resim yok
07 Ocak 2011 - 00:00

Tepki yağan diziye Almanya'dan gelen yetenek!..

 

 

Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem rolünü canlandırmak için Almanya’dan Türkiye’ye gelen Meryem Uzerli, ilk bölümdeki performansı ile göz doldurdu.

Senaryosunu Meral Okay’ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan Muhteşem Yüzyıl, önceki akşam ilk bölümü ile ekrana geldi. Kanuni Sultan Süleyman rolünü Halit Ergenç’in üstlendiği dizinin en çok dikkat çeken ismi, Hürrem’i canlandıran Meryem Uzerli oldu.

YURT DIŞINDA DA OYUNCU ARANDI 

Hürrem rolü için Türkiye genelinde devlet ve şehir tiyatroları, oyunculuk eğitimi veren kurslar ve konservatuarlarda araştırma yapıldı. Karaktere uygun adaylar, deneme çekimleri için kamera karşısına geçirildiler. Aynı zamanda ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere, Makedonya, Hırvatistan ve Bulgaristan’daki ajanslar ile dekasta uygun, Türkçe bilen oyuncular için iletişime geçildi.

DÖRT DİL BİLMESİ ETKİLİ OLDU

Yaklaşık 8 ay süren araştırmanın ardından, Almanya’da yaşayan yirmi yedi yaşındaki Meryem Uzerli’de karar kılındı. Meryem Uzerli’nin, oyunculuk gücünün ve fiziksel özelliklerinin yanısıra birden çok dil (Almanca, İngilizce, Türkçe ve Rusça) bilmesi de role seçilmesinde etkili oldu. Oyunculuk eğitimi alan ve Almanya’daki birçok dizi, film, tiyatro oyununda rol alan genç oyuncu, Hürrem rolünü canlandırmak için Türkiye’ye geldi.

Seyirci beğendi

Padişahların cariyelere nikah yapmama geleneğini yıkarak, Kanuni Sultan Süleyman’ın nikahlı eşi olmayı başaran Hürrem rolünü canlandıran Meryem Uzerli, birinci bölümdeki performansı ile seyirciden tam not aldı.

Drew Barrymore’un Türkiye şubesi

Meryem Uzerli, dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Drew Barrymore’a olan benzerliği ile de dikkat çekiyor.

Muhteşem kadro

3.500.000 liralık bütçesi ile Türk TV tarihinin en büyük bütçeli projesi olan Muhteşem Yüzyıl, oyuncu kadrosu ile de dikkat çekiyor. Yapımcılığını TİMS Productions - Timur Savcı’nın üstlendiği dizide Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin yanısıra Nebahat Çehre, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç ve Okan Yalabık da rol alıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin