Amazon'dan uzay dizisi Mercury 13 geliyor!

"The Mercury 13: The Untold Story of Thirteen American Women and the Dream of Space Flight" isimli kitap Amazon bünyesinde mini dizi haline geliyor.

Volkan Küçükel
17 Kasım 2017 - 20:23
Gündem

Yakın dönemde Yüzüklerin Efendisi dizi projesiyle gündeme gelen online yayın platformu Amazon yeni dizi projeleri üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Platform, Martha Ackmann'ın kaleme aldığı "The Mercury 13: The Untold Story of Thirteen American Women and the Dream of Space Flight" isimli kitabın mini dizi uyarlaması için düğmeye bastı.

"MERCURY 13" KONUSU

Bradley Whitford, Amy Pascal'ın Pascal Pictures'ı, Tim ve Trevor White'ın Star Thrower Entertainment'ının arkasında bulunduğu "Mercury 13" isimli dizinin hikayesi şöyle:

17-11/17/mercury-13-dizisi.jpg

Liz Hannah'ın (The Post) yazar, showrunner ve yürütücü yapımcı olarak dümenin başına geçeceği dizinin hikayesi 1961 senesinde geçiyor.

NASA'nın insanlı ilk uzay yolculuğu projesini gerçekleştirmesinin ardından bir grup kadın Amerika'nın ilk kadın astronotları olabilme umuduyla gizli testlere tabi tutulmuştur. Efsanevi Lovelace Vakfı'nca gerçekleştirilen bu testlerde kadınlar aynı sınama dizisini başarıyla geçmiş olsa da NASA ve ABD Kongresi'nin projeden desteğini çekmesi sonrasında Mercury 13 projesinin devamı gelmemiştir.

Martha Ackman işte bu alanında uzman ve vatansever, Amerika'nın Sovyetler Birliği ile girdiği uzay yarışları rekabetine katkıda bulunmak için gerektiğinde işleri ve evliliklerinden fedakarlıklarda bulunmuş 13 dikkat çekici kadının etrafını çevreleyen dramatik olayların öyküsünü anlatıyor.

17-11/17/mercury-13-kadinlari.jpg

Bu arada SSCB'li Valentina Tereşkova uzaya çıkan ilk kadın astronot olurken, dönemin uzay yarışının taktiklerinden birinci olamıyorsan ikinci de olma prensibiyle hareket eden ABD bu gelişmenin ardından uzaya kadın astronot gönderme konusunda yirmi sene boyunca bir girişimde bulunmamıştır.

MERCURY 13'ÜN ARKASINDAKİ İSİMLER

Mercury 13 dizi projesi Hannah, Pascal, Whitford ve White kardeşleri The Washington Post'un ilk kadın yayıncısı Katharine Graham ve editörü Ben Bradlee'nin öyküsünün anlatıldığı ve Meryl Streep ile Tom Hanks'in başrollerini paylaştığı The Post filminin ardından bir kez daha aynı proje çatısı altında buluşturmuş olacak.

Amy Pascal; Star Thrower'dan Trevor ve Tim White, Whitford, Greenlight Management'dan Adena Chawke ve Allan Mandelbaum ile birlikte dizinin yürütücü yapımcı kadrosunda yer alırken P.J. Rothise danışman yapımcı olarak ekibe destek verecek.

17-11/17/mercury-13-projesi.jpg

Emmy ödüllü aktör Whitford ile Chawke, Ackmann'ın kitabının yayın haklarını satın almasının ardından birkaç yıldır bu proje üzerinde çalışıyorlardı.

Dizinin dayanağı olan "The Mercury 13: The Untold Story of Thirteen American Women and the Dream of Space Flight" kitabının yazarı Ackmann yeni dizi projeleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu önemli Amerikan öyküsünü bu ekibin ekranlara dökecek olmasından dolayı çok memnunum. Onların projeye olan tutkuları ve ısrarlı tutumları Mercury 13 ekibini oluşturan olağanüstü kadınların ruhlarını gerçekten onurandırıyor."

Mercury 13'ün senaryo geliştirme çalışmalarına devam ediliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin