Belçim Bilgin evliliği ve yeni projesini anlattı!

''Aşkın ömrü 2.5 yılmış, evlenince öğrendim''

resim yok
29 Mart 2014 - 13:09
Röportaj

''Aşkın ömrü 2.5 yılmış, evlenince öğrendim''

'Sadece Sen' isimli filminde rol alan Belçim Erdoğan, eşi Yılmaz Erdoğan'la ilişkisini anlattı: ''Bana aşkın ömrünün 2.5 yıl olduğunu söylediklerinde çok bozuluyordum. Meğer öyleymiş ama biçim değiştire değiştire ömrü uzuyormuş...''


Belçim Bilgin; Ankaralı, kendi halinde geçinip giden bir ailenin çocuğu. Kendisinden üç yaş küçük bir erkek kardeşi olan Bilgin, yedi yıl önce Yılmaz Erdoğan ile evlenerek dikkat çekti. 'Gergedan Mevsimi', 'Kurtuluş Son Durak' ve 'Aşk Tesadüfleri Sever' gibi filmlerde rol alan Bilgin, yeni filmi 'Sadece Sen' ile hayranlarıyla buluştu.

 

Esquire dergisinden Seda Karan, Belçim Erdoğan'la evliliği ve yeni filmiyle ilgili konuştu.

Henüz 23 yaşındayken Türkiye'nin en ünlü isimlerinden Yılmaz Erdoğan'la evlenerek dikkatleri çektiniz. Evlilik kararını alırken ürkmediniz mi?


Evlilik kurumunu çok seven biri olduğum için değil, bu ilişkiyi başka bir şekilde yaşayamayacağımız için evlendik. Açıkçası, bu ilişkiyi yaşamak için başka bir çaremiz yoktu.

Nasıl yani?


Paris'te oyunculuğa ilk başladığım dönemde, Yılmaz'a deli gibi aşık genç bir kızdım. Sürekli takip halindeydim. Aslında yakın bir ilişkimiz vardı ama sevgili değildik. Yılmaz ile 'Bana Bir Şeyler Oluyor'un Ankara turnesinde tanıştık. Kuliste tatlı bir enerji oldu aramızda. Bana İstanbul'a gelirsem kendisini aramamı söyledi.

 

YILMAZ ÇOK GÜZEL İDARE ETTİ

Tekrar ne zaman karşılaştınız?


Aradan birkaç ay geçtikten sonra İstanbul'a gelince, Yılmaz'ı aradım; BKM'de neler yapabileceğimi, nasıl bir yol izleyeceğimi anlattı. Tam o dönemde Hiner Saleem, çekeceği yeni filmine başrol oyuncusu arıyordu. Yılmaz vasıtasıyla görüşmeye gittim; birkaç gün süren deneme çekimlerinden sonra Ankara'ya döndüm. Tam bir hafta sonra, Saleem, filmi için onlarla birlikte Kuzey Irak'a gidip gidemeyeceğimi sordu. Film çekiminden sonra kendimi geliştirmek için Paris'te yaşamaya başladım. Bu dönemde Yılmaz ile sürekli iletişim halindeydik. O dönemi o kadar güzel idare etti ki, anlatamam!

Neyi idare etti?


İlk tanıştığımız gün bana, "Çok büyük bir film yapacağım. Biliyor musun, senin enerjin tam da o filmde kurguladığım kızın enerjisine uyuyor" demişti. Sonra aynı diyalog içinde bana bir an bakarak, "Ben seninle evleneceğim herhalde..." dedi. 'Bütün ünlüler böyle herhalde' diye düşünmüştüm.

Sonra neler oldu?


Paris'e turneye geldiklerinde 'Ben aşık oldum' cümlesini kurdurtacak bir gün geçirdikten sonra ilişkimiz başlamış oldu. İşte o dönem bir karar vermem gerekiyordu; ya üniversite eğitimim için Paris'te kalacaktım ya da kalbimin sesini dinleyip evlenecektim. Kalbim böyle bir duyguyu bu kadar yoğun bir şekilde yaşarken, her şeyi akışına bırakmaya karar verdim.[reklam]

Aşkınız ilk günkü gibi devam ediyor mu?


Aşk, biçim değiştirerek devam ediyor. Bana aşkın ömrünün 2.5 yıl olduğunu söylediklerinde çok bozuluyordum. Meğer öyleymiş ama biçim değiştire değiştire ömrü uzuyormuş. Değişim, evrim, doğanın kanunu ve kaçınılmaz bir süreç...

Hiç tartışmaz mısınız, birbirinize küsmez misiniz, kavga etmez misiniz?


Biz hiç kavga edip tartışmayız. Hem de hiç. Çünkü biz ilişkinin her halini yaşıyoruz ve her şeyi konuşuyoruz. Benim doğamda kavga etmek yok. Bazen insanlara bağırıp çağırmak istiyorum ama bir şeyler tutuyor beni. Ama artık eskisi gibi değilim.

Hangi yönleriniz değişti?


En nefret ettiğim şey; insanların sizi nasıl tanımışsa, hayatımız boyunca o şekilde olmamızı beklemesidir. Olur mu canım? Ben, iki yıl önceki ben değilim ki! Bir sürü olay yaşamışım, duygularım değişmiş!

 

EGOYU HİÇ ANLAMAM!

Oyuncuların ego şişkinliği hakkında neler düşünüyorsunuz?


Bir oyuncunun hiçbir şeye ait olmaması gerektiğini düşünüyorum. İdeolojik olarak bir '-izm'e ait olmamalı. Bu, bakış açısını daraltır. Ego, neyin egosudur; onu da hiç anlamam! Yabancı oyuncular bu konuda o kadar farklı ki; bir kere çok doğallar.
Her şeyi organik yaşıyoruz

Yılmaz Erdoğan gibi bir adamın karısı olmak nasıl bir şey?


Bunu söylerken, bazen kendimi garip hissediyorum ama Yılmaz'ın Türkiye'nin çok önemli değerlerinden biri olduğunu biliyorum ve karısıyım diye bu gerçeği unutmuyorum. Aynı evde yaşayınca durum değişmiyor inanın. Kendisini her zaman geliştirip aşmak isteyen biri. Bizim bir de en başından bu yana ilişkimiz hocaöğrenci temeli üzerine kurulu olduğu için ilişkinin dinamiğini de böyle koruyoruz. Organik yaşıyoruz her şeyi. Sonuçta biz bir şey planlamadık; hayat bunları getirdi. Ama her seferinde beni şaşırtan biriyle birlikte olmak bağlılığımızı da etkiliyor. Çünkü monoton olan hiçbir şeyde ben yokum. Bir kere alışmak ve özgürlüğümün kısıtlandığını hissetmek beni çok ürkütür. Nefes alamam! Bu anlamda Yılmaz şahane bir insan.

 

 

ÜNLÜ OYUNCU YENİ FİLMİNDE KURALLARI YIKTI! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin