resim yok
20 Kasım 2011 - 00:00

 

Vedat Türkali’nin senaryolarından oluşan “Üç Film Birden” adlı kitabında yer alan ve beyazcama aktarıldığı günden beri büyük ilgi gören “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı senaryosu öyküleştirildi...
Vedat Türkali’nin 1986’da aynı adla sinemaya da aktarılan ve başrolünde Hülya Avşar’ın rol aldığı, bugün televizyonun ilgiyle izlenen dizilerinden biri olan “Fatmagül’ün Suçu Ne?”nin senaryosunu Sebahat Altıparmakoğlu öyküleştirdi.
Altıparmakoğlu, Kırmızı Kedi’den yayımlanan kitabın öyküsünü önsözde şöyle anlattı:
“‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizi olarak yayınlanmaya başladığı sırada, kitabını arayanlara çok rastladım. Bu senaryo Türkali’nin ‘Üç Film Birden’ adlı kitabında ‘Umutsuz Şafaklar’ adıyla yer alıyordu. Ancak son hali değildi. Türkali, Londra’da bu senaryo üzerine tekrar çalışmış, önemli değişiklikler yapmış. Son hali yalnızca bilgisayarlarımızda vardı. Uzun zamandır bu senaryoları öyküleştirmek istiyorduk ama Türkali’nin vakti, benim de cesaretim yoktu.”
 
Serinin ilk kitabı olacak
Altıparmakoğlu “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dışında Türkali’nin diğer senaryolarının da öyküleştirileceğini belirterek,  “Fatmagül’ün Suçu Ne?” nin film öyküleri dizisinin ilk kitabı olacağını belirtti. Senaryoyu öyküleştirirken Türkali’ye danışarak yol aldığını anlatan Altıparmakoğlu şunları kaydetti:
“Türkali’nin yazdığı senaryo, romanı aratmayacak özellikler barındırıyordu. Diyaloglar özenyazılmıştı ki yolumu fazlasıyla açtı. Bu bir Vedat Türkali eseri. Ben sadece parçaları birleştirdim. Ama bunun da kolay olduğunu söyleyemem.” 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin