Arka Sokaklar ekibinden örnek hareket!

Talha bebek öldü, Yağız ölmesin!

resim yok
19 Mart 2014 - 15:08
Magazin

Talha bebek öldü, Yağız ölmesin!


Valinin talimatıyla polisin elinden yemek yiyen ve Arka Sokaklar dizisi oyuncularının ziyaret ettiği 4 yaşındaki Yağız Yıldız 9 aydır yaşam mücadelesi veriyor.

Yağız'ın babası Sait Yıldız, ''Kan vermek çok pahalı ben artık karşılayamıyorum, binlerce kişi kan vermek istiyor ama çok para tuttuğu için kan alınamıyor, Başbakanım Talha bebek öldü Yağız ölmesin'' dedi.

 

9 AY ÖNCE

Minik Yağız'a, 9 ay önce yüksek ateş nedeniyle götürüldüğü hastanede enfeksiyon teşhisi konulmuştu. İlaçlara rağmen rahatsızlığı geçmeyen Yağız'ın, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde lösemi hastası olduğu anlaşılmıştı.

 

Tedavisi için kök hücre nakli gereken Yağız'a müjdeli haberi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş vermişti. Coş, donör bulunduğunu testlerin başladığını söylemişti. Ancak Yağız'a bulunan kordon kanı yetersiz kalırken, uygun iliklerin bazıları da test sonucunda Yağız'a uymadı. Ayrıca İsrail'den bulunan 2, Türkiye'den bulunan 2 kişi de ilik vermekten vazgeçti. İlik bulunamadığı için baba Sait Yıldız Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kan kampanyası başlattı. Ancak devlet 30 kişiden sonrasının HLA testinden 580 lira para aldığı için baba çaresizce kan testi yaptıramadı.

 

Balcalı Hastanesi yapılan testlerin parasını peşin almayarak babaya yardımcı oldu. Ancak 30 kişiden alınan kan testlerinden de Yağız'a uygun ilik bulunamadı. Acılı baba bu kez de Acıbadem Adana Hastanesi'ne başvurarak daha detaylı kan testi yapılması için kampanya başlattı. Ancak Acıbadem Adana Hastanesi özel hastane olduğu için burada kişi başına 2 bin 550 liraya HLA testi yapıldığı için çok fazla kişi kan veremedi. Hastane Yağız kendi hastaları olduğu için bu parada indirim yaptı ancak ailenin bu indirim yapılan fiyatı da karşılayacak durumu yok. Ailenin maddi duruma bunu karşılayamadığı için Adana'da binlerce kişi kan vermek istiyor ama para olmadığından kan alınamıyor.

 

''HER GÜN KÖTÜYE GİDİYOR''

Baba Yılız, oğlunun uygun ilik bulanamadığı için sağlığının sürekli kötüye gittiğini 9 aydır ilik bulanamadığını belirterek;[reklam]

''Yine Acıbadem Adana Hastanesi'ne geldik. İlik bulunması için yapılan kan testinden Balcalı 580 lira olan fiyatı 300 liraya kadar düştü. Acıbadem Hastanesi ise 2 bin 550 lira olan fiyatı aşağı çekti ancak bir kişi kan verdiği zaman bu iş bitmediği için binlerce kişinin kan vermesi gerekiyor. O zamanda bu miktar 100 bin liraya kadar çıkıyor, benim bunu karşılayacak maddi gücüm yok.

 

Sağ olsun Acıbadem Adana Hastanesi'nde Direktör Mustafa Köroğlu, Bülent Soyupak ve doktoru Bülent Antmen yardımcı oluyor ama o da yetmiyor. Oğlumun durumu her gün kötüye gidiyor" dedi.

 

''BAŞBAKANIMA SESLENİYORUM''

Yıldız, HLA testi için alınan parayı ödemesinin imkansız olduğunu iş adamlarından, hayırseverlerden, politikacılardan yardım istediğini belirterek;

 

''Geçtiğimiz günlerde Talha bebek lösemi olduğu için hayatını kaybetti. Başbakanıma sesleniyorum Talha bebek öldü, Yağız ölmesin. Oğlumun kurtulması tamamen maddi imkana bakıyor. Adana'da herkes kan vermek istiyor ama paramız yok. Dünya taramasında ilik bulunmadı ama belki oğluma uygun ilik Adana'dadır, Ne olur bize yardım edin" diye konuştu.

 

 

ÜNLÜ İSİM SETLERE GERİ DÖNÜYOR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin