Cesur Yürek dizisinde RTÜK'ten ağır ceza

Show TV ekranlarında yayınlanan Cesur Yürek dizisine doktora şiddet sebebiyle RTÜK'ten ağız ceza geldi.

Sibel Karagöl
21 Şubat 2017 - 23:12
Gündem

Show TV ekranlarında yayınlanan Cesur Yürek dizisinin yayınlanan eski bölümlerinden birinde doktorların  silahla tehdit edildiği, hakaret edildiği, darp edildiği ve küçük düşürüldüğü sahne Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) ilgisini çekti. Türk Tabipleri Birliği ilgili sahne için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na başvurdu. Yapılan başvuruya karşılık RTÜK, Show TV'ye çok yüksek bir ceza verdi. 

17-02/21/cesuryurek-1487706738.jpg

RTÜK'ün kararında, "Dizide olağan bir şiddet durumunun yanı sıra şiddetin bir çözüm aracı olarak da sunulduğu, öyle ki pek çok doktorun almış oldukları bunca yıllık eğitimlerine rağmen hastayı kurtaramadığı, buna karşın silah zoruyla insanları korkutarak İskender isimli karakterin yaptığı müdahalelerle hastanın hayata döndüğü, bu açıdan şiddetin kanıksandığı dizide şiddetin bir çözüm aracı olmanın yanı sıra mafya eliyle de yüceltildiği" belirtilerek, 711 bin 834 lira idari para cezası verdi. Ayrıca RTÜK tarafından medya hizmet sağlayıcıları tarafından ekrana getirilen yayınlarla bu türden şiddete meşrutiyet kazandırılmasının kamusal sorumluluk anlayışı ile bağdaşmayacağı vurgulandı.

Ayrıca Cesur Yürek dizisinin her geçen hafta düşen reytingleri nedeniyle, erken final kararı alma ihtimallerinin yüksek olduğu söylentiler arasındaydı. Kanala verilen bu cezanın yapımcılar tarafından final kararı almalarını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu.

Cesur Yürek dizisi hakkında bilgi için sitemizi takip edebilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin