilecekleri biri, çünkü bir kayınvalide sorunu yaşıyor. 

Siz kayınvalide sorunu yaşadınız mı?

- Yok, benim dünya tatlısı bir kayınvalidem var. Dünyanın en tatlı insanı, Emre’nin (İzer) annesi.

NORMAL OLACAK KADAR ANORMAL DEĞİLİM

Kayınvalidenizi Ayşe Nil Şamlıoğlu canlandıracak, değil mi?


- Evet. Ayşenil Hanım, hayranı olduğum bir oyuncu. Hayatım onu beğenerek geçti. Onunla birlikte oynamanın hayali bile beni çok mutlu ediyordu... Bu dizide inanılmaz derecede sorunlu bir ilişkiye sahip iki kadını oynuyoruz. Sahneler bittiği anda ise çok iyi arkadaşız. Kendisi de büyük bir çılgın. Onu tanımış olmak beni çok mutlu etti. 

Ayşenil Hanım size “pamuk prenses” diyormuş sette, siz ona nasıl hitap ediyorsunuz?

- Şu anda bir hitap geliştirmedim, ki huyumdur aslında hemen geliştiririm. Bir ay sonra tekrar röportaj yaparsak, o zaman kesin bir şey bulmuş olurum. Ama şu anda onun şahaneliğine bakıp şaşırmakla meşgulüm.

Ayşenil Hanım için çılgın dediniz, acaba arkadaşlarınız sizi nasıl tarif ediyordur?

- Bir laf vardır, çok severim; “Normal olacak kadar anormal değilim”. Hayat o kadar sıkıcı ki, sıkıcı insan olmanın hiçbir manası yok. Ne kadar gülersem, eğlenirsem o kadar iyiyim. Tatlı tatlı hayatımız devam etsin.

İlker Aksum’la “Canım Ailem”den sonra ikinci kez birlikte çalışıyorsunuz. Nasıl bir rol arkadaşı İlker Bey?

- İlker benim çok tatlı bulduğum biri. Memlekette sağlam bulduğum üç-beş oyuncudan biridir. Çok iyi bir oyuncu. “Canım Ailem”de de birlikte sahnelerimiz olmuştu ama orada bambaşka iki tipi oynuyorduk. Bu dizide ise önce sevgili oluyoruz, sonra da karı-koca. 

ÇOK GÜZEL EV DAĞITIRIM

Dizinin tanıtım filminde bir evin içini görüyoruz; dağ gibi çamaşırlar, kazanla pişen yemekler... Neler oluyor o evde, anlatır mısınız biraz?


- Bu bizim sürprizimiz. Seyirci, birinci bölümle birlikte o evde nasıl bir güruhun yaşadığını görecek. Şimdilik sadece Filiz’i kolay bir hayatın beklemediğini söyleyebilirim.

Sizin ev işleriyle aranız nasıl?

- Değişiyor. Çok güzel ev dağıtırım ama çok da güzel toplarım. “Aman her şey nizami olacak evin içinde” gibi bir düşüncem yoktur ama evimdeki her şey temizdir. İyi de yemek yaparım, dünya mutfaklarına merakım vardır. 

Bu arada evlilik nasıl gidiyor?

- Güzel. Yolunda her şey. Tatlı tatlı devam ediyor.

40 GÜNDE 7 KİLO VERDİM

Çok kilo vermişsiniz. “Bizim Yenge” dizisi için rejim mi yaptınız?


- Yaklaşık 40 günde yedi kilo verdim. “Canım Ailem”de oynarken kiloma dikkat etmiyordum, çünkü orada oynadığım karakter için çok işe yarıyordu balık etli olma hali. Fit bir görüntü Meliha’ya yakışmazdı. Şimdi başka bir kızı oynayacağım için kilo verdim. Hayatımın her döneminde balık etli oldum. Severdim de balık etli olmayı, bir sıkıntım yoktu. Ama bu iş için zayıflamam gerekiyordu, zayıfladım. İki-üç kilo daha vereceğim.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin