resim yok
25 Ocak 2011 - 00:00

RTÜK, içilen sahneler nedeniyle kanala ceza kesilmesini istedi

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, polisiye dizilerden Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'nde içki içilen sahneler sebebi ile kanala ceza kesilmesini istedi. Ancak bu istek kuruldan oy çokluğuyla rededildi. Erdal Beşikçioğlu’nun polis olarak oynadığı rolde içki içmesi RTÜK’ü karıştırdı. Behzat Ç.’nin “İçki içen, işkence yapan, argo konuşan ve küfür eden bir karakter” olarak yansıtıldığı, bunun da çocukların zihinsel ve ahlaki gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceği savunuldu. Ancak oylamada kanala ceza verilmesine gerek görülmedi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Yerlikaya'ysa, “Behzat Ç. isimli polis karakteri, içki içen, gündüzleriyse sorguladığı kişilere işkence yapıp küfür eden bir kişidir. Konuşmalarında argo ve küfür vardır. Konuşma tarzının, çocuklar ve gençler tarafından kolaylıkla rol model alınacağı ve taklit edileceği kuvvetle muhtemeldir” dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin