Ayla Algan'ın gözünden Beren Saat, Meryem Uzerli, Hazal Kaya ve diğerleri!

Ayla Algan'ın gözünden 'Beyaz cam'ın prensesleri...

resim yok
12 Eylül 2013 - 09:53
Magazin

Ayla Algan'ın gözünden 'Beyaz cam'ın prensesleri...

İşte Ayla Algan'ın gözünden Beren Saat, Meryem Uzerli, Hazal Kaya, Bergüzar Korel...

Yeşilçam'ın değişen yüzünün şüphesiz en büyük temsilcileri kadın oyuncular.

 

Sinemanın yanı sıra televizyon dizileriyle de tanınan, her yıl oyunculuklarını geliştiren bu isimler kısa sürede Türk izleyicisinin beğenisini kazanmayı başardı.

Aşk-ı Memnu, Binbir Gece, Ezel, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin özellikle Arap ülkerlerinde büyük ilgi görmesi bu kadın oyuncularımızı Ortadoğu’nun en tanınan oyuncuları arasına girmesini sağladı.

 

BEYAZ CAM'IN PRENSESLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Birçok önemli isme eğitim verip, koçluk yapan ünlü sanatçı Ayla Algan, ‘Beyaz Cam'ın prenseslerini değerlendirdi. Algan, şöhret basamaklarını hızla tırmanan bu isimlerini artı-eksilerini ve işin sırlarını samimi bir şekilde paylaştı…

 

USTA'DAN GENÇ OYUNCULARA ÖĞÜTLER

- Profesyonel dünyaya giderken önce kimliğini bulması lazım. Gerçek kimliğini bulmalı, taklit olmamalı. O tipler star olabiliyor. Starlık tek olur. Bir eşi olan star olmaz!

- Teknik eğitimin yanı sıra işinde profesyonelce davranması, setine zamanında gitmesi, bir gün önce içki içmemiş olması çok önemli.
 
- Rolden sonra kendi dünyalarına dönmeleri, bazı duyguları hissetmeleri lazım. Hayatı yaşayıp özümseyince olay bitiyor.

- Profesyonel yolculuğa girerken kimlik çalışması var. Libidodan, yaşam iklimlerinden ölüme kadar giden bir yol bu. Eğer o yolu ölümsüz yaparsa kendi için o zaman kalıcı bir sanatçı, marka olur.

- Genç oyuncular kamera önünde zaman almalı. Alamazlarsa figüran olurlar. Oyuncu olarak zaman alamıyorsan starlıktan çok uzaksın demektir.

- Duygularını sanki gerçek yaşamın içinde gibi gösteren başarılıdır.

- Kamera önünde yakın planları çok dikkatli izlenmeli ve tazelenmeli. Lale Mansur yapıyordu bunu; kamera önü yakınlarını sürekli tazeliyordu. Bu çok faydalı bir metot. Çünkü dizi uzun sürünce, 2-3 sene sonra hikâyesi kalmıyor, bedeni kuru toprak gibi oluyor.

- Hayattaki gibi oynuyorlar çok güzel, kendi konuşmalarına dikkat etmeleri lazım. Çünkü cümleleri kullandıkları zaman sonunda bazı harfleri yutuyorlar, işte o zaman her şey berbat oluyor.

 

TÜRKİYE'NİN INGRID BERGMAN'I: BERGÜZAR KOREL

''O çok tertipli ve çok iyidir. Bakınız aile hayatı da gayet düzgün. Tiyatrodan geldiği için her türlü role bürünebiliyor. Şarkıcı ya da sazcıyı çok iyi oynar. Bergüzar, Ingrid Bergman tipi bir oyuncu, bedeniyle oynuyor. O kalıcıdır.''[reklam]

YAKIN PLANLARDA HARİKA: SERENAY SARIKAYA

“Çok iyi bir oyuncu. Yakın planda iyi süreç alanlar iyi oyuncu oluyor. Oyunu olan oyuncunun seyirciyle iletişimi daha kolay olduğu için izleyiciyi çabuk yakalayabiliyor. Samimi oyuncu, zaman almayı doğal olarak yaptığı zaman başarılı oluyor. Serenay, Lale Devri’nde oldukça başarılıydı. Med-Cezir’de de Çağatay Ulusoy’la başarılı olacağına inanıyorum. Yakın planlarda iyidir”

 

ÇOCUKSU VE NAİF: FULYA ZENGİNER

“Çocuksu, naif bir yanı var. 24 yaşında olmasına rağmen daha küçük gösteriyor. Yaşına göre oldukça iyi bir performans sergiliyor. Seyirci izlerken oyuncuya inanıyorsa başarılıdır. Tövbeler Tövbesi'nde Fidan rolünde başarılı bulmuştum, 'Benim İçin Üzülme' dizisinde de oldukça iyi.

 

YETENEĞİ ÜST SEVİYEDE: BEREN SAAT

''Çok iyi bir oyuncu. Yeteneği üst seviyede. Yakın planlarda başarılı. Çok iyi malzeme üretiyor. O çabukluk içinde, içinden gelen tipe girme var. Çok samimi yalan söylüyor. William Shakespeare ‘Samimi yalancılar özgürdür’ der role girerken…''

 

ÇOK İYİ YETİŞMİŞ: HAZAL KAYA

''Hazal Kaya çok iyi yetişmiş bir oyuncu. Ben oyuncularımı değerlendirirken kolektif oyununa bakıyorum. Rejisörünü nasıl dinliyor, ukalalık edip etmediği, rejisörüne malzeme getiren oyuncu iyidir. Şimdi yeni jenerasyon bunları öğrendi. Hazal iyi bir oyuncu…''

 

EN BEĞENDİĞİM İSİMLERDEN BİRİ...

''Meryem Uzerli, Hürrem rolünü çok güzel oynadı. Meryem bu role psikolojik olarak da girdi. Bu çok zor bir roldü. Normal hayatında da rolünü yaşamaya devam etti. Oyunculuğunu en beğendiğim isimlerden biri.”

 

DOĞUŞTAN SEKSİ: BERRAK TÜZÜNATAÇ

''Berrak sevdiğim bir oyuncu. Seyirci de onu seviyor. Berrak iyi oyunculuğunun yanında seksi bir kız. Doğuştan seksi. Çok doğal bir seksapalitesi var. Sanki oynamıyor doğuştan alt benliği öyle''

 

 

BEREN SAAT'İN ZOR ANLARI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin