resim yok
05 Şubat 2013 - 00:00

 

Ekranların yeni komedi dizisi olarak FOX TV’de izleyiciyle buluşan NTC Medya ürünü ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’, henüz iki bölümü yayınlanmış olmasına rağmen adından hayli söz ettirdi. 
 
İlk bölümüyle çok iyi bir başlangıç yaparak günün dizisi olmuştu. ‘Yetenek Sizsiniz’ ve ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’in ardından gelen ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’, ikinci bölümüyle de sosyal medyada öne çıktı. 
 
#benceilkgörüşteaşk etiketi ile âşıkları da coşturan ve yayını esnasında dakikada 600 twit atıldığı söylenen dizi, Twitter Türkiye’de iki gün boyunca trending topic olmakla kalmamış dünya listesine de beşinci sıradan girmiş. Yani sözün özü, Ali’nin Ayşe’yi sevmesi, sosyal medyacıların çok hoşuna gitmiş.
 
Cümbür cemaat çok yönlü bir aşk öyküsü olarak karşımıza çıkan ve bu haliyle olağanüstü bir özellik arz etmiyor gibi görünen dizinin böylesine hoşa gitmesindeki en büyük etken, karakterleri iyi seçilmiş olması. Kuşkusuz birbiriyle uyumlu kadronun başarılı canlandırması da önemli etken.
 
Sulu cırtlak komedi yerine özenli bir gülmece sunmayı seçen yapımda şu an için en etkili karakterler, Yakup ile Ahu… Erdem Baş ve Gülhan Tekin’in performansı, bir çift bu kadar mı birbirine uyar, dedirten cinsten.
 
Ferdi Tayfur’un ‘Çiçekler Açsın’ parçası eşliğinde açan çiçekleri sulamaya koşturan ikili ‘Geniş Aile’deki Mürsel ile Nazan’ı çağrıştırsa da kayınpederini söğüşlemeyi iyi beceren Yakup hinlikleriyle Mürsel’e fark atmakta.
 
Arabesk parçalarla süslenen Balat’taki nostaljik atmosferde, günümüzde pek rastlanmayan şekilde ilk görüşte aşkı işleyen ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’un, Ali’nin gönlünün Ayşe’ye kayışındaki saflığı izleyiciye aktarırken, unutulmaya yüz tutmuş değerlere dikkat çekmesi de beğeni kazanmasında etkili. 
 
Utangaç romantizmi öne çıkartmanın yanı sıra sobalı yatak odasına sahip evi turistik pansiyona dönüştürme heveslisi damatla Balat’taki değişimi işaret eden yapımın, büyük marketlere teslim olan bakkal, mahalle berberi, şekerci gibi küçük esnafın samimiyetini işlemesi, hem modernleşmeyle yok olan kültürleri yaşatmak adına hem de bu olguların dönem dizileri dışında da kullanılabileceğini göstermek açısından yerinde bir seçim.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin