Cagney & Lacey'in yıldızlarından Harvey Atkin hayatını kaybetti!

Kült komedi klasiği Meatballs ve 80'li yılların kadın karakter odaklı polisiye dizisi Cagney & Lacey'in yıldızlarından Kanadalı aktör Harvey Atkin, uzun süren hastalığının ardından 74 yaşında memleketi Toronto'da hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
19 Temmuz 2017 - 17:53
Gündem

Televizyon ve sinema dünyasından üzücü bir ölüm haberi...

Kült komedi klasiği Meatballs ve 1980'li yılların kadın karakter odaklı polisiye dizisi Cagney & Lacey'in yıldızlarından Kanadalı aktör Harvey Atkin, uzun süren hastalığının ardından 74 yaşında memleketi Toronto'da hayatını kaybetti.

Atkin'in menajeri Larry Goldhar konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında "Sevgili dost, eş, baba ve büyükbabamızı kaybettiğimizi doğrulamaktan dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Harvey, bir süredir kanserle olan mücadelesi sonrasında huzurlu bir şekilde hayata gözlerini yumdu" ifadelerini kullandı.

17-07/19/meatballs.jpg

ATKIN'İN KARİYERİ

Ivan Reitman'ın 1979 yapımı komedi filmi Meatballs'ta Bill Murray ile birlikte rol alan ve kamp amiri Morty Melnick karakterine hayat veren Atkin, bu filmdeki rolüyle yıldızını parlatmaya başlamıştı.

Televizyon dünyasında Tyne Daly ve Sharon Gless ile birlikte Cagney & Lacey dizisinde rol alan ve burada Ronald Coleman karakterini canlandıran aktör ayrıca NBC'nin suç draması Law & Order: Special Victims Unit'te de (Judge Ridenour) rol aldı.

17-07/19/harvey-atkin.jpg

SESLENDİRME YAPTIĞI ANİMASYON DİZİLERİ

CBC komedisi King of Kensington ve yakın süreçte Suits (Palermo) gibi çeşitli dizilerde konuk oyuncu olarak rol alan Atkin bunun dışında Super Mario Bros. serisi, Jacob Two-Two, The Ripping Friends Little Shop, X-Men ve Beetlejuice gibi birçok animasyon dizisinde seslendirme sanatçılığı da yaptı.

17-07/19/harvey-atkin-meatballs.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin