resim yok
06 Mayıs 2013 - 00:00

Yapımcılığını Batman ve Blade serilerinden tanınan David S. Gover’in üstlendiği, başrollerinde ise Tom Riley ile Laura Haddock’un oynadığı tüm dünyanın merakla beklediği Da Vinci’s Demons isimli dizinin 4. bölümü Starz ekranlarında yayınlandı.

Dizide her geçen hafta olaylar daha da kızışıyor ve Türk'ün verdiği görevlere Da Vinci daha da yaklaşıyor.

Floransa ve Roma arasındaki soğuk savaş iyice kızıştıkça Da Vinci ülkeyi kurtarabilmek için oldukça yoğun bir çaba sarfetti.

Bir nar üzerinde çalışan ve mucize bir silah yapmaya çalışan Da Vinci'ye Roma'dan büyük bir teklif geldi.

Papa Da Vinci'yi istedi, ya Da Vinci Roma'ya gidecek ya da Floransa işgal altına alınacak...

 

İstanbul'un fethi

Bunun üzerine Da Vinci toplar üzerinde çalışırken Osmanlı'nın İstanbul'u fethini anlattı.

Kendilerinin ne kadar büyük top yaparlarsa yapsınlar seneler sonra Roma'nın onlardan üstün toplarla gelebileceğini anlatmak için Osmanlı ve Bizans arasındaki savaşı anlattı.

İSTANBUL'UN KUŞATMASINI ANLATTI

İşte Da Vinci'nin söylediği o çarpıcı sözler:

[reklam]

'' İstanbul Kuşatması sırasında Bizans İmparatorluğu Osmanlı'ya karşı ilk kez topları kullandığında Türkler kaçmak zorunda kalmıştı. 30 yıl sonra kendi toplarıyla geri geldiler. Daha büyük toplar. 55 günlük bir kuşatma sonrasında öyle bir yıkım verdiler ki… Şehir eskiye hiç dönemeyecekti… İstanbul düştü.''

Dizinin bu anından sonra Da Vinci şiddetli bir şekilde silah yapılan alanı patlattı. Bu patlamanın ardından büyük bir tepki aldı ve Roma'ya teslim edileceklerini söyledi.

Fakat Da Vinci yine aklını kullanarak Roma'ya teslim olacağı gün büyük bir başarıyla ve oyunla Floransa'yı en azından bir süreliğine kurtarmayı başardı...

İŞTE O ANLAR...

 

 

Da Vinci's Demons, 10 Mayıs Cuma akşamı sezonun 5. bölümü 'The Tower' ile Starz ekranlarında kaldığı yerden devam edecek.

 

1. sezon 5. bölüm fragmanı

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin