Ahu Yağtu'dan stil tüyoları!

''Çalıntı stil kaplama gibi durur...''

resim yok
20 Kasım 2014 - 09:47
Röportaj

''Çalıntı stil kaplama gibi durur...''

Tasarımcı ve modacı kimliğiyle öne çıkan Ahu Yağtu stil tüyoları verdi.


Türk kadınlarının moda konusundaki en büyük hatasının Batı'yı takip etmek ve ünlü isimlerin tarzını benimsemek olduğunu söyleyen Yağtu, ''Başkasının stili üzerinizde  kaplama gibi durur'' diyor.

 

ViNTAGE ARTIK KIYMETLi GÖRÜLÜYÖR...

Ahu Yağtu: ''Artık insanlar vintage ürünlerini, başkasının eskisi gibi değil, kıymetli eşyalar olarak görüyorlar. Bu algının oluşmasında katkım varsa ne mutlu bana''

Modelliğe başladığı 1993'ten sonra zaman içinde oyunculuk, moda editörlüğü ve stil danışmanlığı yapan Ahu Yağtu, artık 'AU Vintage' markasıyla adından söz ettiriyor. adL firmasıyla da yolları kesişen Yağtu, yeni koleksiyonunu, stilini, kombinlerini ve hayallerini anlattı.

adL ile yollarınız nasıl kesişti?

Bu sezon yansıtmak istedikleri kadından bahsettiklerinde açıkçası çok heyecanlandım ve ilk andan itibaren içinde bulunmak istediğim bir projeye dönüştü.    

Koleksiyon nasıl kadınlara hitap ediyor?

Kendine güvenen, güçlü ve genellikle çalışan kadınlara hitap ediyor. Özellikle, 60'lardan esinlenilmiş parçaların olması beni etkiledi.

Modayı yakından takip etmek kadınları stil sahibi yapar mı?

Maalesef hayır. Modayı ya da trendleri yakından takip etmek yetmiyor. Bolca araştırma yapıp, üstüne hatalar yapmak gerekiyor ki, doğruyu bulasın. Risklerden uzak durmak lazım. Bazı trend olmuş parçalar, sadece trend olduğu için alınmamalı mesela. Elbette herkesin bir tarzı var. Önemli olan bu tarzdan ödün vermeden modayı takip etmek. Stiliniz o zaman kalıcı olabilir ancak.

 

MODAYI TAKİP ETMEK YETMEZ

Kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

Farkındalığımı geliştirmek için bazı çalışmalar uyguluyorum. Düzenli pilates yapıyorum, film izliyorum ve seyahat ediyorum. Bir gazetede de yazmaya başladım. Meğer yazmak da kişisel gelişim için çok güzel bir yolmuş.

Türk kadınlarının moda hakkında en çok yaptığı hata nedir?

Türk kadını genelde Batı’yı takip ediyor ve popüler kesimin tarzını bire bir kendine uygulamak istiyor ama bu imkansız. Kendi stilini yansıtmak yerine, başkasının stilini kendine uygulamaya çalışınca sonuç 'kaplama' oluyor.

Türk kadınları arasında vintage'in yeri nedir?

Vintage kavramı Türkiye'de çok güzel bir yere geldi. 2006 yılında bu işe başladığımda tereddütlerim vardı. Artık insanlar vintage ürünlerini, başkasının eskisi değil kıymetli eşyalar olarak görüyorlar. Bu algının oluşmasında biraz olsun katkım varsa ne mutlu bana. Elbette vintage akımının dünyada bu kadar popülerleşmesi de çok önemli.[reklam]

En çok hangi dönem kıyafetleri sizin ilginizi çekiyor?

30'lar ve 80'lere dair kıyafetleri daha çok seviyorum.

 

DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK İÇİN...

'AU Vintage' markasının doğuş hikayesini anlatabilir misiniz?

Galata'daki mağazayla sınırlı sayıda insana ulaşabiliyordum. Daha fazla kişiye ulaşmak için bu işi online olarak devam ettirmeye karar verdim ve 2012'de siteyi yayına aldık. İçinde özgün parçaların yer aldığı, vintage ve ikici el ürünlerin öne çıktığı bir platform oldu

 

'SiNEMA iSTiYORUM'

Hayalleriniz neler?

Şu anda Çaba Derneği'yle ortak yürüttüğümüz bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Ünlülerin kıyafetlerini sitemizde satışa sunup, elde edilen geliri ihtiyacı olan çocukların eğitimine bağışlıyoruz. Proje epey ilgi gördü ve birçok ünlü isimden destek geldi. Ayrıca sitenin İngilizce versiyonu tamamlanmak üzere. Yurt dışında da aranılan bir site olmak hayallerim arasında yer alıyor. Önümüzdeki sezonlarda kendi ürettiğimiz vintage esintili ürünler de sitede satışa sunulacak. Bunun dışında bir sinema filminde rol almayı çok isterim.

Oyunculuk teklifleri alıyor musunuz?

Elbette fakat henüz içime sinen bir proje olmadı.

Nasıl bir rol istersiniz?

Bilmiyorum, bu daha çok hikayeye bağlı diyebilirim.

Çocuğunuza ne kadar vakit ayırabiliyorsunuz?

Olabildiğince dengelemeye çalışıyorum. İşlerimi oğlum Kemal okuldayken ya da uyurken bitirip, kalan zamanı birlikte geçirmeye özen gösteriyorum.

 

 

AHU YAĞTU BİLİNMEYENLERİNİ ANLATTI!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin