resim yok
18 Haziran 2011 - 00:00

Cansu Dere, iki yıldır 'Eyşan' olarak izleyiciyle buluştuğu 'Ezel' dizisinin, oyunculuğuna çok şey kattığını söyleyerek ekledi: Artık çekimler bittiği için dizinin finalinde ne olacağını biliyorum ama ben çok ketum bir kızım, ağzımdan kimse kolay kolay laf alamaz. 'Ezel'in nasıl biteceğini asla söylemem. Herkes "Ne olacak?" diye merakla beklesin bakalım...

 

ki yıl boyunca izleyiciyi ekran başına kilitleyen, "Acaba yeni bölümde ne olacak?" diye herkesi merak içinde bırakan 'Ezel' dizisinin finaline sadece iki gün kaldı. Pazartesi akşamı son kez ekrana gelecek olan 'Ezel'de; 'Eyşan' karakterini canlandıran Cansu Dere, "Bir süre dizi projelerinde yer almayacağım. Bakalım bu kadar müthiş bir işin üstüne bana ne gibi bir proje gelecek?" dedi. 'Eyşan' rolünü tereddüt etmeden kabul ettiğini söyleyen Cansu Dere ile 'Ezel'i ve oyunculuk serüvenini konuştuk...

 

Final bölümü fragmanı

İKİ YIL İSYAN ETMEDEN ÇALIŞTIK

Podyumdan dizi setlerine uzanan kariyerinizde önemli bir yer tutan 'Ezel', iki gün sonra bitiyor. Bu durum size ne hissettiriyor?

Açıkçası henüz bu bitişi hissetmiyorum ama tabii ki üzülüyorum. Çünkü iki yıl boyunca kalabalık bir ekiple hep bir aradaydık. Böyle bir ekip, böyle bir oyuncu kadrosu ve yapımın bir araya gelmesinin artık zor olduğunu düşünüyorum. İki yıl boyunca en ufak bir tartışma ya da isyan olmaksızın saygı çerçevesinde çalıştık. Bu yüzden de şanslıyım.

Karakterinizi okuduğunuzda ne hissettiniz?
Senaryoyu ilk okuduğum andan itibaren "Eyşan'ı oynamalıyım" dedim. 'Eyşan'ı başkası oynasa gerçekten çok üzülürdüm. Dizinin o kadar enteresan bir büyüsü var ki... Arkadaşlarım Burçin Terzioğlu ve Berrak Tüzünataç'a, geçen yıl "İnşallah siz de böyle bir projede olursunuz" demiştim; bu sezon onlar da oynadılar. 'Eyşan' oyunculuk anlamında gelişmeme neden oldu.

ROLE HAYRANLIK DUYMUŞTUM
Ezel'de birçok başrol oyuncusu ve herkesin birbirinden bağımsız hikayeleri var. Bu dizi sektöründe bir ilk değil miydi?

 

'Ezel'in böyle bir ayrıcalığı var. Karakterlerin kendi hikayeleri olmasaydı, dizinin 100 dakikayı iki karakter üzerine kurması mümkün olmazdı. Zaten bu yüzden benim de haftada iki gün sete gittiğim zamanlar oldu. Hikaye ya 'Cengiz'in üzerine kurgulanıyordu ya da 'Ali'nin... İşin lezzeti de orada ortaya çıkıyordu zaten.


Her bölümde izleyiciyi hayretlere düşüren senaryonun matematiğini çözebildiniz mi?
İlk okuduğumda büyük bir hayranlık duydum. İlk iki bölümü okudum ve Ay Yapım'ı arayıp "Nerede bunun üçüncü, dördüncü bölümleri?" diye sordum. Kerem Deren ve Pınar Bulut, pırıl pırıl ve yetenekli iki beyin... "Bu iş ya olacak, ya olacak" demiştik. Nitekim, ekip olarak üstesinden geldik. Ukalalık etmek istemem ama 'Ezel' gençleri de ekrana bağlamayı başardı.

'EYŞAN'IN HAYATI ÇOK ZORDU
'Eyşan' dizide son derece öfkeli ve kinci bir karakter. Sizi zorlayan sahneler oldu mu?

'Eyşan'ın hayatı zaten yeterince zorlayıcı. Çevresindeki insanlar iyi olmadığı için o da oyunun kurallarına göre hareket ediyor.

İki yıl boyunca canlandırdığınız 'Eyşan' ile Cansu Dere arasında benzerlik var mı?
Allah korusun! 'Eyşan'ın hayatı gerçekten zor. Benim hiç böyle bir yaşantım olmadı. Böylesine ağır bir travma yaşamadım. Allah kimseye de böyle bir hayat vermesin. Düşünsenize kardeşi ile sevgilisi arasında kalıyor ve dengesizlikler başlıyor. Zaten 'Ezel' geri dönmeseydi, 'Eyşan' bir şekilde geçmişi sineye çekip suç ortağı olan 'Cengiz' ile yoluna devam edecekti.

KARANLIK YÖNLERİ VAR
'Eyşan'ı ayrıcalıklı yapan neydi?

Bugüne kadar yapılan işlerde 'Eyşan' kadar renkli karakter var mıdır? Sanmam! Çünkü genelde senaryodaki kız; ya temiz kalpli ya da mağdur oluyor. Bizde ise karakterler ne iyi, ne de kötü. Elbette her insanın kendi içinde karanlık yönleri var ve 'Eyşan' bu çeşitlilik nedeniyle farklı bir karakter. Bugüne kadar yaptığım işler içinde 'Ezel'in gelişimime büyük katkısı oldu.

Herkes merak ediyor, 'Eyşan' öldü mü?
Bilmem! Biz de bilmiyoruz ölüp ölmediğini... Her an her şey olabilir.

Finalde ne olacağını biliyor musunuz?
Artık set bittiği için tabii ki finalde olacakları biliyoruz ama asla söylemeyiz. Herkes "Ne olacak?" diye merakla beklesin bakalım.
Merak edip sizi sıkıştıranlar oldu mu?
Ben o kadar ketum bir kızım ki; benden laf almak o kadar kolay değil. İlk zamanlarda merak edip bana soranlar oluyordu ama artık olmuyor. (Gülüyor) Zaten dizinin öyle bir matematiği var ki, tahmin etme şansınız yok!

TUNCEL KURTİZ BENİ ÇOK GURURLANDIRDI
'Eyşan' karakterine nasıl bir katkınız oldu?

Kendi kendime bunun analizini yapamam. Ama Tuncel Kurtiz bana "O kadar inandırıcısın ki, sana baktığım zaman 'Eyşan' için başka kimseyi düşünemiyorum. Bence en önemli şey bu" demişti. Çok iyi oyuncular vardı ama onun bunu söylemesi beni çok mutlu etti. Bu role alternatif düşünmediğini söylemesi benim için gurur vericiydi.

Daha önce de birlikte oynadığınız Kenan İmirzalıoğlu 'Ezel'deki performansınızı nasıl buluyor?
Biz her set sonrasında birbirimiz hakkında yorumlar yapıyoruz. "Vay be nasıl oynamışsın" ya da "Cengiz nasıl da güzel oynadı" diyoruz. Sadece Kenan ile ben değil; bütün arkadaşlar yorumlarımızı paylaşıyoruz.

YÜZÜM DEĞİL AMA BEYNİM DİNLENMELİ

Yaz tatili programınız nedir?

İki tane sinema filmim olduğu için ancak Temmuz ayının sonuna doğru dinlenebileceğim. Çekimler ancak bitecek.

Siz de 'Ezel'den sonra yüzünüzü dinlendirecek misiniz?

Vallahi yüzümden ziyade benim beynimi dinlendirmem gerekiyor. (Gülüyor) Bu yüzden bir süre dizide oynamak istemiyorum.

 

Ay Yapım belki yeni bir proje getirir...
Sordum, yokmuş. Olsa, öncesinde mutlaka haberini alırdım.

Nasıl bir tatil programınız var?
Karar vermedim henüz. Kararsızım...

DÖRT ERKEK ARASINDA ZORLANMADIM
Dört güçlü erkek karakter arasında tek kadın olmak sizin için zor olmadı mı?
Kadın-erkek ayrımı yapmadığımız için sorun yaşamadım. Ben olaya "Büyüklerimden ne öğrenebilirim?" diye baktım.

Bu sezon 'Ezel'e yeni isimlerin katılması sizi heyecanlandırdı mı?
Elbette... Sezon başında, 'Kenan Birkan' karakterini oynayacak ismin Haluk Bilginer olduğunu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Onunla karşılıklı oynamak heyecan vericiydi. Zaten içinde bulunduğum projedeki isimler hep gurur duyduğum isimlerdi. Sadece Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte sahnemiz olmadığı için onu göremedim.

Ailenizin diziye yaklaşımı nasıldı? Anneniz, sert diyalogların geçtiği ya da hırpalandığınız sahnelerle ilgili ne tür yorumlar yapıyordu?

'Cengiz' ile havalimanında bir sahnemiz vardı. Bana okkalı bir tokat atmıştı. Annem, sohbet arasında bana "Gerçekten sana vurdu mu?" diye sordu. Ben de "Olur mu öyle şey! O kadar sert tokat yesem bir hafta sete gidemezdim, ara vermek zorunda kalırdım" dedim. (Gülüyor)

Çekimlerin yoğunluğu iki sezon boyunca sosyal hayatınızı etkiledi mi?
Ben çok sosyal birisi değilimdir. 'Ezel'in yemekleri sayesinde dışarı çıkıp biraz sosyalleştim. Yoksa evde olmayı çok seviyorum.

SALDIRMA SAHNESİ ÇOK ETKİLEYİCİYDİ
Geçtiğimiz hafta 'Cengiz'in 'Eyşan'a olan tutkusu beni çok korkuttu. Hiçbir kadın böyle hastalıklı bir sevgi istemez değil mi?

'Cengiz'in 'Eyşan'a olan aşkı normal değil ki! Ayrıca Yigit Özşener bu duyguyu ekrana çok güzel yansıttı. Geçen bölümde 'Eyşan'a saldırması ruhsal çaresizliğinin son noktasıydı. Sahne çok etkileyiciydi; öyle de çekildi. Seyrederken keyif aldım. Bu konuda mütevazı olamayacağım.
Sizi en çok etkileyen ve duygusallaştıran hangi sahneydi?
Dizinin ilk bölümlerinde kız kardeşimi oynayan bir oyuncu vardı. Sedef Avcı'dan önce... Orada 'Eyşan' bir tercih yapmaya zorlanıyor ve kız kardeşini kapının önüne koyuyor. Benim için o kadar yüksek bir sahneydi ki; oynarken bile içim dağıldı.


İki yıl boyunca izleyiciyi ekran başına kilitleyen, "Acaba yeni bölümde ne olacak?" diye herkesi merak içinde bırakan 'Ezel' dizisinin finaline sadece iki gün kaldı. Pazartesi akşamı son kez ekrana gelecek olan 'Ezel'de; 'Eyşan' karakterini canlandıran Cansu Dere, "Bir süre dizi projelerinde yer almayacağım. Bakalım bu kadar müthiş bir işin üstüne bana ne gibi bir proje gelecek?" dedi. 'Eyşan' rolünü tereddüt etmeden kabul ettiğini söyleyen Cansu Dere ile 'Ezel'i ve oyunculuk serüvenini konuştuk...




 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin