Aliya dizisi ne zaman başlıyor? Aliya dizisinin konusu ve oyuncu kadrosunda kimler var?

Bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı olan merhum Aliya İzzetbegoviç'in hayatını ekranlara taşıyacak dizi Trt 1 ekranlarında yayınlanacak. Gerçek bir hayat öyküsünü işleyecek Aliya dizisi ne zaman başlıyor? Aliya dizisinin konusu ve oyuncu kadrosunda kimler var?

Berfu Gürle
04 Ekim 2017 - 12:18
İptal - Onay

Dizi öncelikle Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in hayatnın anlatılacağı Aliya dizisi ne zaman başlıyor? Trt 1 ekranlarında seyircisiyle buluşacak Aliya dizisinin konusu ve oyuncu kadrosunda kimler var?

Saraybosna Büyükelçiliğinde düzenlenen basın toplantısına, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzetbegoviç, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ve yapımcı Muhammed Hakan Sancaktutan da katıldı.

17-10/04/aliya-dizisi-basin-toplantisi.jpg

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in Açıklamarı

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, "rahmetli Aliya İzetbegoviç, zulümlere, asimilasyonlara direnmenin de ötesinde, bir kimlik mücadelesi göstererek, halkına ve milli değerlerine sahip çıkmış büyük bir liderdir. Bosna Hersek'in en zor zamanlarında göstermiş olduğu ve birçok erdemi içinde barındıran bu liderliğin tarih boyunca unutulmayacağına inanıyorum." şeklinde bir konuşma yaptı.

İbrahim Eren, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzetbegoviç'e, dizide emeği geçen herkese teşekkür etti. "Umarım büyük lider Aliya İzzetbegoviç'i doğru anlamışızdır. Başta Aliya İzzetbegoviç olmak üzere, ailesine layık bir iş yapmak bizim birinci hedefimizdir." dedi.

 17-10/04/aliya-izzetbegovic.jpg

Aliya dizisinin Konusu 

Srebrenitsa Katliamı’nın 22. yıldönümünde duyurulan dizi 6 bölümden oluşacak. Dizinin yapımcılığını Muhammed Hakan Sancaktutan üstelenecek. Bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç, 19 Ekim 2003 yılında hayata veda etmişti. Bosna Hersek için verdiği mücadelenin anlatılacağı dizide Aliya İzzetbegoviçin gerçek hayatını göreceğiz. Ünlü Boşnak Yönetmen Ahmet İmamoviç’in çekeceği “Aliya” dizisinin senaryosunu Ahmet Tezcan yazacak. Bölümlerin 90 dakikadan oluşan 6 bölümlük mini belgesel tadında bir dizi olacağı bekleniyor. 

Aliya dizisi ne zaman başlıyor

Çekimlerinin Ağustos ayında başladığı öğrenilen Aliya Kasım ayında Trt 1 ekranlarına gelmeye hazırlanıyor.

Aliya dizisi oyuncu kadrosu

Dizinin oyuncu kadrosunda Yurdaer Okur, Görkem Yeltan, Berke Üzrek ve Dilşad Çelebi yer alıyor. Oyuncuların karakterleri de belli oldu.

Yurdaer Okur

17-10/04/yurdaer-okur-aliya-dizisi-oyuncusu.jpg

Merhum Aliya İzzetbegoviç’i canlandıracak.

Görkem Yeltan

17-10/04/gorkem-yeltan-aliya-dizisi-oyuncusu.Jpeg

Hande İzzetbegoviç karakteri ile Aliya İzzetbegoviç’in eşini canlandıracak.

Berke Üzrek

17-10/04/berke-uzrek-aliya-oyuncusu.jpg

Aliya İzzetbegoviç’in oğlu aynı zamanda şu anda Bosna Hersek Cumhurbaşkanını canlandıracak.

Dilşad Çelebi

17-10/04/dilsad-celebi-aliya-dizisi-oyuncusu.jpg

Aliya İzzetbegoviç’in kızı Sabina İzzetbegoviç karakterini canlandıracak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin