resim yok
03 Temmuz 2011 - 00:00

Begüm Birgören, Bebek'te yaşadığı müstakil evi, baştan aşağı yenileyip kendi masal dünyasını yaratmış. Hayallerinin evini yakalamanın mutluluğunu yaşayan oyuncu, tüm detaylarla kendisinin ilgilendiğini söylüyor

 
Bebek'te yemyeşil bir korunun bitişiğinde küçük bir evin önünde duruyoruz. Bizi kapıda sıcak gülümsemesiyle oyuncu Begüm Birgören karşılıyor. Kapıdan girdiğimiz andaysa kendimizi yeşillikler arasında Boğazı gören renkli döşenmiş bir salonda buluyoruz.
 
Buraya 1,5 sene önce taşındım. İlk halini bilseniz şimdi gözlerinize inanamazdınız? diyerek konuşmaya başlıyor.
 
Üç kattan oluşan 120 metrekarelik evin her noktasında Begüm Birgören'in büyük emeği var. Bu eve ne bir mimar ne de dekoratör girdi. Her ayrıntısıyla Sarp ve ben ilgilendik diyor. Bahsettiği kişi, birkaç ay sonra evleneceği oyuncu Sarp Levendoğlu
 
Aşağıda yatak odası, en üstteyse çatı katı var. Burası şimdilik Sarp Levendoğlu'nun Playstation odası. Ama ileride bebek odası yapmayı planladıklarından bahsediyor Begüm Birgören. Eve ilk taşındığımda harabeydi. İçindeki gereksiz duvarları yıkıp, merdivenin yerini değiştirdik. Banyolar baştan yapıldı. Kapılar yok edilip, zemin tamamen ahşap kaplandı. Tadilat üç ay sürdü. Aslında başımıza tahminimden büyük işler çıktı. Ama sonuca değdi diye mutlulukla anlatıyor. Birgören, beyaz renkli salonuna tam da bahsettiği gibi konforlu bir L kanepe yaptırmış hemen. Burada gördüğünüz büyük parçaların hepsi özel olarak yaptırıldı. Mağazaya girip hazır mobilya almayı sevmem? diye anlatmayı sürdürüyor. Salondaki ahşap orta sehpasını bir restoranda görüp çok beğenmiş, ondan ilham alarak yaptırmış.
 
Evde sanat eksik
Klasik ve modern parçaları karıştırmak hoşuna gidiyor. Rahatlıksa en önem verdiği konu. Ona göre evinde şu sıralar sanat eksik. Heykel veya tablo hoşuma gidiyor. Onları da zaman içinde almayı düşünüyorum. Evde küçük aksesuarlar yerine büyük ve tek bir heykel görmeyi tercih ederim diyor. Evi olduğundan büyük göstereceği için duvarları beyaz olsun istemiş. Evin en dikkat çekici mekanı hiç kuşkusuz yatak odasında yer alan açık banyo. Burası tam da banyo keyfini uzatmaktan zevk alan birinin tarzına göre. Bazen işlerin yoğunluğundan SPA keyfine zaman olmuyor. Burayı o yüzden yaptım? diyor Begüm Birgören. Canlı bitkiler, kokulu mumlar, sandal ağacı kokan tütsü ve dev Buda heykelleriyle buraya mistik bir görüntü kazandırmış. Led ışıklar sayesinde evin akşam bambaşka bir görüntü sunduğundan bahsediyor: Gündüzle gece çok farklı olur burada. Işık bence bir evde en önemli unsur.
 
Sarp mutfakta harikalar yaratıyor. Begüm Birgören, erkek arkadaşı Sarp'ın mutfakta harikalar yarattığını da vurguluyor. Misafir ağırlamaya bayılırız. Sarp'ın yemek yeteneği değme şeflere şapka çıkartır. Gecenin bir vakti anne poğaçası bile yaptığını bilirim. Füzyon mutfakta da çok başarılıdır diye gözleri parlayarak anlatıyor. Oyuncu Burçin Terzioğlu ve eşi Murat Yıldırım, Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can Özer evin baş konuklarıymış. Kurt köpekleri Amidala, Anakin ve kedileri Jedi'yi kimselere bırakamadıklarından uzun seyahatlere pek çıkamadıklarını anlatıyor Birgören. Zaten üç gün bana yetiyor. Hemen eve dönmek istiyorum? diyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin