Azra Akın boğaz manzarası uğruna ne yaptı?

Azra Akın, yıllardır çalışıp biriktirdiği parayla Kemerburgaz'da iki ev almıştı.

resim yok
25 Eylül 2013 - 09:20
Magazin

Azra Akın, yıllardır çalışıp biriktirdiği parayla Kemerburgaz'da iki ev almıştı.

Ünlü manken, Boğaz manzarasına karşı oturmak ve sahil boyunca rahat yürüş yapabilmek için aldığı iki evi elden çıkarıp Bebek'te yeni bir daire aldı.

 

ÜYELİK TEKLİFİYLE MUTLU

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde 2002 yılında Dünya Güzeli seçilen Azra Akın'a Miss World Organizasyonundan jüri üyeliği teklifi geldi.

 

Dünya Güzelimiz Azra Akın 28 Eylül gecesi Bali’de düzenlenecek Dünya Güzellik Yarışması'nda jüri üyesi olacak.

“Beauty with a purpose” adıyla organize edilen yardım yemeğine tüm güzeller ile birlikte katılacak olan Azra Akın “Dünya Güzellik Yarışması'nın asıl amacı olan “yardım” benimde bu yarışmaya katılmamdaki en önemli nedendi. Birinci seçildikten sonra 1 yıl tüm dünyayı dolaşarak yardım organizasyonlarına katıldım " dedi.

 

TİYATRO SAHNESİ İÇİN DE HAZIR

Azra Akın bir yandan da bu sezon tiyatro sahnesine çıkmaya hazırlanıyor.

 

AKIN'IN KARİYERİ

Babası aslen Uşak'ın Karahallı ilçesinden bir zamanlar Eskişehirspor'da futbol oynamış Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun ve şimdi tercümanlık yapan Nazım Akın, annesi ise Afyon'un Emirdağ ilçesinden Hollanda'da öğretmenlik yapan Ayda Akın'dır. Aile 1971 yılında Hollanda'ya yerleşmiştir. Akın'ın kendisinden iki yaş küçük Doruk adlı bir kız kardeşi vardır. Akın, Hollanda'da bale, resim ve müzik gibi sanat dallarında eğitim görmüştür.

1998 yılında Elite Model yarışması Türkiye ayağında birincilik kazanmıştır. Daha sonra 2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci olmuştur. Bu yarışma sonucu Miss World yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır.

İlk olarak Nijerya'da düzenlenmesi planlanan yarışma, bu ülkede Amina Lawal adlı kadının evlenmeden çocuk sahibi olması ve bunun sonuncunda ölümle cezalandırılmasını protesto için birçok ülke tarafından boykot edilme tehlikesiyle karşılaşınca Londra'ya alınmıştır. Yarışma sonucunda Miss World unvanını 1932'de Keriman Halis'in ardından Türkiye'ye ikinci defa getiren kişi olmuştur. Bu unvan 1954'te bir Mısırlı güzele verilen dünya güzelliği ödülünden bu yana nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gitmemişti.[reklam]

Manken - modellik yapmaya devam eden Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.

 

ÇALIŞMALARI

2004'te başrolü Tamer Karadağlı ile paylaştığı Yağmur Zamanı adlı dizide Eylül karakterini canlandırmıştır. 2009'da Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Kemal Başar'ın yönetmenliğinde, 72. Koğuş adlı oyunda rol almıştır.

Acun Medya tarafından Show TV'de düzenlenen Yok Böyle Dans yarışmasında yarışmacı olarak bulunmuştur. 2011 yılında Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır. 2012'de M.U.C.K. dizisinde müzik öğretmeni olan Elif Hoca karakterini canlandırmıştır.

 

AZRA AKIN'DAN TİYATROYA DEVAM ETME KARARI! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin