resim yok
07 Haziran 2011 - 00:00

 

RTÜK Star TV’nin fenomene dönüşen sıra dışı polisiye dizisine yeni bir ceza kesti

 

Erdal Beşikçioğlu’nun baş rolünü oynadığı Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'nin geçen günlerde argo ve küfürlü cümleleri sebebiyle daha geç bir saatte yayınlanması gerektiği gündeme gelmişti. RTÜK, dizide kötü Türkçe ve argo kullanıldığı gerekçesi ile Star'a uyarı cezası verdi. Gazeteport’un haberine göre RTÜK’ün son toplantısında diziye “Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle uyarı cezası verdi.

 

Koruyucu işaret konularak, daha geç saatte yayınlanması gerektiğini de bildirdi. RTÜK üyesi Vahap Darendeli'yse, bu cezanın yanısıra dizideki polis karakterlerinin meyhanede içki içtikten sonra araç kullandığına vurgu yaptı ve alkolü özendirmekten de ayrıca ceza verilmesini önerdi. Darendeli, “Diziye alkol gibi bağımlılık yapan madde kullanımı özendirdiği için müeyyide uygulanmalıdır” dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin