Arzu Yanardağ yeni projeleri hakkında konuştu!

'Kürtaj' isimli filmde başrol oynayan Arzu Yanardağ, farklı karakterler canlandırmayı sevdiğini söylüyor: ''Hedefe ulaştığın anda, basamaklardan inmeye başlarsın. Her zaman önüme farklı hedefler koyuyorum. Şimdi ise psikopat bir katili canlandırmak istiyorum.''

resim yok
13 Ağustos 2013 - 08:56
Röportaj

''Psikopat katili canlandırmak istiyorum...''

'Kürtaj' isimli filmde başrol oynayan Arzu Yanardağ, farklı karakterler canlandırmayı sevdiğini söylüyor: ''Hedefe ulaştığın anda, basamaklardan inmeye başlarsın. Her zaman önüme farklı hedefler koyuyorum. Şimdi ise psikopat bir katili canlandırmak istiyorum.''

 

Samimi açıklamalar


'Unutabilsem' isimli dizi ile tanınan Arzu Yanardağ, son dönemde rol aldığı sinema filmleri ve tiyatro oyunlarında canlandırdığı farklı karakterlerle adından söz ettiriyor.

En son 'Kürtaj' isimli filmde başrol oynayan Yanardağ, "Filmdeki kürtaj sahnesinde; o acıyı düşünerek, hayal ederek oynadım" diyor. Rol aldığı 'Buyur Burdan Kaç' isimli tiyatro oyunuyla yaz boyunca seyirci karşısına çıkan ünlü oyuncuyla, yeni filmini ve projelerini konuştuk...

Son ayların çok tartışılan kürtaj konusunu filme çekiyorsunuz. Teklif size nasıl geldi?

Yönetmen Mehmet İnan, benim Pozitif Yaşam Derneği'yle gerçekleştirdiğim çalışmaları takip etmiş. Oyunculuğumu da beğendiğinden bu filmde oynamam için teklifte bulundu.

ZOR SAHNE...

Kürtaj sahnesini çekerken zorlandınız mı? Bu sahne ne kadar sürede çekildi?

Mehmet, çekimden önce izlemem için kürtajla ilgili video filmler yollamıştı. Ancak hiçbirini izleyemedim; sadece birinin sesini dinleyebildim. Filmde yasa dışı kürtajı ve jinekolojik şiddeti anlatıyoruz; son derece sağlıksız yerlerde, köpeğinizi bile muayene ettirmeyeceğiniz ortamlarda yapılan operasyonlar bunlar. Üstelik filmde anestezi bile kullanılmadan yapılan bir kürtaj anlatılıyor. O acıyı hayalimde canlandırdım. Daha önce doğum yapmış olmam bana yardımcı oldu. Çekimler, sabahtan öğleden sonraya kadar sürdü. Ertesi gün sesim kısılmıştı, kasmaktan boynum ve omuzlarım tutulmuştu. Oyunculuk hayatımdaki en zor sahneydi diyebilirim.

Kürtaj çok hassas bir konu. Bu rolü neden kabul ettiniz?

Ben bir rolü kabul ederken konunun hassaslığından ziyade, senaryonun anlatım diline bakarım. Bu hikayeyi Mustafa Cihat Budak öyle muhteşem bir şekilde kaleme almış ki... Bu senaryoyu kabul etmemek için bu işten hiç anlamamak lazım.

İKİNCİ ÇOCUK İSTEMEM

Sizce kadınlar doğum veya kürtajda özgür müdür? Yani istediği şekilde doğum yapabilir veya istemediği çocuğu aldırabilir mi?

Ben sadece bir oyuncuyum. Oyuncuların, oynadıkları rol üzerinden, sosyolojik yorumlarda bulunmalarını çok sağlıklı bulmuyorum.

Filmlerde farklı karakterleri canlandırmaktan kaçınmıyorsunuz; bu konuda oldukça cesursunuz. Aykırı karakterler canlandırmayı özellikle mi tercih ediyorsunuz?

Oyuncu olarak beni en çok korkutan şey, kendimi tekrar etmektir. O sebeple farklı rolleri seçmeye özen gösteriyorum. Devamlı ekranlarda olmama sebebim de budur.

Yıllar önce, 'Unutabilsem' gibi o dönemin en çok izlenen dizisine damganızı vurmuştunuz. Bugünkü dizileri nasıl buluyorsunuz?

Dizileri değerlendirecek en son kişiyim sanırım. Çünkü dizi izleyemiyorum. Vakit olarak bana hiç uygun değiller.
[reklam]
Bugüne kadar pek çok film ve dizide oynadınız; istediğiniz hedefe ulaştığınızı düşünüyor musunuz?

Hedefe ulaştığın anda, basamaklardan inmeye başlarsın. Her zaman önüme farklı hedefler koyuyorum. Şimdilerde ise psikopat bir katili canlandırmak istiyorum.

Alara adında bir kızınız var; ikinci bir çocuk yapmayı düşünüyor musunuz?

 

Hayır, ikinci çocuk yapmayı düşünmüyorum.

ANNELİK ALLAH İNANCIMI ARTIRDI

Her kadının anne olduktan sonra değiştiği söylenir. Kızınız Alara'nın doğumu, sizin üzerinizde nasıl bir etki bıraktı?

Hayatım ve hayata bakışım tamamen değişti. İnsanları daha çok sevmeye ve anlamaya başladım. Allah inancım arttı. Sorumluluk bilincim gelişti. Kendimi daha güçlü hissetmeye başladım. Kendime güvenim de arttı.

KIZIM OYUNCU OLMASIN

Kızınız Alara'nın sizin gibi oyuncu olmasını ister misiniz?

Kızımın oyuncu olmasını asla istemem ama bu mesleği seçerse de karşı gelmem. Her türlü kararına saygı duyarım.

DİZİLER VE BAZI SİNEMA FİLMLERİ SANAT DEĞİL

Diziler de artık sinema filmi tadında çekiliyor. Ancak dizilerin sanatsal olup olmadığı hep tartışılır. Sizce dizi filmleri, sanat olarak kabul edebilir miyiz?

Dizi filmleri tabii ki sanat olarak kabul edemeyiz. Hatta yapılan birçok sinema filmini de sanat olarak kabul edemeyiz. Diziler ve birçok sinema filmi; para kazanmak için yapılan, ticari işlerdir.

'Buyur Burdan Kaç' isimli tiyatro oyununuz yeni sezonda devam edecek mi?

Evet. Yaz döneminde de İzmir, Alaçatı ve Datça'da izleyici ile buluştuk.

 

 

ÜNLÜ OYUNCUNUN KARİYERİYLE İLGİLİ HAYALLERİ! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin