Anne dizisinin Zeynep'i kitap oldu

Star TV ekranlarında reyting rekorları kıran Anne dizisi romanların diziye uyarlanması geleneğine karşı çıktı ve dizisini kitap olarak uyarlandı.

Sibel Karagöl
29 Mart 2017 - 20:45
Yeni Bölüm

Ülkemizde gibi sevilen romanların dizilere uyarlanması gelenekselleşmişken, dram dizisi Anne farklı bir uygulamaya karşımızı çıktı. 

17-03/29/x.jpg17-03/29/x.jpg

Anne dizisinin öyküsü Cansu Dere'nin canlandırdığı Zeynep öğretmen küçük bir kızın sevgisiz ve acımasız bir ailede işkence ile büyümesine dayanamayıp, onu kaçırmasıyla başlıyordu. Küçük kıza umutlarını simgeleyen Turna adını verip, ekran başındaki herkese anneliğin doğurarak olmayacağını sevginin kendiğilinden yeşerebileceğini ispatlamış oldu. 

Büyük beğeni toplayan Anne dizisinin Zeynep karakteri aynı adla kitaplaştırıldı. Tüm kitapevilerinde satılmaya başlanan "Zeynep" kitabının gerçek yazarı gizli tutulurken, dizide yer alan Ali Arhan karakterinin imzasıyla yayınlandı.

17-03/29/aliarkan1.jpg

Dizideki kitap gerçek oldu!

Dizinin sıkı takipçilerinin hatırlayacağı üzere geçtiğimiz bölümlerde Ali Arhan ,Zeynep ve Turna’nın hikayesinden çok etkilenmiş ve dizide bunu bir roman olarak yazmak istediği belirtilmişti.

17-03/29/z1.jpg

Diziyi sıkı takip edenbir yazarın akıcı ve gerçekçi bir dille ele aldığı Zeynep kitabı, Mona Kitap etiketiyle piyasaya sunulurken, yayın dünyasında ilk günden ses getirdi.

Kitabın gelirinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar tarafından kullanılmak üzere bağışlanacak olması ise büyük beğeniyle karşılandı.

" O, bu dünyaya başka bir varlığı kendisinden çok sevebileceğini, bunun mümkün olabileceğini göstermek; hatta, öğretmek için gelmişti. İsmi Zeynep’ti.”

17-03/29/z0.jpg

"Evet, kuşlar eşsiz varlıklardı. Hem özgürlüklerine düşkün, hem de sevdiklerine bağlıydılar. Belki de ben Zeynep’i sık sık bir kuşa benzetiyordum.”

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin