Betül Demir'den ilginç itiraf!

'Helalleşemedik' isimli son single'ı ile dikkat çeken şarkıcı Betül Demir, beste yapma tarzını anlattı: ''Önce acı çekiyorum, sonra şarkılar yazıyorum. Genellikle kalbimin sesini dinliyorum. Kalbim beynimden büyük benim!''

resim yok
11 Aralık 2013 - 10:31
Röportaj

'Helalleşemedik' isimli son single'ı ile dikkat çeken şarkıcı Betül Demir, beste yapma tarzını anlattı: ''Önce acı çekiyorum, sonra şarkılar yazıyorum. Genellikle kalbimin sesini dinliyorum. Kalbim beynimden büyük benim!''

Şarkıcı Betül Demir, sözü ve müziği kardeşi Sude Bilge Demir'e ait 'Helalleşemedik' adlı single çalışmasının kısa sürede büyük ilgi görmesinden çok memnun.

 

Şarkıyı abla torpiliyle değil, parasını vererek aldığını söyleyen Demir; şarkının hikayesini, çocukluğunu, helallaşemediklerini ve aşka dair düşüncelerini anlattı...


'Helalleşemedik' büyük ilgi gördü. Bunu neye bağlıyorsunuz?


Albüm hazırlığı içindeydim. Şarkılarımı yaparken yapımcım Samsun Demir'in dikkatini çekti bu şarkı; "Bunu hemen yapalım" dedi. Her şey 10 gün içinde şekillendi. Aranjesi ve hatta klibi bile 10 günde bitti. Kısa sürede bu kadar ilgi göreceğini biliyordum; şaşırmadım o yüzden. Tutmasının en büyük sebebi içtenlikle yazılmış gerçek bir hikaye olmasıdır.


Nedir o hikaye?


Kardeşim Sude'nin hikayesi. Rahatsızlık yaşadığı bir dönem oldu ve o dönemde bir arkadaşıyla küslük yaşadı. Sonra bu şarkıyı yazdı. Ama benim hikayemle de örtüşüyor. Çünkü ben şarkıyı, en yakın arkadaşımı düşünerek söyledim. Adı Arzu'ydu ve 17 yaşında trafik kazasında kaybettim kendisini. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi ama liseden sonra küsmüştük. Tatil dönüşü ölüm haberini aldım. Onu son gördüğüm an hiç gözlerimin önünden gitmiyor. Bizim bu hikayemizle ilgili bir kitap yazmayı düşünüyorum.

 

DUVARLARIMI YIKMAK KOLAY DEĞİL

Şarkıyı duyan, biten bir aşkın ardından bir sevgiliye yazıldığını sanıyor...


Öyle algılanıyor, doğru. Ama ben gerçekten Arzu'yu düşünerek okudum şarkıyı. Herkeste farklı duygular uyandıran bir şarkı. Mesela babama dinlettiğimde; o, kardeşlerini düşünmüştü. Bir kız arkadaşım, bu şarkıyı dinledikten sonra ayrıldığı sevgilisiyle barıştı.


Sizin helalleşemediğiniz biri var mı?


Birçok insan var. Sakin durduğuma bakma; ben çok çabuk efelenirim ve içimden geldiği gibi davranır, anında tepki veririm. Bu yüzden çok pişmanlık yaşadığım durumlar oldu ama hayatta kimseye arkamı dönmedim. Kolay kolay insan çıkarmam hayatımdan. Çünkü hayatıma kolay insan sokmuyorum. Belirli duvarlarım, sınırlarım var. O duvarları kırabilen kişiler ömrümün sonuna kadar kalır benim hayatımda.


Nasıl kırılır bu duvarlar?


Sevgiyle, samimiyetle, dürüstlükle. Hayatta en kızdığım, affedemeyeceğim şey yalan. Ben birini seviyorsam sonuna kadar arkasında dururum. Ama biri gitmek istiyorsa, asla gidene dur demem. Çabuk unuturum. O andan itibaren o insan benim için sıradan olur.


Kendi bestelerinizi nasıl yapıyorsunuz, nelerden besleniyorsunuz?


Acı çekiyorum, sonra şarkılar yazıyorum. Hayalini kurduğum şeyi değil, yaşadıklarımı yazıyorum. Kendime dışarıdan bakabiliyorum ve genellikle kalbimin sesini dinliyorum. Kalbim beynimden büyük benim.[reklam]

2013 sizin için nasıl geçti ve 2014'ten beklentileriniz neler?


2013; kendimi yenilemeye adadığım, okuduğum kitaptan yediğim şeylere kadar her şeyi değiştirdiğim, iki single çıkardığım bir yıl oldu. 2014 Mart'ında da albüm çıkaracağım. Kariyerimde daha fazla yükseleceğime inanıyorum. 2014'te konser şampiyonu olmak istiyorum.

 

BİR DÖNEM ERKEK ÇOCUĞU GİBİYDİM

'Helalleşemedik' şarkısı kardeşiniz Sude Bilge Demir yazmış; şarkıyı abla torpiliyle mi aldınız?


İlk zamanlar öyle kıyaklar geçiyordu da şimdi öyle değil. Profesyonel bir iş yapıyoruz. Elbette ki para kazandı ama bana biraz indirim yaptı.


Başka kardeşleriniz var mı?


Biz beş kardeşiz; dört kız, bir erkek. Çok şanslıyım; herkesin kapısını çaldığı besteci bir kardeşim var. Küçükken şarkılar yazar, söylerdik. Sude'nin de sesi çok güzeldir ama albüm yapmak istemiyor. Annem ve babam bize çok eşit davrandı ama ben ortaokula kadar Amerikan traşıyla erkek çocuğu gibi dolaştım. O yüzden şimdi saçlarımı hiç kestiremiyorum. 40 kiloydum ben; annem yemek yedirebilmek için çok uğraşıyordu, çok çekti benden.

 

HAYATIMA DEĞER KATMALI

Aşkla aranız nasıl?


Ben, hayata aşkla bağlı bir aşk kadınıyım. Hayatımda aşk olmazsa, gözümden ışık çıkmaz benim. Ama illa bir ilişki yaşamam gerekmiyor.


Karşı cins için belli bir kriteriniz var mı?


Temiz olsun yeter. Temiz dişler ve temiz eller... Onun dışında fiziksel çok fazla bir beklentim yok. Adam gibi adam olsun, benim hayatıma değer katsın.

 

HELALLEŞEMEDİK

 

ÜNLÜ İSİMLER ARTIK AĞIR DİYETLER YERİNE NE YAPIYOR? İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin