resim yok
23 Şubat 2011 - 00:00

 

İzmir Çetesi için, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verilip yasal işlem yapılması istendi.

 

 

İzmirli Cihat Kemal Pehlivanoğlu, avukatı aracılığı ile, İzmir Cumhuriyet Baş Savcılığı’na başvurarak, İzmir Çetesi hakkında suç ihbarında bulundu. Çete sözünün sözlük anlamının, "Yasadışı işler yapmak veya etrafındakileri korkutmak amacı ile biraraya gelmiş topluluk" olduğunu belirten Pehlivanoğlu, ülkemizin en demokratik ve uygar kentlerinden birisi olan İzmir’in çete kelimesi ile yanyana getirilmesinden dolayı çok üzüntü duyduğunu belirtti. Suç ihbar dilekçesinde, sevdiği kentin çete olarak anılmasına neden olunmasını kabul edemediğini söyleyen Pehlivanoğlu, çete sözünün İzmir sözü ile beraber kullanılmasının, demokrasinin beşiği olan İzmir ismini kirlettiğini, dünya şehri olma yolunda hızla ilerleyen İzmir’in çetelerin şehri gibi algılanmasına neden olacağını iddia ederek, dizinin isminin değiştirilmesi, dizinin yayınlanmasına tedbir konulması ve bu adı koyanlar hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi.

Cihat Kemal Pehlivanoğlu, dilekçesinde şöyle dedi:

"İzmir için aşağılayıcı ve bölge farklılığı gözeten deyimi bilerek seçmişseler bu eylemlerinde kasıt olduğu ortaya çıkar. Yerine onlarca olumlayıcı ve aşağılama içermeyen deyim kullanabilecek iken ısrarla çete denmesi de eylemin kasıtlı olduğunu düşündürmekte. Son derece hassas bir zeminde muhafaza edilmeye çalışılan İzmir kent kimliği ve dünya değerleri, böylesine aşağılayıcı sözler ile anılır ve kişisel çıkarlar uğruna ulu orta kullanılır ise, bunun ceremeresini yine Türk halkı çeker. Türk halkının değer verdiği, saygı duyduğu değerleri, böylesine aşağılayıcı bir şekilde kullanmak ve kent adlarıyla yanyana getirmek, kimseye bir fayda sağlamaz."

Pehlivanoğlu, ihbar dilekçesinin sonunda, İzmir Çetesi'nin olumlayıcı bir ad bulunana kadar ihtiyati tedbirle durdurlamasını isteyip, yazılı, görsel ve özellikle dijital ortamdaki olumsuzlayıcı ve aşağılayıcı bu deyimin silinmesini, yapımcı firmaya yaptırım uygulanmasını istedi. Dizinin ad kullanmada ısrar etmesi halindeyse şüpheliler hakkında ceza davası açılması için karar verilmesini de istedi. İzmir’in tarihinin incelendiğinde onu ön plana çıkartan hiçbir çete faaliyetinin olmadığını, suç örgütlerinin değil, hak arayan insanların kurduğu örgütlerin daha çok bilindiğine dikkat çekerek, "Kimsenin güzel İzmir’in ismini, yanına suç işlemeyi iş haline getirmiş bir örgütü tanımlayan çete sözü ile kirletemez" dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin