resim yok
16 Ocak 2012 - 00:00

Dizinin senaristine uyarı var

 

Bir Çocuk Sevdim dizisinin senaristi mi değişti diye merak ediyorum. Hele bu son bölümde o kadar çok Türkçe hatası vardı ki farketmemek mümkün değildi. Mesela Bülent İnal, karısı ile Sinan'ı başbaşa gördükten sonra Mine'ye "Ne kadar acı çektiğimi.. nasıl kırılıp döküldüğümü bilemezsin" diye bir laf ediyor. Kırılıp dökülmek deyimi aşırı kibar görünmeye çalışmak demektir ve genellikle alaycı bir uslup ile kullanılır. Sinan, Mine'ye "Sana uzattığım elim havada kaldı" diyecekken "elimi havaya astım" diye tuhaf bir laf ediyor. Mine küçük oğlu uyurken onunla konuşuyor: "Babanın hangisi olduğuna ben mi karar vereceğim? Ya bana çok kızarsan?" diyor. Az kızsa mesele yok yani. Restoranda Erdal ailesini masaya oturturken "herkes ya kocasının yanına, ya karşısına" diyor. Zaten ya yanına oturacak ya karşısına. Başka yer mi var? Herhalde öteki masaya oturacak değil! Daha onlarca hata. Senaristlerin hikaye bulmakta zorlandıkları da çok belli oluyor. Gereksiz dolgu sahneleri arttı. Elbette bu kadar uzun bölümler olunca bu biraz kaçınılmaz oluyor, biliyorum. Bu da ancak daha işe başlamadan olay açısından çok yoğun bir hikaye oluşturmakla çözümlenebiliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin