resim yok
31 Mart 2012 - 00:00

 

Bir internet sitesinin hazırladığı “Cem Yılmaz ile Ahu Yağtu’yu Cansu Dere görmeden öpüştürmece” oyunu, Cansu Dere’nin şikayeti üzerine kaldırıldı.
 
İNTERNETTEKİ oyun sitelerinden biri, “Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu Gizli Öpüşme” adlı bir oyun hazırladı. Kullanıcıların Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu’yu Cansu Dere görmeden öpüştürmeye çalıştığı oyun, üç ünlü ismin de tepkisini çekti. Oyunun bir an önce kaldırılmasını isteyen Dere, site hakkında yasal işlemleri başlatması için avukatına talimat verdi. Ünlü oyuncunun avukatı Gökçe Kılıç Gülsaran, site sorumlularına dava açtıklarını ve gönderdikleri ihtarnameyle oyunun yayından kaldırıldığını açıkladı. 
 
Kişilik haklarına saldırı
 
“Oyun, içeriği itibariyle suç teşkil ediyordu” diyen avukat şu açıklamayı yaptı: “Cansu Dere, oyunda elinde bir ateşli silahla resmediliyor, diğer karakterlere ateş ettiriliyordu. Şiddete özendiren bu oyun ayrıca kişilik haklarına saldırı niteliğindeydi. Cansu Dere isminin ve resminin izinsiz kullanılması sebebiyle de Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Medeni Kanun’a aykırıydı. 29 Mart’ta Cansu Dere’nin talimatı üzerine hukuki işlemleri başlattık. İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun’un 9’uncu maddesi uyarınca, maddi-manevi tazminat ve şikayet talep hakları saklı kalmak üzere, içeriğin yayından çıkarılması ve oyunun yayından kaldırılması sorumlulara ihtar edildi. İhtar neticesinde oyun yayından kaldırıldı. Yayının hukuka aykırı olduğu konusunda bilirkişi raporu da aldık. Sorumlular hakkında hukuka aykırı filleri sebebiyle tazminat talepli davamız devam edecek.”

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin