resim yok
21 Şubat 2012 - 00:00

 

ATV’nin ikinci ‘ağır abi’ dizisi ‘Uçurum’  (diğeri ‘Son’) bu akşam başlıyor. “Ezel’in senaristi yazdı” diyebilmek aslında çok hoş. Yani aynen ABD’de olduğu gibi bir durum. “Ezel akıl oyunları üzerine kuruluydu, bu bir sokak kavgası” demiş kendileri  ‘Uçurum’ dizisi için. Dört sene önce fikir ortaya çıkmış, çalışmaları iki yıldır sürüyormuş. 
Ülkemizde ve dünya sinemasında ve televizyonlarında taksiciler ve insan ticareti (ki anlaşıldığı üzere konu, bu iki temada yoğunlaşıyor) üzerine geniş çaplı bir araştırma yapılmış. Basında yer almış tüm insan ticareti ve taksiciler hakkında yazılan köşe yazıları ve haberler okunmuş. Türkiye’ye çalışmak amacıyla gelen ve insan ticareti yapan şebekeler tarafından fuhuş yapmaya zorlanan kadınlarla yapılan röpotajlar da incelenmiş ve senarist bu şekilde mağdur kadınların duygularını anlamaya çalışmış.
Kendi hazırladıkları metinde böyle yazılmış hazırlıklar. Buradan anlaşıldığı üzere dizide mutlaka bu kadınlar ve onlara kötülük yapanlar olacak. Çekim alanı burası.
Kerem Deren verdiği röportajda aslında bir ipucu da veriyor, “Yurt dışından gelip kadın ticaretine sürüklenen kadınların hikayelerini dinledik. O kadar ağır ki hikayeler. Bunları bu yayın saatinde gösteremeyiz...” İşte buradan anlaşılan, sahneler aslında epey ses getirecek kıvamda olacak, ‘olay sahneler’ birbirini izleyecek!
 
PAZAR DİZİ İZLEME KILAVUZUM
Pazar günleri iki diziyi mutlaka izliyorum: ‘Umutsuz Ev Kadınları’ ve ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’. Öyle sonradan internetten izlemek gibi teknoloji operasyonlarını sevmiyorum. 
Polisiye dizimiz geçen hafta saat 22.00’ye çekildi. Tam o zaman diliminde ‘Umutsuz Ev Kadınları’nın yeni bölümü var.
Ben de şöyle bir karar aldım. Kanal D, özeti diye tüm diziyi yayınlıyor. Ben de yeni bölümü tekrar yayından takip etmeye karar verdim.  Yani bir hafta gecikmeyle. Böylece ‘Behzat Ç.’ ile ‘Umutsuz Ev Kadınları’ arasındaki sorunu çözmüş olacağım.
Bir hafta beklesem ne kaybederim ki? En azından kafam rahat, huzurlu iki diziyi de izleme keyfine ulaşacağım. Dedim ya internetten izlemek yerine bir hafta beklemek daha hoş.  Hem de heyecanlı!
 
Sina Koloğlu-Milliyet

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin