Da Vinci's Demons'ta tarihi hata!

Tarihi dizide Ayasofya ve Süleymaniye hatası!

resim yok
08 Mayıs 2014 - 09:53
Magazin

Tarihi dizide büyük hata!

 

O görüntüler herkesi şaşırttı...

 

Tarihi dizide Ayasofya ve Süleymaniye hatası!

Leonardo da Vinci'nin 1452-1519 yılları arasındaki hayatını anlatan 'Da Vinci'nin Şeytanları' isimli ABD-İngiliz ortak yapımı dizinin son bölümüne; Fatih Sultan Mehmet'in oğlu Şehzade 2. Beyazıt damga vurdu.

Ünlü oyuncu Tom Ridley'in 'Da Vinci'yi canlandırdığı dizide; '2. Beyazıt'ı Londra'da yaşayan Kıbrıslı Türk oyuncu Akın Gazi oynadı.

 

İNŞA EDİLMEMİŞTİ

Dizide dikkat çeken bir başka sahne ise ikinci Roma'dan gelen iki elçinin, 2. Beyazıt ile buluştuğu bölümdeki İstanbul silueti oldu.

Görüntülerde Süleymaniye Camii ve Ayasofya yer alıyordu. Ancak o dönemde henüz Süleymaniye Camii inşa edilmemişti.

 

1551-1558

Cami, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a 1551- 1558 yılları arasında yaptırılmıştı.[reklam]

Görüntülerde dört minareli olarak yer alan Ayasofya ise Fatih'in İstanbul'u fethinden sonra camiye dönüştürülmüş ancak ilk minare binanın Batı tarafındaki kuleciklerden Güney'dekinin üstünde ahşap olarak inşa edilmişti.

 

3. SEZON ONAYI ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz gün Starz kanalından yapılan açıklamayla dizinin 3. sezonunun olacağı resmileşmişti.

Genç Leonardo da Vinci'nin maceralarını izlemeye devam edeceğimiz dizinin üçüncü sezonunda Tom Riley, Laura Haddock, Elliot Cowan, Lara Pulver ve Blake Ritson gibi isimleri görmeye devam edeceğiz.

 

 

'ORANGE IS THE NEW BLACK' İLE YOLA DEVAM! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin