Anlaşma sağlandı! Dizi fiyatları düşüyor!

Kanal patronları dizi ücretlerinde düşüşe gidilmesi kararı aldı.

Berfu Özlen
29 Haziran 2017 - 15:58
Gündem

Uçankuş'tan Anılcan Tanrıyar'ın haberine göre, medya patronları, dizi ücretlerinde neredeyse yarı yarıya indirime gidilmesi kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği iftar yemeğinde bir araya gelen medya patronları Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Turgay Ciner ve Serhat Albayrak kanallardaki dizilerin fiyatlarının topluca indirilmesi konusunda fikir birliğine vardı. Medya patronları, gelecek sezondan itibaren, dizilere ayıracakları bütçelerde revizyona gidecekler. Oyuncuların, ekibin ve yapım şirketlerinin aldıkları paralar ile dudak uçuklatan sektör, köklü bir değişime gidecek. 

Astronomik rakamlar düşürülecek

İşlerinin yoğunluğu ve yeni sezon hazırlıkları nedeniyle uzun süredir bir araya gelemeyen medya patronları, Cumhurbaşkanı vesilesiyle yaptıkları toplantıda, dizi ücretlerinin düşmesi hususunda prensipte anlaşma sağladı. Astronomik rakamlara satılan dizilerin fiyatlarında yarı yarıya bir indirime gidilmesi kararlaştırıldı. 

Prodüksiyon masrafları ve telif hakları konularının yanı sıra, oyunculara ödenen ücretlerin de yüksekliğinden yakınan patronların attığı bu adımın, dizi sektöründe ne gibi sonuçları olacağı merak ediliyor. 

Ücretler yeni yıldızlar doğurabilir

Ücretlerin düşmesi ile, oyuncuların bu kararlara karşı çıkması kaçınılmaz olsa da, patronlara göre bu anlaşmazlık rekabet yaratabilir. Düşen ücretlerle çalışmak istemeyen megastar'ların yerine, yeni yetenekler keşfedilebilir. Ekranlarda daha yeni yüzler görülebilir ve genç oyuncuların önü açılır. Öte yandan masraflar düşürülerek, set ekibine daha adil ücretler ödenebilir. Bu geçişin, ünlü ve pahalı oyuncular tarafından kolay karşılanmaması bekleniyor. Sürecin nasıl ilerleyeceğini yeni sezon ile beraber göreceğiz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin