Barış Koçak'tan samimi açıklamalar! Hangi oyuncuyu takdir ediyor?

atv'de yayınlanan 'Hatırla Sevgili' adlı dizide Deniz Gezmiş'i canlandıran ve bir anda yıldızı parlayan Barış Koçak, 'Umut Üzümleri' isimli filmdeki rolüyle dikkat çekti.

resim yok
09 Temmuz 2013 - 10:45
Magazin

Fakir Baykurt'un romanından uyarlanan, 'Umut Üzümleri' filminde izlediğimiz Barış Koçak: ''Ağır ağabey imajımdan dolayı bir gün beni çekime çağırdılar; öyle oyuncu oldum. Arkadaşlarım da bana 'Kadir İnanır' der zaten.''

atv'de yayınlanan 'Hatırla Sevgili' adlı dizide Deniz Gezmiş'i canlandıran ve bir anda yıldızı parlayan Barış Koçak, 'Umut Üzümleri' isimli filmdeki rolüyle dikkat çekti.

Sert görüntüsü nedeniyle kendisine 'Kadir İnanır' denildiğini söyleyen Koçak; "En büyük isteğim uzun yıllar oyunculuk yapmak" diyor.

Kenan İmirzalıoğlu'nun hep tek bir tipi canlandırdığını söyleyen Koçak, bu konuda Kıvanç Tatlıtuğ'u takdir ettiğini de ekledi.

İşte Barış Koçak'ın anlattıkları:

'Umut Üzümleri' filminde nasıl bir karakteri canlandırdınız?

Film; Fakir Baykurt'un, kırsalda yaşayan köylülerin yaşamını anlatan 'Kaplumbağalar' isimli romanından uyarlandı. Filmde Yetkin Dikiciler bir öğretmeni canlandırıyor. Ben ise dikbaşlı, liderlik vasfı olan 'Yusuf' karakterini oynuyorum. 'Yusuf' ayrıca cinsel dürtüleri olan, şehvet düşkünü bir koca.

FİLME GALA BİLE YAPAMADIK

Film nerede çekildi?

Polatlı'da bir köy ortamı yaratıldı. Herhangi bir köyde de çekebilirdik ancak köyün dokusu bozulmasın diye yeniden bir köy inşaa edildi. Biraz ters zamanda, 17 Mayıs'ta gösterime girdik. Gala bile yapamadık. Vizyon tarihimiz biraz kötü zamana denk geldi sizin anlayacağınız.

'Umut Üzümleri'yle ilgili çıkan haberlerde yerli kadın oyuncuların öpüşmek istemediği yazıldı; doğru mu?

Evet, bu konuda yerli oyuncuların kaprisi çok fazlaydı. Filmde sevişme sahnesi olacaktı. Bir oyuncu kadın arkadaşımız "Ben yatağa girmem" dedi ve başrol ona verilmedi. Bu konuda yabancı oyuncular daha kaprissiz... Konu iş olunca, istediğiniz sahnede oynuyorlar. Benim için de aynı şey geçerli. Filmde çıplak görüntüm de oldu ama asla kapris yapmadım çünkü ben bir oyuncuyum; işimin gereğini yaparım.

TÜRK İNSANI ÇOK DUYGUSAL

Peki bir oyuncunun sahnelerde limitleri olmalı mı, olmamalı mı?

Oyunculuğun sonu yok. Ben limitlerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabii Türkiye'deki insanlarımız çok duygusal. Birçok insana pek çok rolü yakıştırmıyorlar. Ancak bizler oyuncuyuz. Ne ideolojiye sahip olursan ol, tipin nasıl olursa olsun; rol neyi gerektiriyorsa yapmalısın.
[reklam]
Peki ne zamandır oyunculuk yapıyorsunuz?

Oyunculuğa tesadüfen başladım. Sonrasında çok sevdim ve bu işe gönül verdim. Dokuz yıldır oyunculuk yapıyorum. Elektronik bölümü mezunuyum. İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde röntgen teknisyenliği yaptım. Sonrasında Ege Bölgesi'nde bir film çekilmişti; ağır ağabey imajımdan dolayı beni oraya çağırdılar. Arkadaşlarım da bana 'Kadir İnanır' der zaten.

ŞİZOFRENİ VE GAY'İ OYNAMAYI ÇOK İSTERİM

Daha önce hangi dizilerde oynadınız?

Beni parlatan atv'de yayınlanan 'Hatırla Sevgili' dizisi olmuştu. 2008 yılında o dizide Deniz Gezmiş'i oynamıştım.

ÇOK HEYECANLANDIM

Deniz Gezmiş'i canlandırmak size neler hissettirdi?

Tabii ki çok heyecan bir verici bir duyguydu. Türkiye'deki en büyük karakterlerden birisini oynamak ve onun altından kalkmaya çalışmak büyük bir tecrübe ve heyecandı benim için. Deniz Gezmiş'in yakınlarının yardımları da oldu tabii ki bana. O dönemi yansıtmak, lider bir karakteri oynamak çok zordu. Yanlış bir şey yapmamak gerekiyordu. Ben, Deniz Gezmiş'in kılı olamam; sadece canlandırmaya çalıştım.


Hayalinizde nasıl bir rol var peki?

Ben hiç kendimi oynayamadım. Bana hep enteresan, farklı karakterler geldi. Oynamak istediğim üç-dört karakter var aslında. Deli, şizofren ve gay bir karakteri oynamayı çok isterim. Niye gay bir karakteri oynamayayım ki? Oyuncuyum ben. Birçok insan, duruş itibari ile tek tip karakterleri oynuyor. Mesela Kenan İmirzalıoğlu... Ben, Kenan'ı değişik karakterlerde de görmek isterim. Bu konu da Kıvanç Tatlıtuğ'u takdir ediyorum çünkü farklı karakterleri canlandırabiliyor. Ben ağır bir tip olsam da, her rolü oynarım.

Türk sinemasını değerlendirirseniz, başarılı buluyor musunuz?

Bizim çektiğimiz filmleri, dünya ne kadar izliyor ona bakmak lazım. Benim için Avrupa ve Amerika'da izlenen filmlerimiz önemli.

 

 

FİYATINI ÜÇE KATLADI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin