resim yok
22 Mart 2011 - 00:00

 

Ekranda arkası yann modası hızla yayılıyor. Star TV'de ekrana gelen "Cennetin Sırları"yla sürüyor. Yapımcılığını Hayal Mahsûlleri Ofısi'nin üstlendiği "Cennetin Sırları", İzmir'de çekiliyor. Hafta içi her gün ekrana gelen gençlik dizisinde başlıca rolleri Işıl Keskin, Ozan Akbaba, Gökay Müftüoğlu, Burçin Bilim, Alp Kadıoğlu, Didem Güllü, Duygu Sarışın ve Yusuf Köksal paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda ise Murat Karahüseyinoğlu'nun oturduğu dizide, gençlik ateşiyle yanıp tutuşan altı kişinin hayalleri ve ideallerinin peşinde koşma maceraları konu ediliyor.


Ozan Akbaba

'AŞÇI YAMAKLIĞI DAHİL HER İŞİN UCUNDAN TUTTUM'

Sizi biraz yakından tanıyabilir miyiz? 
1982 Kars doğumluyum. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarım Bölümü mezunuyum, ayrıca film müzikleri yapıyorum. Neşeli biriyimdir, aklınıza gelebilecek hemen her türlü aktiviteye bir şekilde bulaşmışımdır. Uzak Doğu sporundan at binmeye, aşçı yamaklığından pazarlamacılığa kadar hemen her işin elinden tutmuşumdur. Tabii bu durumun sebebi ihtiyaçtan değil, bakış açımdan dolayıdır.Yoksa kimse aynı anda yani bir yıl içerisinde hem amatör futbol oynayıp kick boks yapıp ÖSS için dersaneye gidip matbaada çalışıp hem de özel bir grupla tiyatro yapmaz. Bu tamamen istek ve kullanılabildiği kadar enerji demektir.

Oyunculuğa nasıl başladınız?
Ortaokuldan beri bir şekilde oyunculuğun içindeyim. Lise yıllarımda Halil Çiçek, Ayhan Tanrıver, Süreyya Güzel gibi önemli isimlerden eğitim aldım. Derken bir baktım ki, 20'ye yakın oyunda, kısa filmlerde ve dizi filmlerde rol almışım. İşin güzel yanı kısa filmci arkadaşlarımla kısa filmler çekip makyajlar yapıp ses miksajları, müzikleri  için uğraşıp didinirken bir bakıyorsunuz ki, bu işten yavaş yavaş anlamaya başlıyorsunuz. Bu süre zarfında da Othello'da Iago'yu oynamakla "Bumerang Kargonun Laneti" adlı kısa filminde Selim karakterini oynamak arasında aslında pek de bir fark olmadığını anlıyorsunuz. Çünkü ikisi de oyunculuğun hakkını ver isteğinde bulunan karakterler.

'Cennetin Sırlan'na nasıl dahil oldunuz? 
"Cennetin Sırları" benim için büyük şans oldu. Çok sevdiğim dostum Esra Celbiş'in beni Şenol Fidan beyle (Serap Fidan Cast Ajans) tanıştırması, sonra da dizi projesinden bahsedilmesi ve Şenol Beyin ısrarla "Ozan bu işte mutlaka olmalısın" demesi üzerine bir şekilde diziye dahil oldum. 
Öncelikle İzmir'de, yaşadığım şehirde çekilecek olması beni benden etti. Hatta bir ara dizide rol alamayacağımı üşünmüştüm. Çünkü aynı zamanda iç mimarlığı da bir şekilde sürdürmem gerekiyordu. Bu yüzden "Nasıl olur da uzun zamandır beklediğin fırsat ayağına kadar geldiğinde bundan yararlanamazsın" deyip dövünmeye başladım. 
Ama şansım yaver gitti, yapımcılarımız ve yönetmenimiz beni karaktere uygun gördü, bir daha yaver gitti ve yayıncı kanal oluru verdi. Ve buradayım!

İlk oyunculuk deneyiminiz bu mu? 
Yaklaşık 20 kısa filmde, geneli oyunculuk olmak üzere çeşitli görevlerde yer aldım. Bunlardan bazıları "Bumerang Kargo'nun Laneti", "Boş Ev", "Hesaplaşma" kısa film serisi ve "Heksek" kısa filmi diye uzayıp gidiyor. "Kırık Kanatlar" ve "Kavak Yelleri" gibi dizilerde bölüm oyunculuğu yapmıştım. Onun dışında uzun bir süre de çok sevdiğim Grafi2000 ekibinin hazırladığı HarbiTiVi programında oyunculuk, seslendirme ve görüntü montajı yapmıştım. 


İzmir'de çalışmak nasıl?

İstanbul'da olduğu gibi burada manasız bir koşturmaca yok. Rahatsınız. Trafik derdi pek yok,insanları bellidir.İzmir candır, canandır. 


Dizide nasıl bir roldesiniz? 
Zafer, güçlü, zeki, çekici ama yeri geldiğinde oldukça itici bir karakter. Hemen her şeyi var. Günümüz sorunlarının bir çoğunu çözecek kadar da hatrı sayılır bir varlığa sahip Geçmişinden de sıyrılamayan ve her zaman olduğu gibi sosyal ilişkilerinde de hakimiyet kurmaya çalı şan biri. "Zafer" karakterini oynamaktan bazen müthiş haz alıyorum. Çünkü adamın sağı solu belli değil.

 Kendinize kimleri örnek alırsınız? 
İlker Aksum beni kendine hayran bırakan oyunculardandır. Biraz ona biraz da haddim olmamasına rağmen kendimi Şener Şen'e benzetirim. Aslında bunu bana söyleyen kişiler sayesinde hakikaten öyle gibi bir düşünce doğdu içimde. Bu benim için büyük bir gurur. Bunun nedeni de sanırım komedi ve dramatik yaklaşımları oynayabiliyor olmam.

Evli misiniz? Aşka nasıl bakıyorsunuz?
Aşka müthiş bir aşkla bakıyorum. Evli değilim ama güven ve inancımı kazanacak kişinin kim olduğunu merakla beklemekteyim.


Işıl Keskin:

KENDİMİ BAŞKA BİR MESLEKTE DÜŞÜNEMEM

Bu ilk dizi deneyiminiz mi?

Hayır, ilk oyunculuk deneyimim değil. Dokuz Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümün'nde okuyorum ve şuan tez hazırlama aşamasındayım. Birçok tiyatro oyunlarında ve kısa filmlerde oynadım.Ama televizyonda ilk oyunculuk deneyimim.

Ne zamandır oyunculuk yapıyorsunuz?
7 yaşımda tiyatroyla tanıştım ve ozamandan bu yana asla bırakmadım. Büyük oyun olarak 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' , 'Midas'ın Kulakları' , 'Azizname'"Kadınlık Bizde Kalsın", "Ah Baba Vah Baba", "Kim Kimi Kiminle", "Besindi Osmanlı Tarihi", "Lorca'nın Kadınları", "Geceler ve Gündüzler"... Kısa oyunlardan, "Kanayan Kırmızı, "Hazarın Dibi", "Diğerleri Uyurken", "Fales Düşerken","Bir Ayrılık Oyunu"... Çocuk oyunlarından, "Sevdalı Bulut", "Nasrettin Hoca", Hürriyet Çocuk Kulübü ve Tarla Faresi Tiyatrosu'nda deneyimlerim bulunmakta...

Bu diziye dahil olma süreciniz nasıl gelişti?
Üniversite 2. sınıftayken bir hocamızın aracılığıyla Serap Fidan Ajans'a kaydoldum. Okulun yoğun temposundan çalışmaya fırsat bulamamıştık. Fakat bu yıl "Cennetin Sırları" projesiyle görüşmelere çağrıldım. Birkaç deneme çekiminden sonra olumlu cevap geldi.  

Dizide size neler evet dedirtti? 
Öncelikle dizinm İzmir'de çekiliyor olması benim için büyük bir artı oldu. Ailem, sevdiğim insanlar ve okulum da İzmir'de...
Ekip benim için çok önemliydi, en iyi yanlarından biri de hemen hemen çoğumuzun Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin değişik sanat dallarından öğrencilerle ve mezunlarla çalışıyor olmamızdı. Birbirimizi tanıyor olmamız ve ortak bir projede buluşuyor olmamız bizi heyecanlandırıp set içindeki enerjimizi de arttırdı. Senaryonun akıcı olması, seyirciyi meraklandıran ve bir sonraki bölümü heyecanlanarak izlemelerini sağlayan konusuyla da evet dememe sebep oldu.

 Neden oyunculuk yapmayı seçtiniz? 
Güzel soru... Okula girdiğimizde bize sorulan ilk sorulardan biridir bu. Evet, ben şanslıydım. Çünkü hayallerimi gerçekleştirebildim. 
İstediğim işi seçtim, istediğim okula girdim. Tabii ki ailemin desteğiyle başardım bunları, onların her türlü yanımda olmaları ve iyi yönlendirmeleri sayesinde hedeflerimi çizdim. Başka bir meslekte kendimi hiçbir zaman düşünmedim, tek hayalim oyuncu olmaktı.

Esra nasıl bir karakter?
Esra, tutkulu, hırslı, aşık, masumiyetinin arkasına saklanan, sabırlı ama istekleri doğrultusunda tehlikeli olabilecek bir kadın. Oyunculuk açısından da dişi bir karakter.

Oyunculukta kendinize nasıl bir hedef koydunuz?
Hedeflerim çok aslında, küçüklüğümden bu zamana kadar kendimi oyunculuk alanında geliştirmeye çalışıyorum ve çalışacağım da.Dans tiyatrosu üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. Farklı ülkelerde, farklı ekiplerle workshop'lara katılıp öğrenebildiğim her şeyi öğrenmek istiyorum. Bizim işimizde sınır diye bir şey yok, öğrenmeye devam.  

İzmir'de dizi çekmenin avantajları sizce neler?
Kendi yaşadığım şehirde, İzmir'de çalışmak müthiş keyifli... Ege'li insanların sıcaklığı ve enerjisiyle her şey eminim ki daha güzel olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin