resim yok
06 Kasım 2011 - 00:00

 

Star TV'nin kült dizisi 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'ne sosyal medyada ilgi devam ediyor.
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi 2. Sezon yorumları;
 
- Hiç asker yolu gözlememiş olanlara bu gözlemi yaşayanları anlama fırsatını tattırmış dizidir.
 
- İki dakika Behzat'ı Harun'u görmemle anlamam bir oldu ki Behzat Ç. izlemeyi çok özlemişim çok özlemişim.
 
- Bir pazar günü daha "onsuz çekilmez" dediğim dizi...
 
- Yeni sezonunun başlamasını dört gözle beklediğim dizim.
 
- Son dönemde Türk televizyonlarının iftaharı olmuş, Ankara'da görev yapmakta olan Başkomiser Behzat Ç. ve ekibinin maceralarını anlatan dizidir. Açıkçası zamanında Türk edebiyatında vücuda gelip edebiyatın gelişimine yön veren akımlar, ekoller gibi bulunduğu mecranın kalıplarını kırıp baştan şekillendiren çok sağlam yapımlardan biridir. Ve hasreti sevgili hasreti ile yarışır.
 
 
- Sonradan izledim ben bu diziyi, sözlük sayesinde ve büyük bir rahatlıkla söyleyebilirim ki sözlüğün şahsıma en büyük katkılarından biri oldu kendisi. Yerli dizilere ayrı, polis dizilerine apayrı önyargıları olan beni fena halde utandırdı bu konuda. Peş peşe bölümler izlettirdi, sabahlattı, uykusuz bıraktı, pilli bebek'i fark ettirdi, izledikçe şarkılarını daha bi anlamlılaştırdı. Yetmedi şimdi de özletti kendini çok fena, başlasa da izlesek.
 
- Öyle bir dizi ki, her bölüm sonrası kamyon çarpmışa döndürüyor fettan bedeni. İnsan kendi dertlerini tasalarını bir kenara koyup Behzat amirin aşırı çilekeş hallerini içselleştiriyor ister istemez. Sanırım ortak paydamız da bu. Pilli bebek müzikleriyle de bütünleşince dehşetcengiz bir durum ortaya çıkıyor. Her bölüm "abi manyak mıyım ya? 50 bin tane sorunla uğraşıyorum bir de bunla dertleniyorum. Yoo dostum artık izlemeyeceğim" diyorum. Yine duramıyorum. Fight club'ta anlatıcının dediği gibi; damağındaki küçük çizik dilinle oynamazsan geçecek ama duramıyor oynuyorsun... Tek kelimiyle özledim ya abilerimi.
 
- Biraz buruk biraz garip
Haberlerin doyurmuyor....
Yanındayken kolay elbet
Sen olmadan uyunmuyor... Öyle bi dizi işte..
 
- Artık kendisini özledigimi bile yazmaktan sıkıldım. O derece. Kitaplarını da okuduk. Beklemek öldürüyor Behzat.
 
- Pazar akşamlarımı nicedir öksüz bırakmış olan, aklıma düştükçe, kendimi bomonti içip, pilli bebek dinleyerek avutmaya çalıştığım dizi.
 
- Çok özledim öyle böyle değil. Ayrıntıları, iç devinimleri, acısı, nadiren de olsa yaşadığı sevinci, kavgası, gürültüsü... Çok özledim hepsini. Bir dizi ya da romandan ibaret değil sadece bahsettiklerim. Yaşamımın odak noktasına gelmiş oturmuş heyecanlarım ve kavgalarım Behzat ç. sayesinde dile geldi, canlandı. şimdi onsuz geçen ayları saymaya başlayalı ne kadar eksik olduğunu fark ettim hayatımın.
 
- Askerin teskere beklemesi gibi bildiğin şafak sayıyoruz başlayacağı gün için.
 
- Sevgiliyi özlediğim gibi, ne bileyim yaz ortasında turşuyu özlediğim gibi özlediğim dizidir.
 
- Hayatımda hiçbir dizi için, hergün yeni açıklama bulurum düşüncesiyle nette araştırmadım. Başlayacağı günü sabırsızlıkla beklemedim. En sevdiğim dizileri bile, o günün sabahında görünce 'ha bugün bunun yeni bölümü var' tepkisiyle karşıladım. Ama Behzat Ç. bütün olayları değiştirdi.
 
- Hani bir insanı seversiniz ve yerlere göklere sığdıramazsınız ya, ben öyle seviyorum bu diziyi. Özledim la.
 
- İnanılmaz derecede özlenendir. Şu anda hastalık düzeyinde yani hasretim. tekrar tekrar izliyorum can sıkıntısından. Kafamda oynuyorum ya sürekli, replikleri ezberleme seviyesine geldim. O yüzden acilen yenilerine ihtiyacım var, ihtiyacımız var!
 
- Yeni sezonun başlaması ülkenin dört bir yanında sevinç gösterileri ile kutlanacak.
 
- Sıcak bir pazar günü eski sevgili gibi özlenen, en iyi Türk yapımı dizi.
 
- Sanki Behzat Ç. yeniden başlayacak ve yazla gelen tüm sıkıntılar geçecekmiş gibi hissediyorum. Öylesine beklenen dizidir.
 
- Özlem katsayısı pazar günleri deli gibi tavan yapan dizidir. Haftanın bir kaç gününü pazar sandığım düşünülürse, çok çok özlediğimdir de denilebilir. Şansım dönse de bir yerlerde çekimine rastlasam bari
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin