Berk Cankat hakkında hiç duymadıklarınız!

"Rol aldığım projelere umut bağlamıyorum..."

resim yok
03 Temmuz 2014 - 16:29
Röportaj

"Rol aldığım projelere umut bağlamıyorum..."

'Güzel Köylü' dizisinde Cemal karakterine hayat veren Berk Cankat, reyting korkusunun olmadığını söylüyor.


Sana Bir Sır Vereceğim ve MedCezir dizilerinden tanıdığımız genç oyuncu Berk Cankat, Star TV'de yayınlanan yeni dizisi 'Güzel Köylü'de Cemal karakterini canlandırıyor.

 

Cankat dizide başrolü Gizem Karaca ve Mehmet Ali Nuroğlu ile paylaşıyor. Yakışıklı oyuncu, hakkında merak edilenleri ve yeni dizisini HT Magazin'e anlattı...

 

''SAMIMI BIRIYIM'

■ Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

Ortaokulda okul tiyatrosunda amatör olarak görev aldım. Üniversitede tiyatroyla hiç ilgilenmedim, grafik tasarım okudum. Mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleştim. Özel bir kuruma tiyatro dersi almak için başvurdum ve bugün buradayım.

Güzel Köylü dizisinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

Sana Bir Sır Vereceğim dizisinde oynadım. Sonrasında MedCezir'e konuk oyuncu olarak katıldım. Ardından Güzel Köylü dizisi için teklif geldi ve kabul ettim.

■ Diziden ve canlandırdığınız karakterden biraz bahsedelim...

Cemal çok sıcakkanlı biri. Köyde yaşamasına rağmen dışa açık ve zeki bir tip. Estetik kaygıları var. Aşka inanan, aşkı arayan cesur bir genç.

■ Cemal'le ortak noktalarınız var mı?

Çok keskin bir benzerliğimiz yok. Bende de samimiyet var ama göstermem için biraz zaman geçmesi gerekiyor.

 

'HEDEF KOYMUYORUM'

■ Dizinin çekimleri Muğla’da gerçekleşiyor. Set ortamınız nasıl?

Başta ''İnsanlarını bilmediğim bir şehir. Anlaşabilecek miyiz, sıkılacak mıyız?'' diye korkmuştum, korktuğum gibi olmadı. Aile gibiyiz. Yönetmenimiz, hocamız Mustafa Şevki Doğan çok değerli. Bizi birbirimize daha da bağlıyor bu durum. Set dışında da birlikte zaman geçiriyoruz.

■ Sosyal medya ile aranız nasıl?

Sosyal medya gündemi takip ettiğimiz bir noktaya geldiği için sürekli içindeyim. Twitter'a girdiğimde ilk başlarda yazılanları merak ediyor ve cevap vermeye çalışıyordum. Hayranlarım çoğalınca hepsine cevap verememeye başladım. Üzülenler, kızanlar oldu. Şimdi elimden geldiğince takip edip daha genel cevaplar veriyorum.

■ Geleceğe dair hedefleriniz neler?

Bugüne kadar hedef koyarak gelmedim. Bu projeye de öyle. Elbette istediğim ve hayal ettiğim şeyler var ama ne kadar kafamda kurarsam kurayım rüzgâr nereye götürürse öyle yol alıyoruz. Hakkını vererek içinde bulunduğum her işi yapayım, gerisi gelir.[reklam]

'ŞU ANDA KALBIM BOŞ'

■ Kendinizi net olarak tanımlayabileceğiniz yönleriniz neler?

Eğlenceli ortamlarda bulunmayı severim ama eğlenceyi başlatan kişi ben değilimdir. Hiperaktif göründüğümü söylerler ama hiç hiperaktif bir insan olmadım. Genel olarak herkesle iyi anlaşırım ama insanları ilk başta tartarım, zamanla samimi ilişkiler kurarım.

■ Sosyal medyadaki ilgi, özel hayatınızda sıkıntı yaratıyor mu?

Hayatımda özel birisi olmadığı için öyle bir derdim yok. Kalbim boş. İleride olursa da mesleğimi anlayışla karşılayacaktır. Öyle biriyle anlaşabilirim.

■ Reyting korkunuz var mı?

Başladığım projelere genelde umut bağlamıyorum. Ama tabii ki emek veriyorsunuz ve izleyiciden güzel tepkiler bekliyorsunuz. Bunun gerçekleşmemesi üzücü bir durum. Her şey olacağına varır. Şu an güzel tepkiler alıyoruz.

■ Kendinize örnek aldığınız, birlikte aynı projede olmak istediğiniz isimler var mı?

O kadar çok beğenerek izlediğim insan var ki, saymak çok zor. Medcezir'de birlikte rol aldığım Ayşenil Şamlıoğlu benim için çok özeldi. Bana oyunculuk adına çok şey kattı. Şu an Ali İpin ile aynı projedeyim. Bana seti bir okulmuş gibi hissettiriyor. Ondan her gün yeni şeyler öğreniyorum.

 

'SERGI AÇACAĞIM'

■ Özel olarak ilgilendiğiniz hobileriniz var mı?

 

Grafik tasarım mezunu olduğum için çizim yapıyorum, illüstrasyonla uğraşıyorum. Vaktim olursa sergi açacağım. Daha önce bir tane açmıştım. Çalışırken çok zamanımız olmuyor ama vaktimiz olursa geziyoruz.

■ Ilk bölümün ardından nasıl tepkiler aldınız?

 

Gelen tepkiler dizinin çok sıcak ve keyifli olduğu yönünde. Bu da bizleri çok mutlu etti. Çok içten bir iş çekiyoruz, izleyicinin de bunu hissetmiş olması bizim için çok önemli. Seyirci Cemal’i sevdi ve sahiplendi. Bu da benim için ayrıca mutluluk verici.

 

 

'GÜZEL KÖYLÜ' 2. BÖLÜMÜYLE NE KADAR İZLENDİ?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin