resim yok
14 Eylül 2012 - 00:00

 

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, “Öyle Bir Geçer Zaman ki”de Caroline karakterini canlandıran Wilma Elles'in, dizisinin yapımcısından özel hayatına dikkat etmesi yönünde uyarı almasını yorumladı. "Eğer bir oyuncuya hele hele yabancı oyuncuya; işini aksatmadığı halde, 'özel hayatına dikkat et' uyarısı yapılıyorsa bu mahalle baskısıdır" diye yazan Mevlüt Tezel, daha önce Ayça Bingöl'e reklamda oynama yasağı getirildiğii hatırlattı.
“Geçtiğimiz Haziran'da 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin yapımcısının, dizinin starı Ayça Bingöl'e reklamlarda oynama yasağı getirdiği hakkında bir haber çıkmıştı. Yapımcı firma; güya Bingöl reklamda oynarsa, rolüne zarar geleceğini düşünüyordu.
 
Ben de bu haberden yola çıkıp "Bingöl, şöhreti geç yakaladı ve hâlâ hak ettiğinden az para kazanıyor. Reklamlarda oynamaması haksızlık. Reklamda oynamak rolüne zarar vermez" diye yazmıştım.
Sonra benim yazıma kaynak olarak gösterdiğim habere, yapımcı firmadan yalanlama geldi ya da yalanlama yapmak zorunda kaldılar... Ben de açıkçası haber yalanlandığı için Bingöl adına sevindim.
 
İKİNCİ SÖZLEŞME KRİZİ
 
Ancak aradan kaç ay geçti ve Bingöl reklamlarda oynamadı. Sakın "Reklam verenler tercih etmemiştir" demeyin!
 
İzlenme rekorları kıran 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'den ve bu dizinin ana karakterinden bahsediyoruz..
Şimdi de aynı dizinin yabancı starı Wilma Elles ile ilgili bir haber çıktı. Haberde sözleşmesindeki özel maddeler gereği medyadan uzak durması gereken Elles'in, özel hayatıyla sürekli gündemde yer aldığı ve bu durum devam ederse kadrodan çıkarılacağı ve hatta tazminat ödeyeceği belirtiliyor. Bu yazı yazılana kadar da habere yalanlama gelmedi, haber medya sitelerinin gündemine oturdu.
Bingöl'den sonra bu ikinci sözleşme krizi! Demek ki, dizinin oyuncu sözleşmelerinde çok ağır yaptırımlar var ve bu da krize neden oluyor.
 
İki senedir diziyi sürükleyen en önemli oyunculardan biri olan Elles'in yeni sezonda rol aldığı sürenin kısaltıldığını da belirtelim.
 
Belki bu haber de yalanlanacak... Günaydın'ın manşetinde okuduğunuz haberin de Elles'in kızağa çekilmesinde belki bir etkisi olmuştur bunu bilemiyoruz ama ortaya çıkan tablo çağdışı.
 
DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK!
Dünyanın hiçbir yerinde oyuncuların özel hayatına karışılmaz! Dramatik yapıyı bozuyor diye "Dışarı çıkma, medyaya haber olma, reklamlarda oynama" denilmez! Özel hayatın ya da reklamda rol almanın oyuncuların ana işine zarar verdiği nerede görülmüş?
 
Tabii sete alkollü geliyorsa, uyumu bozuyorsa, çekimleri aksatıyorsa uyarı yapılır ama Elles'in işinde çok profesyonel olduğunu, dizi sektöründeki arkadaşlardan da biliyoruz.
 
Eğer bir oyuncuya hele hele yabancı oyuncuya; işini aksatmadığı halde, 'özel hayatına dikkat et' uyarısı yapılıyorsa bu mahalle baskısıdır.
Hepsini geçtim 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinin oyuncularına böyle uyarıların yapılmasına gerek var mı? Ortada çok iyi giden, sağlam bir yapım var.”
 
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin