resim yok
29 Nisan 2013 - 00:00

Türkiye'ye gelen Arap turist sayısına önemli katkılar sağlayan dizilerin daha iyi olması için neler yapılabilir?

Yapımcılar için 8 maddelik öneri

Son yıllarda Ortadoğu'da izlenme rekorları kıran Türk dizileri, Türkiye'ye gelen turist sayısına da önemli bir katkılar sağladı.

Sabah gazetesinin televizyon eleştirmenlerinden Yüksel Aytuğ, bugün köşesinde bu konuyla ilgili çarpıcı rakamlar açıkladı. Aytuğ yazısında diziler sayesinde Arabistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında 5 misli artış olduğunu belirtti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ DE DÜŞÜNÜN

Yazısında Arapların en çok görmek istediği şehirler arasında İstanbul'un ilk sırada olduğunu belirten Aytuğ, yapımcılara hazırladıkları yeni projelerle ilgili önerilerde de bulundu.

Yapımcıların proje hazırlarken anneannelerinin ligi kadar Şampiyonlar Ligi'ni de düşünmesi gerektiğini belirten Aytuğ, 8 maddelik öneride bulundu.

İşte 8 maddelik o öneri;

1- Başroldeki erkek sarışın, kadın ise esmer olmalı. Çünkü Arap kadınlarının hayallerini hep sarışın, renkli gözlü erkekler süslüyor. (Bkz: Arap dünyasındaki Kıvanç Tatlıtuğ fenomeni) Ama baş kadın oyuncu esmer, kara kaşlı kara gözlü olacak ki; Arap kadını kendini o tiple özdeşleştirebilsin.

2- Çift, mutlaka Boğaz'da bir yalıda ikamet etmeli. Aile; Esma Sultan'da davet vermeli. (Arap zenginler, düğünlerini Boğaz'da yapmak için kuyrukta)
[reklam]
3- Dizilerde bol entrika olmalı ama sonunda masum aşk her zaman kazanmalı.

4- Başroldeki erkek, karısına her daim nazik davranmalı. Kadının bir 'birey' olduğunu her fırsatta hatırlatmalı. Kapısını açmalı, çiçek almalı...

5- Anadolu'da geçen diziler, Araplar'ı asla enterese etmiyor. Yöresel ağa dizileri sadece 'anneanne ligi' içindir; benden söylemesi...

6- Başrol kadınları her bölüm; İstinye Park'ta, Kanyon'da, Akmerkez'de vitrin bakmalı, alışveriş yapmalı. Kapalıçarşı'da altın, Mısır Çarşısı'nda şeker-lokum alışverişi asla ihmal edilmemeli.

7- Oyuncular mümkünse, namaz kıldıktan sonra Sortie'de eğlenmeye gitmeli.

8- 'Arabın yalellisi' konusunda ise hiçbir problem yok. Çünkü dizilerimiz yeterince uzun!

 

 

ARAP KADINLARININ BENZEMEK İSTEDİĞİ TÜRK DİZİ YILDIZI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin