Ayşe Hatun Önal iddialı dönüyor!

Podyumların en aranılan modellerinden biriyken mesleğini zirvede bırakıp şarkıcı olmaya karar verdi. Daha sonra da uzun bir sessizliğe büründü. Şimdilerde ise yeni projeleriyle yeniden çıkış yapmaya hazırlanıyor.

resim yok
01 Ocak 2014 - 12:51
Röportaj

Uzun süren sessizliğini yeni bir albümle bozmaya hazırlanan Ayşe Hatun Önal: ''Hayatımda birkaç kez hata yaptığımı düşündüğüm anlar oldu ama ben buyum. Pişmanlıklara izin verirsek, bunun sonu gelmez. Düşünsene; hiç hata yapmadığın bir hayat ne kadar sıkıcı olurdu!''

Podyumların en aranılan modellerinden biriyken mesleğini zirvede bırakıp şarkıcı olmaya karar verdi. Daha sonra da uzun bir sessizliğe büründü.

 

Şimdilerde ise yeni projeleriyle yeniden çıkış yapmaya hazırlanıyor. Ayşe Hatun Önal, hayatındaki gelişmeleri Cosmopolitan'a anlattı...


Uzun süredir gözlerden uzaktınız. Bunun sebebi neydi?


Hayır, sadece hayatımı yaşamaya odaklı bir dönem geçirmek istedim. Hayat sadece işten ibaret değil. Robot gibi yaşamak benim tarzım değil.


Neler yaptınız o dönem?


Kendimi tanımaya çalıştım. Bir süre New York'ta yaşadım. Küçüklüğümden beri hayalimdi orada yaşamak ve bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.

 

SAHNEYE ÇIKABİLİRİM

Yıllar önceki bir röportajınızda günlük yaşamayı sevdiğinizi, birikim yapmaktan hoşlanmadığınızı söylemiştiniz.


Aslan burcuyum ve rahatıma düşkünüm. Biriktirmek rahatımı bozuyorsa, biriktirmem. Doğanızda biriktirmek varsa biriktirirsiniz, savurgan olmak varsa harcarsınız.


Yeni albümünüz ne zaman piyasaya çıkacak?


Net bir tarih veremiyorum ama çok yakında çıkacak. Onur Özdemir ve Alper Narman'la beraber çalışıyoruz. Söz ve bestelerin bazıları onlara, bazıları ise bana ait.


Bugüne kadar hiç konser vermediniz. Albüm çıkınca bu durum değişecek mi?


Hiç sahneye çıkmadım ya da konser vermedim ama bu sefer ekibime çok güveniyorum. Bu yüzden konser projelerine sıcak bakıyorum. Hobimi işe çevirdim. Yaptığım işten keyif almalıyım; her şey para değil. Tabii ki yaptığım işin bir bedeli olmalı ama önceliğim o değil.


Söz yazarken birilerinden ya da bir şeylerden ilham aldığınız oluyor mu?


Keşke olsa ama yok öyle bir şey. Kelimeler, o anki coşkuyla sayfalara dökülüyor.

 

AŞK BAZEN BENİ DARALTIYOR

Geçmişte yazdığınız şarkıları, ilişki yaşadığınız kişilere yazdığınız söylenmişti...


Hiç alakası yoktu ama basın öyle yorumlamıştı, hatta belki öyle görmek istedikleri içindir.


Bugüne kadar kendiniz için yaptığınız en iyi şey neydi?


Kendimi özgürleştirmek.


Hiç daraldığınız ve nefes alamadığınızı hissettiğiniz anlar oldu mu?


Aşk dahil olmak üzere kendimden bir adım öne koyduğum her ne varsa beni daraltıyor. Küçüklüğümden beri özgürlüğüme çok düşkünüm. Özgürlüğüme sekte vuracak her şey beni daraltır.


Kendinizi iyi hissetmek için ne yaparsınız?


Çok sevdiğim şarkıları dinlerim. Tükendiğim anlarda, durum tam tersine dönüyor.


Ne tarz müzikler dinliyorsunuz?


Eskiden elektronik dinliyordum, şimdilerde dünya popunu dinlemeye başladım.


Açık sözlülüğünüzle tanınıyorsunuz. Bunun zararını gördünüz mü hiç?


Bir ya da iki kez hata yaptığımı düşündüğüm anlar oldu ama ben buyum. Çoğu insan davranışlarını tartar, biçer ama ben öyle olursam, ben olmaktan çıkarım. Belki yanlış yapıyorum ama elimde değil. Her daim doğru bildiğimi söylemek zorundayım.

 

DOĞALLIĞIMDAN ETKİLENİYORLAR

Hayatla ilgili keşkeleriniz var mı?


Keşkelere ve pişmanlıklara izin verirsek bunun sonu gelmez. Ayrıca keşkenin olmaması kötü bence. Düşünsene, hiç hata yapmadan yaşanan bir hayat ne kadar sıkıcı olurdu.[reklam]

10 yıl önceki Ayşe'yle şimdiki arasında neler değişti?


10 gün önceki Ayşe'yle bile aramda inanılmaz farklar var. Birkaç gündür keşfettiğim bir şey var; kendi zihnimi dinlememeye başladım. Bu, ruhsal yolculukta bence çok önemli bir anahtar. Yenilenmeye mekan hazırlayabiliyorsunuz. Okuduğum kitaplar bende büyük değişimlere yol açtı.


Kişisel gelişiminiz için neler yapıyorsunuz?


Dönem dönem birçok şey yaptım. Zihnini dinlemeye devam ettiğin sürece, sürekli meditasyon yapsan da işe yarayacağını düşünmüyorum. Zıtlıkları içinde barındıran bir platformda yaşıyoruz; bu yüzden bunlara çok fazla kafayı takmamanın daha iyi olacağını düşünüyorum.


Türkiye'de güzel kadın çok ama erkeklerin size karşı ayrı bir ilgisi var. Bunun özel bir sırrı var mı?


Sanırım çok doğalım; bundan etkileniyor olabilirler.

 

ZATEN SEKSİYİM ÇABALAMAMA HİÇ GEREK YOK!

* Arkadaşlarım beni şahsına münhasır, dürüst biri olarak tanımlar.
* Kendimde en beğendiğim yerim; kalbimin temizliği. Ben zaten çok seksi biriyim, ekstra çaba sarf etmeme gerek yok.
* Duş alırken Chris Brown'un 'Fine China' isimli şarkısını söylüyorum.
* Annemden aldığım en önemli tavsiye; dürüst olmanın önemi.
* Kadınlara ilişkilerindeki dengeyi bozmamalarını tavsiye ediyorum.
* Arkadaşlarım bana 'deli' diye hitap eder.

 

KİMSEYE EKSTRA DEĞER VERMEM

İlişki yaşarken nasıl bir kadın oluyorsunuz?


Aynı anda dünyanın en iyisi ve en zor kadını olabilirim. Daha doğrusu; ilişkide denge bozulursa, ben de zorlaşıyorum. 'Sen çok zor bir kadınsın, ne yapacağım ben seninle!' cümlesini çok duymuşumdur. Bir de babam, annemi o kadar el üzerinde tutar ki; ben bunu görerek büyüdüm. Halbuki Türk toplumunda genelde kadınlar erkekleri el üzerinde tutar. Bizim ailede böyle bir şey olmadığından, diğer türlüsü bana tuhaf geliyor. Yeri geldiğinde yapıcı olmayı da bilirim. Doğallığımı kaybetmek istemem ve ilişkide asla oyunlara yer vermem; veren insanı da sevmem.


Karşınızdaki kişi hata yaparsa, ilişkiyi hemen bitirir misiniz?


Önce o an bitiririm, sonra ikinci şansı veririm. Hiç kimseye ekstra değer vermem. Eğer fazla değer verdiysem, canına okurum. Karşımdaki insanın, verdiğim değeri ve affetmemi hak etmesi gerekir. Bunun kıymetini bilmezse pek iyi olmaz.

Karşınızdaki erkekte sizi en çok ne etkiler?


Dürüstlük... Korkuyla yalana sarılacağına, ne yaptıysa gelsin ve bana doğruyu söylesin. Gözümde inanılmaz bir yere sahip olur ve çok etkilenirim.

Evlenip aile kurmayı düşünüyor musunuz?


Yavaş yavaş düşünmeye başladım. Her zaman biraz geç evlenmek isterdim çünkü özgürlüğüme çok düşkünüm. Kendimi ve hayatımı tanıdıktan sonra çocuk doğurmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

 

 

SİNEM KOBAL'IN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLACAK! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin