Barbie bebek gibi görünme trendi büyüyor!

Ukrayna'da başlayan 'Barbie bebek gibi görünme trendi' çığ gibi büyüyor.

resim yok
12 Aralık 2013 - 09:16
Magazin

Ukrayna'da başlayan 'Barbie bebek gibi görünme trendi' çığ gibi büyüyor. Genç kızlar, bu uğurda bıçak altına yatıyor. Peki 'insan Barbie'ler', bunu neden yapıyor?

Son dönemde fantastik bir trend, genç kızları ağına düşürmüş durumda.

 

'Canlı Oyuncak Bebek Hareketi' olarak adlandırılan bu trendle genç kızlar, estetik operasyonlarla kendilerini yürüyen birer Barbie'ye çeviriyor.

 

Ukrayna'dan dünyaya yayılan bu trendin arka yüzünü Yeni Aktüel dergisi araştırdı.

 

EN ÜNLÜSÜ LUKYANOVA

Kendilerini 'Barbie'leştiren genç kızlar; yapay gözleri, ilginç duruşları, tüllü etekleri, renkli saç ve makyajlarıyla tuhaf bir güzellik anlayışı sergiliyorlar.

 

Canlı Barbie'lerin en ünlüsü, Ukraynalı Valeria Lukyanova. Kendisine 'insan Barbie' diyen Lukyanova; platin sarısı uzun saçları, gerçek olamayacak kadar ince beli, dev göğüsleri ve masmavi gözleriyle gerçek bir Barbie bebek. 21 yaşındaki Lukyanova'nın insan olduğundan şüphelenenler bile var!

 

Forbes dergisine göre Barbie hareketi; Batı Avrupalı sıradan genç kızların, günümüz imkanlarından faydalanarak ün ve para sahibi olma arzusundan başka bir şey değil. Lukyanova gibi internet fenomeni olma yolunda ilerleyen bir diğer gerçek Barbie de; San Franciscolu Dakota Rose... 'Kotakoti' adıyla tanınan Rose'un, Facebook ve Twitter'da onbinlerce takipçisi var. Uzakdoğulu kızların da Barbie meselesine kayıtsız kalabileceklerini düşünmediniz değil mi?

 

Çin'in Twitter'ı Weibo'da ününe ün katan Tina Leopard, anime karakterlerini andıran incecik çenesi ve dev gözleriyle bir anime-Barbie karışımı.

 

Anzhelika Kenova da Facebook'ta 8 binin üstünde fan'ı olan Barbie'lerden. 19 yaşındaki Anastasiya Shpagina'ya ise bu türün en uç karakteri diyebiliriz. Çünkü kendisi 'Sailor Moon' adlı anime çizgi filmdeki karakterlere benzeyebilmek için 30'un üzerinde estetik operasyon geçirmiş. 'Fukkacumi' adıyla Facebook'ta 10 bin civarında fanı bulunan Shpagina, bu çizgi karaktere benzeyebilmek için 40 kiloya kadar inmiş. Ayrıca gözlerini büyütmek için çeşitli operasyonlar geçirmiş.

 

GERÇEKTEN KAÇIŞ

Uzmanlar, Barbie trendinin 'anormal bir hareket' olduğu görüşünde birleşiyor. Amerikalı Plastik Cerrahlar Birliği Başkanı Dr. Malcolm Roth, konuyla ilgili şöyle diyor:[reklam]

"Eğer toplum, kadınların böyle görünmesi gerektiğini düşünüyorsa, tüm kadınların buna direnmesi zorlaşacaktır. Estetik operasyon; ekranda gördüğünüz bir ünlüye veya plastik bir oyuncağa benzemek için yapılmamalıdır. Bu tip operasyonlara, psikolojik bir olgunluğa eriştikten sonra karar verilmelidir."

 

Rus sosyolog Olga Kryshtanovskaya'ya göre ise bu durum, tamamen gerçeklikten kaçma. Kryshtanovskaya, şöyle diyor: "Ukrayna'da birçok eleştirmen Barbie kızlara 'seks oyuncağı', 'ucube' veya 'şizofren' diyor. Bu hareketin bir trend olduğunun farkındayım. Her kadın oyuncak bebeğe benzemek ister ama onlar için üzülüyorum."

 

'GÜZELLİK BEDENSELLEŞTİ'

''Bu meselenin iç içe geçmiş birkaç farklı boyutu var. Genel olarak şöhret kültürünün yükselmesi, kadınlar için bedenlerinin düzenlenebilir bir meta halini alması ve oyuncakların, cinsiyet rollerinin belirlenmesindeki etkisi...

 

Bu noktada; güzelliğin kadınlar için hiçbir zaman basitçe 'bir erkeğe kendini beğendirmek' ile sınırlı olmadığını ve yaşam olanaklarının kadınlar açısından son derece bedenselleşmiş olduğunu görüyoruz. Yani güzellikte geride kalmamak, kadınların nasıl bir hayat yaşayacakları konusunda belirleyici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor."

 

 

EŞİNE ÖYLE BİR HEDİYE ALDI Kİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin