Çiçeği burnunda baba Bekir Aksoy'dan özel açıklamalar!

''En hızlı alt değiştiren babayım...''

resim yok
20 Haziran 2014 - 11:33
Röportaj

''En hızlı alt değiştiren babayım...''

Çiçeği burnunda baba Bekir Aksoy, ''Galiba geçmiş hayatımda dadıymışım. Aklınıza gelen her şeyi, annesiyle birlikte büyük bir keyifle yapıyoruz'' diyor.


Bekir Aksoy, babalık heyecanını, eşi Derya Aksoy'la olan ilişkisini Annelik Sanatı dergisine anlattı...

Bu geçirdiğiniz ilk Babalar Günü'ydü... Ne hissediyorsunuz?

Emir büyüdükçe herhalde çok daha farklı hissedeceğim.

 

Babalar Günü'nün anlamı sizin için değişti mi?


Özel günler ile ilgili çok fazla bir beklentim yoktur, çünkü her gün ailesine özen göstermeye çalışan biriyim. Tabii bu Babalar Günü'nde sorumluluğum daha çok arttı gibi görünüyor.

 

Eşinizin hamile olduğunu öğrendiğinizde neler hissettiniz?


Sevdiğim kadından bir çocuğum olacağı için çok mutlu oldum, çok sevindim.

 

Baba olmak için geç kaldığınızı düşündüğünüz zamanlar oldu mu?


Olmadı çünkü aile olmak baba olmaktan daha önemli. Ben önce aile olabileceğim kadını buldum, çocuğum da bana bir hediye oldu ve bence zaten her şey olması gerektiği zamanda oluyor.

 

Birkaç ay önce baba olan biri olarak neler hissettiğinizi sormak istiyorum?


Artık sadece eşimi özlemiyorum, eve giderken hayatın bana verdiği bu özel duygunun tadını çıkarmaya çalışıyorum. Anne ve baba olabilmekten çok, doğru bir örnek olmak istiyorum oğlum için.

 

''Babalık, çocuk interaktif iletişime geçtiğinde hissedilir'' derler, sizce de öyle mi?


Katılmıyorum, çünkü hisleriniz her an şekil değiştirerek büyüyor; ama tabii ki çocuğunuz sizin ile daha çok iletişime geçtiğinde, her şey sizin için daha büyülü oluyor ve babalık duygusunu daha çok hissettiriyor.

 

EŞİMİN HEP YANINDAYDIM

Hamilelik süresince eşinize destekde bulunduz mu?

 

Benim bir erkek ve eş olarak yaptığım tek şey, karımı anlamaya ve yanında olmaya çalışmak oldu. Bu laf ile olacak bir şey değil tabii, fiziksel ve ruhsal olarak hep yanında bulunarak ancak yetebilirsiniz, yani sadece eşimin çok hak ettiği sevgimi hissettirdim.

 

Eşi hamile olan erkeklerin de kilo aldığı söylenir, siz de bunu yaşadınız mı?


Hayır, ama biraz göbek yapmış olabilirim!

 

Eşiniz neye aşerdi?


Beni o konuda hiç zorlamadı Derya, yani aşermedi desem yeridir. Sadece birkaç kez pişmaniye çekti canı,  yani hamile kaldığına pişman etmedi.[reklam]

Eşi hamile olan erkeklere verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?


Sadece samimi ve sevgisini hissettirerek yanında olsunlar. Anne olmak en zor süreç, bu süreçte şunu yap, bunu yap denmez. Sadece anlayışlı olmaya çalışsınlar ve eşinin, fiziksel ve ruhsal sağlığı yerinde olursa çok daha iyi bir aileleri olacağını bilsinler.

 

SÜTÜM OLSA EMZiRiRDiM

Babalık sizi değiştirdi mi?


Baba olmadan önce de aynı sorumluluk duygusunu taşıdığım için sadece başka bir bireyin varlığını kabul etmenin keyfini yaşıyorum.

 

Kızınız mı olsun istiyordunuz, oğlunuz mu?


Alışverişe gittiğimizde hâlâ kız kıyafetlerine bakıyoruz çünkü çok daha renkli ve bol seçenekli şeyler var. Ama inanın Emir doğduğu anda bunların hiçbirini düşünmedim. İyi ki Emir, yani bir oğlumuz oldu, sonrasına bakacağız artık.

 

Bebeğin cinsiyetini öğrendiğinizde neler hissettiniz?


Bir erkek olarak nedense hafif bir kabarma hissi oluyor, 'Erkek adamın erkek evladı olur' diye. Ama bu sadece bir keyif anı, cinsiyetle ilgili hiçbir şey düşünmedim. Bence ilk çocuğumuzun erkek olması iyi oldu, ama kız olsaydı da,  'İyi ki kız oldu' derdim galiba.

 

Doğuma girdiniz mi?


Derya'nın hamilelik döneminde, alerjik bir durum yaşandı ve Emir 1.5 ay kadar erken dünyaya geldi; sezaryen doğum oldu ve ben doğuma giremedim.

 

Bebek bakımında eşinize yardım ediyor musunuz? Neler yapıyorsunuz?


Galiba ben geçmiş hayatımda bir dadıymışım... Bence Ortadoğu ve Balkanlar'ın en hızlı alt değiştiren babası benim! Annesiyle  beraber keyifle yapıyoruz ve tabii anneannesi bize çok büyük destek veriyor. Sütüm olsa galiba emzirirdim bile, Allah’tan annesinin  yeterince var.

 

BABA-OĞUL iLiŞKiLERi DEĞiŞiYOR

İkinci çocuğu düşünüyor musunuz?


Evet, düşünüyorum; ama önce Derya'ya bir sormam lazım, bakalım o ne diyecek.

 

Bebeğinizin adına nasıl karar verdiniz?


Annem beş sene önce vefat etti. Ben, Emir doğmadan önce bir gün rüyamda gördüm ve uyandığımda sanki Emir ismini duydum ve bunu Derya ile paylaştım. O gün Derya’nın annesi Semoş da bize geldi ve sabah Emir isminin aklından geçtiğini söyledi  ve böylece zaten adı konmuş oldu. Derya da ikinci ismi Berk olsun isteyince; Emir Berk'te karar kılındı.

 

Sizce ileride nasıl bir baba olursunuz? Kendi babanıza benzeyen özellikleriniz olur mu?


Fena olmam herhalde; ama önce iyi bir insan olmak lazım diye düşünüyorum. Bakalım, sonrasını göreceğiz. Tabii ki babam ile benzer yönlerimiz olacaktır ama dönemler değişti, o yüzden baba-oğul ilişkileri de farklı bir hal alacaktır.

 

 

ÜNLÜ OYUNCUDAN İLAN-I AŞK! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin