Ajda Pekkan'ın mirasınının bir kısmının adresi belli!

Süperstar Ajda Pekkan, önceki gün Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği HAÇİKO'nun Gayrettepe'de düzenlediği toplantıya katıldı.

resim yok
15 Kasım 2013 - 09:41
Magazin

10 Aralık'ta HAÇİKO Derneği yararına Ataköy Sheraton Hotel'de düzenlenecek konserin basın toplantısı Gayrettepe'de gerçekleştirildi.

 

Nar Kitchen'da ki toplantıya HAÇİKO Başkanı Ömür Gedik, Süperstar Ajda Pekkan, Behzat Gerçeker, Yusuf Güney katıldı.

Ömür Gedik'in Başkanı olduğu HAÇİKO Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği ile Eyüp Belediyesi'nin arazi ve bina yapımını gerçekleştireceği Haçiko Sokak Hayvanları Yuvası ve Eğitim Merkezi'ne gelir toplamak için düzenlenecek konserde Ajda Pekkan, Ferhat Göçer, Atiye, Rafet El Roman, Yusuf Güney, Behzat Gerçeker gibi ünlü isimler sahne alacak.

 

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın üstleneceği geceden elde edilecek gelirle sokak hayvanları için barınak yaptırılacak. 15 Dönüm arazi üzerine kurulacak tesislerde Köpek Hoteli ve Köpek gezdirme alanı, kedi yada Köpekler için tedavi merkezi ile Tiyatro Salonu ve Çocuklar İçin Oyun Parkı bulunacak.

 

Anatolia System Mimarlık, Avrupa Göz, Altınbaş Holding, Koç Üniversitesi, Sheraton Hotel ve Kral TV'nin medya sponsorluğunu üstlendiği gecede yardım severlere gecede HAÇİKO Altın Pati Ödülü sunulacak. Biletler 150 TL'den satışa sunuldu.

 

AJDA PEKKAN DENİNCE TÜRKİYE'DE AÇILMAYACAK KAPININ OLMADIĞINI GÖRDÜM!

Ömür Gedik yaptığı konuşmada; "Barınak yapımı için bizimle birlikte olan tüm sanatçılara teşekkür ederim. Ajda Pekkan'ın burada olması çok önemli. Hayvan hakları konusunda benim örnek aldığım birisi. Ajda Pekkan denince Türkiye de açılmayacak kapı olduğunu ben bu organizasyonu yaparken anladım. İnşallah bu konserlerin devamı da olur." dedi. 

 

HAÇİKO Başkanı Ömür Gedik, "Biletler 150 TL'den satışa sunuldu. Ayrıca bağış yapmak isteyenler kendi adına hayvanlar için bir yuva satın alabilecekler. Göktürk'te 15 dönüm arazi Eyüp Belediyesi tarafından bu tesis için ayrıldı. Barınağın yanında çocuklar içinde eğitim merkezi olacak." dedi.

 

HAYVANLARI KENDİMDEN AYRIŞTIRAMIYORUM!

Ajda Pekkan ise çok çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Hayvan sever insanların gün geçtikçe azaldığını görüyorum. Sevmek başka, bakmak başka, mesuliyet başka. O yüzden insanları bu konuda yetiştirmek gerekiyor. Bir şeyi seviyorsan eğer her şeyin en güzelini yapıyorsun, yemek pişirmekte de, çocuk büyütmekte de, kendine olan saygında da.

 

Sokak hayvanlarına karınca kararınca, iyi niyetimiz ve sevgimizle bir şeyler yapınca manevi bir huzur buluyoruz, tatmin oluyoruz. Onlara kötü davrananları dile bile getirmek istemiyorum. Kimseye zorla sevin diyemeyiz. Ama biz sevenlere saygı gösterilsin istiyoruz, neden seviyoruz diye empati yapmalarını istiyoruz.[reklam]

HAYVAN MEZARLIĞINA İHTİYAÇ VAR, NEREYE GÖMECEKSİNİZ?

Türkiye de hayvan mezarlığı sizinle gündeme geldi, Türkiye de hayvan mezarlığı var mı sorusuna Ajda Pekkan, "Tuzla'da var ama şimdiye kadar açılmamıştı. İnsanlar şimdiye kadar fikirsel, düşünsel ve görsel olarak hazır değildi. Ama şimdi biliyoruz ki böyle bir şeye ihtiyaç var, nereye gömeceksiniz?  Bu projede yapılanlar bittikten sonra iş oraya geliyor" dedi.

 

MİRASIMIN BİR KISMINI TEBERRU OLARAK HAYVANLARA BIRAKMAK İSTİYORUM

Hayvan severlerden derneğinize isteyen mirasını bırakabilir mi? sorusuna Ajda Pekkan; "Onu Amerika da yapıyorlar yıllardır. Çok seviniriz bizde.  Biz bıraksak kim alır o mirası diye düşünürüm. Vermezler hayvanlara çünkü. Bir de hayvanlarla da sözleşme yapabiliyorsunuz.... (gülüyor) Allah hepimize hayrılı ömürler versin. O hayvanlara da versin. Biz elimizden geldiği kadar onları yaşatmaya çalışıyoruz.  Biz yaşayalim ki onlara bakabilelim. Bence mantığı o. Bırakan olursa çok seviniriz" diye konuştu.

Siz mirasınızı bırakmayı düşünür müsünüz diye sorulması üzerine Ajda Pekkan, "Bütün mirasımı bırakmasam da bir kısmını teberru gibi bırakmak çok hoş olur! Olması da gerekir bence. Bu gruptan birkaç kişi öncü olabiliriz... Bugün sizlerinde burada olmasıyla bu mirasın başlangıcıdır.

 

KÜRK GİYENLERDEN NEFRET EDİYORUM!

Geçmişte siz de kürk giydiniz, pişman mısınız diye sorulması üzerine, "Malesef kullandım, kahrediyorum kendimi. Hepsini attım zaten. Yıllar önceydi Allah'tan, şimdi giyenlerden nefret ediyorum!

 

Onu tasarım haline getiren modacılardan da nefret ediyorum. Modacılar hala kullanıyorlar. Rusya'ya konsere gittim, kaldığımız hotelin içinde cam içerisinde çinçilalar var, Ruslar iyice şaşırmışlar artık, abartmışlar" dedi.

 

 

İKİ YILDIZIN ORTAKLIĞI SES GETİRECEK! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin