Burcu Kıratlı yeni saçları ve yeni filmindeki rolünü anlattı!

Biray Dalkıran'ın yönettiği 'Peri Masalı' filmindeki 'Peri' rolü için saçlarını kazıtan güzel oyuncu Burcu Kıratlı, yeni saçları ve filmdeki rolüyle ilgili konuştu.

resim yok
07 Eylül 2013 - 10:24
Röportaj

Bir aşk hikayesini konu alan 'Peri Masalı' isimli film için saclarını kazıtan Burcu Kıratlı: ''Eğer saçlarımı kazıtmasaydım, tam anlamıyla oyuncu olduğumu hissetmezdim. Her oyuncu, bu işin içinde olabilmek için ne gerekiyorsa yapar.''

Biray Dalkıran'ın yönettiği 'Peri Masalı' filmindeki 'Peri' rolü için saçlarını kazıtan güzel oyuncu Burcu Kıratlı, yeni saçları ve filmdeki rolüyle ilgili konuştu.

Kendisi gibi oyuncu olan nişanlısı Ahmet Kural'dan bir süre önce ayrılan Kıratlı; konuyla ilgili açıklama yapmazken; evliliğe bakışının değişmediğini ifade etti.

 

İşte genç oyuncunun anlattıkları...

 

AYNAYA BAKTIĞIMDA GARİPSEDİM

Filmden çok sizin saçlarınızı kestirmeniz konuşuldu. Yeni görüntünüze alışabildiniz mi?

Saçlarımı 2 Ağustos'ta kazıttım. İlk başlarda her aynaya baktığımda; farklı birine bakıyor gibiydim ama şimdi daha iyiyim, alışmaya çalışıyorum.

Bu kararı vermek zor oldu mu?

İlk başta biraz zor oldu. Annem de "Bunalıma girersin, hiç kısa saçlı olmadın" diyerek beni caydırmaya çalıştı. Ancak senaryoyu okuduktan sonra endişelerim geçti.

Nasıl yani?

Biray Dalkıran senaryoyu o kadar güzel yazmış ki; kazıtmayasın varsa da kazıtırsın. Eğer saçlarımı kazıtmasaydım, oyuncu olduğumu hissetmezdim. Her oyuncu; bu işin içinde olabilmek için ne gerekiyorsa yapardı.

 

KADERE İNANIRIM

Böyle bir teklifi bekliyor muydunuz?

Ben kadere çok inanan biriyim. Sırtımda peri dövmesi var, annemin ismi Gülperi. 'Peri Masalı' filminde 'Peri' karakterinin bana gelmesi çok kadersel bir şey oldu. Ben görüşmeden çıktığımda; 'Bir şey olacaksa, mutlaka bu olmalı' demiş ve projeye çok inanmıştım.

Seçildiğinizi duyunca ne yaptınız?

İkinci kez görüşmeye gittiğimde seçildiğim belliymiş zaten. Beni seçtiklerini öğrenince şok yaşadım. Yapım şirketinden nasıl çıktığımı bilmiyorum. İlk başrolüm olacağı için çok heyecanlandım ama Biray Hoca ve arkadaşlarım bana çok yardımcı oldu.

Peki, dostlarınızdan nasıl tepkiler aldınız?

Cesaretimden ötürü herkes beni takdir ediyor. Bazıları bana "Asker arkadaşım, ne haber?" diye takılıyor. Ama saçlarım hızla uzuyor, bu durumdan mutluyum.

 

BİR NURGÜL KAZITI, BİR DE BEN...

Saçlarınızı kazıtınca, başka iş gelmez diye düşündünüz mü?

Düşündüm ve korktum açıkçası. Çok riskli bir saç. Bu tarzla oynayabileceğim rol çok az ama şu ana kadar geçen görüşmelerimizde saçlarımdan kaynaklanan bir sorun yaşamadım. Benim jenerasyonumda oyunculuk yapan başka birisine böyle bir fırsat çıkmadı. Bunu daha önce 'Asmalı Konak-Hayat' filminde Nurgül Yeşilçay yapmıştı, şimdi de ben. O yüzden kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum.

Biz bu durumu çok mu fazla abartıyoruz? Konuya 'Oyuncuysan, yapacaksın' diye bakmak daha doğru değil mi?

Kesinlikle öyle. Ben senaryoya inandım ve senaryonun gerektirdiğini yaptım. Oyuncuysan, yapacaksın tabi. Bunun abartılacak bir yanı yok. Ama ülkemizde maalesef kaşı, gözü güzel olan herkes oyunculuk yapabiliyor. O yüzden fazla fedakârlık gerektirmiyor. Yurtdışında ise oyuncuya daha fazla saygı duyuluyor. Saç kestirmek, kilo alıp vermek onlar için sıradan. Biz de fedakârlık yapılmadığı için durum abartılıyor.[reklam]

'Peri' nasıl bir karakter?

'Peri', sürekli gülen ve iyilik yapan biri. Ben ona göre daha kötümserim. Ama artık ben de onun gibi olmaya çalışıyorum.

 

EVLİLİĞE BAKIŞIM HİÇ DEĞİŞMEDİ

Nişanlınız Ahmet Kural'dan ayrıldınız. Peki, evliliğe ve erkeklere karşı bakışınız değişti mi?

Hayır, evliliğe olan inancım devam ediyor. Tövbe etmişliğim yok. Evliliğe negatif bakmıyorum. Bu filmden sonra melek gibi bir şey oldum. 'Peri'den sonra artık kötü bir şey düşünemiyorum.

Üvey babanız Kenan Erçetingöz "Ahmet kafasına çok vuracak" demişti...

(Gülüyor) Yani evet. İnsanların ne düşüneceğini ben bilemem.

 

MODERN BİR AŞK HİKAYESİ

Seyirci nasıl bir film izleyecek?

Bu filmde, iki kişinin birbirini gerçekten sevdiğinde neler olabileceğini göreceğiz. Modern bir 'Selvi Boylum Al Yazmalım' hikayesi. Pek görmediğimiz bir aşk öyküsünü anlatacağız.

'Görmediğimiz aşklar' derken neyi kastettiniz?

Herkes aşkı başka yaşıyor tabii ama annelerimizin, babalarımızın aşklarına özlem var sanki. Daha doğal, beklentisiz, aşklar... Günümüzde böyle aşkları pek göremiyoruz.

Neden böyle oldu peki?

Her şeyi çabuk tüketiyoruz. Artık insanların birbirine tahammülü kalmadı.

 

 

MERVE OFLAZ HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin