resim yok
09 Nisan 2013 - 00:00

'İntikam' dizisinin güzel ve başarılı oyuncusu Beren Saat, izinsiz fotoğrafını kullanan şirketi mahkemeye vermişti.

 

Davayı kazandı

Oyuncu Beren Saat, saç beyazlarını kapatıcı şampuan reklamında izinsiz olarak fotoğraflarının kullanılması üzerine açtığı tazminat davasını kazandı.

 

715 bin


Mahkeme, Saat’in fotoğraflarını izinsiz olarak kullanan şirketi 715 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

 

2011'de dilekçe sunmuştu


Beren Saat, 2011 yılında avukatı Oğuz Müftüoğlu aracılığıyla Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçesinde şampuanın içerdiği ‘wasabia’ isimli bitkinin saç diplerindeki kan basıncını artırarak, saçları eski rengine kavuşturduğu, saçını boyatmak isteyen pek çok ünlünün yanı sıra kendisinin de genç yaşına rağmen saçları kırlaştığı için kullandığının iddia edildiğini kaydetti.

MAHKEME BEREN SAAT’İ HAKLI BULDU

Fotoğraflarının kendisinin izni dışında yayınlanması nedeniyle 20 bin TL manevi, şimdilik 50 bin TL maddi tazminat talebinde bulundu.


Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde yargılamaya son vererek Beren Saat’i haklı buldu.

[reklam]

Mahkeme, hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda davacının fotoğraf ve görüntülerini izinsiz olarak kullanan şirketin 700 bin TL maddi, 15 bin TL ise manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca görüntünün kullanılmasının engellenip, diğer sitelerde kullanımının menine ve kararın kesinleştikten sonra 5 büyük gazetede ilanına karar verdi.

Davalı şirketin verilen kararı temyiz hakkı bulunuyor.

 

 

BEREN SAAT VE KENAN DOĞULU'NUN OLAYLI GECESİNDE NELER OLDU? TIKLA!

 

İntikam 14. bölüm fragmanları için tıklayın!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin