resim yok
14 Eylül 2012 - 00:00

 

Venedik Film Festivali'nin ardından şimdi Adana Altın Koza Film Festivali yolcusu olan Yeşim Ustaoğlu imzalı "Araf" filminin basın gösterimi dün Beyoğlu Atlas Sineması’nda yapıldı.
Başrollerini Özcan Deniz, Neslihan Atagül, Barış Hacıhan ve Nihal Yalçın'ın paylaştığı filme Atagül’ün bebeğini tuvalette düşürdüğü kanlı sahneler damgasını vurdu. Bu nedenle "Araf"a 13+ yaş sınırının getirileceği tahmin ediliyor. Neslihan Atagül, “Filmi beğendim ama kendimi beğenemiyorum. Kendimi izlerken şekilden, şekle giriyorum. Çocuk düşürdüğüm sahne çok keyifli ama çok zor bir sahneydi. Hem zihinsel hem de vücutsal olarak beni zordu. Bütün sahnelerde çok zorlandım" dedi.
 
Afişte başrol oyuncusu görülen Özcan Deniz’in ise 124 dakikalık filmde 15 - 20 dakikadan fazla görünmemesi ve film boyunca sadece “Eyvallah" ve "Sağol baba” kelimelerini kullanması dikkat çekti. Deniz Atagül ile sevişme sahnesinde bile hiç sesini çıkarmıyor. Filmde Özcan Deniz'dan daha çok rolü olmasına rağmen adı afişte başrol olarak yazılmayan Barış Hacıhan “Buna üzülmedim. Afiş beni rencide etmedi” diye konuştu. Eleştirmenler de filme tam not verdi.
 
 
 
 
Nil Kural: Akılda yer edecek
 
Yeşim Ustaoğlu'nun yeni filminin Venedik Film Festivali başta olmak üzere dünyanın önemli festivallerinden gördüğü ilgi şaşırtıcı değil. "Araf", güçlü bir atmosfer, az diyaloglu sağlam bir anlatımla akılda uzun süre yer edecek bir film. Ancak başındaki ağırbaşlı anlatım ve yan karakterlerin film finale ilerlerken aynı şekilde korunamaması filmin bütünlüğünü zedeliyor.
 
Alper Turgut :Çok beğendim
 
Filmi beğendim. Biraz uzun ama gerçekçi… Başroldeki Neslihan Atagül’ü çok beğendim. Özcan Deniz'in filmde çok sahnesi yok. O yüzden bir şey diyemeyeceğim. Filmin içinde şiddet de var. Ama hayatın içinde de şiddet var. Bazı yerlerde gözümü perdeden kaçırdım. Erkek egemen bir toplumda bir kadının böyle bir film çekmesi bence önemli… Her gün üçüncü sayfa haberlerinde gördüklerimizi sinemada izlemiş olduk.
 
Ömür Gedik :Etkilendim
 
Filmden çok etkilendim. Adana Altın Koza’da ödüle en yakın filmlerinden bir tanesi… Barış Hacıhan’ı çok beğendim. Burada güçlünün, güçsüze zulmünün yanı sıra hem erkeğe kadınlar üzerinde etkisi hem de erkeklerin hayvanların etkisinin üzerinde anlatılmış. Özcan Deniz hayatının en sessiz rolünü oynamış.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin