Burcu Güneş son çalışmasını anlattı!

'Unutma Beni Çiçekleri' isimli şarkıda ve şarkının klibinde bir araya gelen Burcu Güneş ve Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker, müzik dünyasında ortak çalışmaya en iyi örneğin Ajda Pekkan olduğunu söylüyor.

resim yok
17 Aralık 2013 - 11:27
Röportaj

'Unutma Beni Çiçekleri' isimli şarkıda ve şarkının klibinde bir araya gelen Burcu Güneş ve Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker, müzik dünyasında ortak çalışmaya en iyi örneğin Ajda Pekkan olduğunu söylüyor.

Burcu Güneş'in 'Gül Kokusu' albümünde yer alan 'Unutma Beni Çiçekleri' şarkısının klibi geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

 

Klipte Güneş'e; Enbe Orkestrası ve orkestranın şefi Behzat Gerçeker eşlik etti.

 

Dijital satış listelerinde en çok indirilen şarkılardan biri olan 'Unutma Beni Çiçekleri' çalışması hakkında Güneş ve Gerçeker ile konuştuk...


'Unutma Beni Çiçekleri', albümünüzün en beğenilen şarkılarından biriydi. Bu şarkı için Enbe ile buluşmanız nasıl oldu?


BURCU GÜNEŞ: Behzat ile bu şarkıyı birlikte dinledik. Benim yorumumu çok beğendi. "Enbe Orkestrası olarak bu şarkıyı çalmak istiyoruz" dedi. Albümde şarkıyı birlikte seslendirdik. Sonra da klipte tabii ki Enbe ile beraber yer aldık.


Şarkı listelerde çok başarılı şu an...


BURCU G.: Şarkının izlenme oranlarına bakınca, çoktan 1 milyonu geçtiğimiz görüyoruz. Bu da birlikte çalışmamızın ne kadar doğru olduğunun bir göstergesi oldu.

 

MÜZİĞE HİZMET ETMEK GEREKİYOR

Genelde sanat dünyasında birbirine destek olan ve ortak projelerde yer alan sanatçıların sayısı azdır. Son birkaç yıldır bu tarz düet ve ortak projeler arttı. Bu zincir nasıl kırıldı?


BURCU G.: Bence egolar biraz kırıldı... Son yıllarda kimliklerin bir tarafa bırakılması önemli. Müziğe ne kadar hizmet etmek istersek ve kendi kimliklerimizden çok yapacağımız işe daha çok önem verirsek, o kadar başarılı oluruz. İnsanların artık bir arada olmak istemeleri çok güzel.


Siz ne düşünüyorsunuz peki bu konuyla ilgili?


BEHZAT GERÇEKER: Bütün albümlerimizde Enbe Orkestrası'na; Tarkan, Sezen Aksu ve Mustafa Ceceli gibi birçok ünlü isim eşlik etti. Hatta yabancı şarkıcılar da albümlerimizde yer aldı. Müzik demek, paylaşmak demektir; diğer sanatçı arkadaşlarımızla müziği paylaşmaktan keyif alıyoruz. İnsanlar güçlerini birleştirince ortaya güzellikler çıkıyor.

 

BİRLİKTE TENİS MAÇI YAPACAĞIZ

Birlikte çalışmak konusunda genç sanatçılara ne önerirsiniz?


BURCU G.: Bu işte 'olmak' diye bir şey yok. Bizim işimizde devamlı yenilenmek ve gelişmek gerekiyor. Buna en iyi örnek; sıfır egoyla Ajda Pekkan'dır. Pekkan'ın yaptığı düetlere ve paylaşımlara bakınca, bunlar sayesinde yenilendiğini görürsünüz. Pekkan bence bu konuda müzik dünyasının en başarılı örneğidir. Gençlerin onu örnek alması gerekir.
BEHZAT G.: Ajda Pekkan, gerçekten de çok doğru bir örnek. Dünyayı yakından takip eder, devamlı prova yapar. Ortak projelerde yer alır. Gençler de bunu örnek almalı.

 

Bir çok defa Ajda hanımla aynı sahneyi paylaştım. Ve bunca yıllık müzisyen olarak ben de kendisinden her seferinde yeni bir şeyler öğrendim.


Bir tenis maçı yapacakmışsınız yanılmıyorsam...


BURCU G.: Evet, doğru. Behzat bu konuda çok başarılı, ödülleri de var. Ancak ben de tenis konusunda iddialıyım.[reklam]

ÖNCE BAŞARI SONRA SEFA GELECEK!

Türkiye'de müzik dünyasında gruplar genelde uzun süreli olmuyor. Siz birlikte kalmayı nasıl başarıyorsunuz?


BEHZAT GERÇEKER: Grup olmayı bırakın, iki kişi bir araya gelemiyor bazen. Devreye ego giriyor. Ancak egoyla iş yapılmıyor. Gençlere tavsiyem; her zaman yenilikleri takip etsinler ve başarılı olduklarında egolarına yenik düşmesinler. Egolarına yenik düşerek, zirvede oldukları için başları dönmesin. Düşüşleri hızlı olur.


Bu ayrılıkların nedeni egolar yani...


BEHZAT G.: Ego evet... Tabii ki egolar olacak. Ama iş yaparken egolar askıya asılıp işi yaptıktan sonra havanızı atacaksınız. Önce başarılı olacaksın, ondan sonra sefasını süreceksin.


BİR ARAYA GELME PLANIMIZ VAR

Bu şarkıda çok doğru bir enerji yakaladınız. Daha önce de birlikte başka bir projeniz olmuş muydu?


BEHZAT G.: Daha önce Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir konserde buluşmuştuk.


Başka bir projede yer alacak mısınız peki?


BEHZAT G.: Şarkı uygunsa tabii ki bir araya gelme planımız var; Burcu ile çalışmaktan çok mutluluk duyarım.
BURCU G.: Her zaman ortak projelerde yer almak isterim; farklı renkler olmalı.

 

 

ALTI YILLIK ARANIN ARDINDAN GERİ DÖNÜYOR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin