Aliya dizisine yeni oyuncu katıldı!

Bağımsız Bosna Hersek'in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan merhum Aliya İzzetbegoviç'in hayatı dizi olacak. Çalışmaların hızla sürdüğü Aliya dizisine yeni oyuncu katıldı.

Berfu Gürle
16 Ekim 2017 - 12:39
İptal - Onay

Trt 1 ekrnalarına gelecek dizi için hummalı bir çalışma sürüyor. Merhum İzzetbegoviç'in tarih boyunca yaptığı önemli işlerin, hayat duruşunun ve verdiği bağımsızlık mücadelesinin yer alacağı Aliya dizisine yeni oyuncu katıldı. 

Başrollerinde Yurdaer Okur, Görkem Yeltan, Berke Üzrek ve Dilşad Çelebi yer alıyor. Diziye yeni bir isim dahil oldu. Çalışkan gazeteci rolü Meryema için Seda Kement ile anlaşmaya varıldı.

17-10/16/1508144436_img_1672-1508146263.jpg

Aliya dizisinin konusu

Srebrenitsa Katliamı’nın 22. yıldönümünde duyurulan dizi 6 bölümden oluşacak. Dizinin yapımcılığını Muhammed Hakan Sancaktutan üstelenecek. Bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç, 19 Ekim 2003 yılında hayata veda etmişti. Bosna Hersek için verdiği mücadelenin anlatılacağı dizide Aliya İzzetbegoviç'in gerçek hayatını göreceğiz. Ünlü Boşnak Yönetmen Ahmet İmamoviç’in çekeceği “Aliya” dizisinin senaryosunu Ahmet Tezcan yazacak. Bölümlerin 90 dakikadan oluşan 6 bölümlük mini belgesel tadında bir dizi olacağı bekleniyor. 

Seda Kement Kimdir?

17-10/16/1508143831_img_0975.jpg

Zohak adlı korku filminde başrolü üstlenen oyuncu Aliya'da çok çalışkan bir kadını canlandıracak. İzmit'te çekilen Zohak, Türkiye ile eş zamanlı olarak Almanya, Fransa ve Azerbaycan’da Ocak ayında vizyona girecek. İstanbul doumlu olan Kement, reklam, dizi, sinema ve seslendirme yapmış bir sanatçıdır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin