Ayşe Tolga'dan sağlıklı yaşam ve bakım sırları!

Oyuncu Ayşe Tolga, beslenmesine çok dikkat ediyor, uzun yıllardır spor yapıyor. "Sosyete sporu değil, gerçek spor yapıyorum" diyen Tolga, hem sağlıklı yaşam ve bakım sırlarını hem de Aisha adlı aromaterapi markasını kurma öyküsünü New Beauty dergisine anlattı.

resim yok
07 Ocak 2014 - 16:19
Röportaj

Oyuncu Ayşe Tolga, beslenmesine çok dikkat ediyor, uzun yıllardır spor yapıyor.

 

"Sosyete sporu değil, gerçek spor yapıyorum" diyen Tolga, hem sağlıklı yaşam ve bakım sırlarını hem de Aisha adlı aromaterapi markasını kurma öyküsünü New Beauty dergisine anlattı.

* Fit bir vücudunuz var, hangi sporları yapıyorsunuz?

- 12 yaşından beri sporun içindeyim. Spora voleybolla başladım. Aslında atletim. Spor konusunda biraz sertim ve radikal laflar edebilirim. Sosyete sporu yapmıyorum, gerçekten spor yapıyorum. Sekiz senedir özel eğitmenim Burak Kalkavan'la Mixed Martial Arts dediğimiz karma dövüş sanatları, çeşitli ekipmanlarla yapılan Functional Training, pilates ve koşu yapıyoruz.

Son bir aydır ise hocam Burcu Yüce'yle dans etmeyi çok sevdiğim için uzun zamandır istediğim Pole Dancing yani Direk Dansı çalışıyoruz. Onun dışında yaklaşık 15 senedir yoga yapıyorum.

 

"10 SENE VEJETARYENDİM"

* Beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz?

- Kızım doğana kadar yaklaşık 10 sene boyunca vejetaryendim. Hamileliğimde canım et istedi ve et yemeye başladım. Kan grubuna göre beslenmenin doğru olduğuna inanıyorum.

 

OYUNCULUK SEKTÖRÜ CANIMI SIKTI

* Türkiye'nin ilk aromaterapi markasının kurucususunuz. Aisha markasını yaratmaya nasıl karar verdiniz?

- Yıllardır spa'ya gitmeyi ve oradaki ambiyansı çok severim. Her gittiğimde böyle bir yer kurabilir miyim acaba diye hayal ederdim. Daha sonra oyunculuk sektörü canımı sıkmaya başladı. Ben bu işi yapmayacağım, bu kadar kaygan bir zeminde amatörlerle çalışmak istemiyorum dedim.

Oyunculuk anlamında yanlış ülkede olduğumu düşünüyordum. Kendimle ya da oyunculuğumla ilgili bir problemim yok, ancak sektör o kadar yanlış bir yerde ki ben bunlarla uğraşamam dedim. Kendime bir iş yaratmaya karar verdim. Masaj eğitimi, spa yöneticiliği, aromaterapi ve estetisyenlik gibi eğitimler aldım

 

"AİSHA'DA ÇOK EMEĞİM VAR"

 

Aromaterapiyle yolum kesişti. Derken 2007 yılında Bebek'te bir mağaza açtım. Yeditepe Üniversitesi'yle, çok değerli eczacılarla çalıştım.[reklam]

Yurtdışına gittim, orada üreticilerle tanıştım, onlardan numuneler aldım. Yaklaşık 27 kere Londra'ya gittim geldim. Her döndüğümde tek başıma yaklaşık 40 kilo yağ taşıdım. Aisha'da çok emeğim var; logosundan şişesine, elemanının yetiştirilmesine kadar.

 

CİLT BAKIMI KONUSUNDA TUTUCUYUM, PARAM DEĞERLİ

* Güzelliğin tanımı sizin için nedir?

- Yüz simetrisi güzel olan insanlar var. Ama benim için kendini bilmek, kendini tanımak çok önemli. Oldukları gibi görünen insanların güzel olduğunu düşünüyorum.

* Cilt bakımınızda hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

- Bu konuda biraz tutucuyum ve param değerli. Güzelliğin içten geldiğine inanıyorum. Yemeniz, içmeniz ve uykunuz önemli. Sigaraya, çevresel kirliliğe maruz kalıyorsanız, kötü besleniyorsanız, bunlar cildi yaşlandırır. Uykusuzluk da cildi içeriden yaşlandırır. Bol su içmemiz gerekiyor. Aynı zamanda Omega 3 ve 6 cilt için çok önemlidir.

* Cilt bakımı yaptırıyor musunuz?

- Özellikle kış aylarında haftada bir, en kötü ihtimal ayda bir cildi hafifçe soyan bir bakım yapmak lazım. Derin buharlı temizleme bakımı olmak zorunda değil ama mutlaka cildin hafifçe temizlenip ondan sonra iyi bir anti-aging maskeyle kuvvetlendirilmesi ve nemlendirilmesi gerekiyor. Ben estetisyen olduğum için bu bakımı evde kendim yapıyorum.

 

 

ÜNLÜLERİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin