Beren Saat'in uzun hazırlık dönemi!

'Benim Dünyam' isimli filmde sağır ve kör bir kızı canlandıran Beren Saat, sağır birinin çıkardığı sesleri taklit ederken çok zorlandığını anlattı.

resim yok
21 Ekim 2013 - 09:07
Magazin

'Benim Dünyam' isimli filmde sağır ve kör bir kızı canlandıran Beren Saat, sağır birinin çıkardığı sesleri taklit ederken çok zorlandığını anlattı.

 

Saat, rolü için bastonla yürüyüp işaret dili öğrenmiş

 

İşte detaylar:

 

GERİ SAYIM

Beren Saat'in Uğur Yücel'le başrollerini oynadığı 'Benim Dünyam' isimli film, 25 Ekim'de izleyici ile buluşacak.

 

Film; 2 yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör, hem sağır olan 'Ela' ile onu iyileştirmek isteyen 'Mahir Hoca'nın hikayesini anlatıyor.

 

UZUN HAZIRLIK DÖNEMİ

Filmde 'Ela' karakterini canlandıran Saat, rolü için uzun bir hazırlık dönemi geçirmiş.

 

''ROLÜM İÇİN YARDIM ALDIM''

Duyan bir insan olarak, duymayan birinin çıkardığı sesleri taklit etmenin çok zor olduğunu söyleyen ünlü oyuncu; film öncesi ve film süresince Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi ile birlikte çalıştığını anlattı:

 

"Rolüm için Ercüment Tanrıverdi'nin yardımını aldım. Filmin esin kaynağı Helen Keller'ın internetteki videoları benim için iyi bir kaynak oldu.

 

Onun sesini nasıl kullandığıyla ilgilendim."

 

İşaret dilini de öğrenen Saat, aynı zamanda Altı Nokta Körler Derneği okullarının öğretmenleriyle çalışmalar yapıp bastonla yürüme dersleri de almış.[reklam]

BİR BAŞKA UYARLAMA

Bu projeyle birlikte Beren Saat, "İntikam"dan sonra ikinci kez uyarlama bir projede rol almış oluyor.

 

Bilindiği üzere İntikam dizisinin orijinal versiyonu Amerika'nın ABC kanalında Revenge ismiyle gösterilmekte.

Orijinal versiyonunda Rani Mukherjee, Amitabh Bachchan, Nandana Sen'in rol aldığı Black filminde, hayatı karanlıkta yaşamaya mahkûm sağır ve kör bir kızın hikâyesi anlatılıyor.

 

,

 

BEREN SAAT KIYASLANMAKTAN KORKMUYOR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin