Altın Portakal dünyaya açılıyor!

Ve Altın Portakal dünyaya açılıyor...!

resim yok
19 Temmuz 2014 - 13:04
Magazin

Altın Portakal dünyaya açılıyor...

Türk sinemasına küresel imza. 51. Altın Portakal Film Festivali bu yıl yapılan düzenlemelerle uluslararası statüye kavuşacak.


Bu yıl düzenlenecek olan 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin basın toplantısı Yıldız Sarayı'nda gerçekleşti.

Türk Sineması'nın 100. yıldönümünde 10-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale başvurular 26 Ağustos'ta bitiyor.

Festivalin direktörlüğünü Elif Dağdeviren üstlenirken komite ise Hülya Uçansu, Zeynep Özbatur Atakan, Alin Taşçıyan, Serap Engin ve Nesim Bencoya gibi isimlerden oluştu.

 

THY İLE İŞBİRLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Altın Portakal'ı dünya sinemasının gündemine alıp küresel bir festival yapacağız. Yerel normlara hapsedilirse Türk sinemasına haksızlık ederiz'' dedi.[reklam]

THY'larıyla da stratejik ortaklık kurduklarını ifade eden Türel, 'Altın Portakal'ı uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek için işbirliği içinde çalışıyoruz'' dedi.

 

PRÖMiYER ŞARTI KALDIRILDI

Türk sinemasının 100'üncü yılını kutlamak adına bu yıla özel olarak ulusal uzun metraj film yarışmasının en önemli ön koşullarından biri olan prömiyer gösterim şartı kaldırıldı.

Bu sene konuk ülke olarak İspanya sinemasının önemli filmleri ve oyuncuları davet edilecek.

Festivalde Onur Ödülü de Haldun Dormen, Nilüfer Aydan ve Tarık Dursun Kakınç'a verilecek.

 

 

MEHMET GÜNSÜR TANINMAYACAK HALDE! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin