Da Vinci's Demons'ta tepki çeken 2. Beyazıt vakası!

Türkçesi, İngilizcesinden kötü Sultan!

resim yok
06 Mayıs 2014 - 12:27
Magazin

Türkçesi, İngilizcesinden kötü Sultan!

Hollywood'ta çekilen dizide oynayan 2. Beyazıt karakterinin konuştuğu Türkçe'nin kötü olması, İngilizceyi daha iyi konuşması tepki çekti.


Starz ekranlarında yayınlanan Da Vinci's Demons adlı dizide 2. Beyazıt karakterinin Türkçe aksanı ve İngilizceyi Türkçeden daha iyi konuşması tepki çekti.

 

TEPKİ ÇEKİYOR

Televizyonlarda ikinci sezonu yayınlanan Da Vinci's Demons adlı dizi Türklere yaptığı göndermelerle tepki çekiyor.

 

2. BEYAZIT ELEŞTİRİLİYOR

Önceki bölümünde Osman Gazi'nin kılıcının orijinalini Vatikan'da gösteren dizinin yayınlanan son bölümünde Fatih Sultan Mehmed'in oğlu şehzade 2. Beyazıt, konuştuğu Türkçe ve görünüşü ile eleştirilere sebep oldu.

 

AKIN GAZİ

Dizide 2. Beyazıt karakterini Akın Gazi isimli Kıbrıslı Türk aktör canlandırıyor. Dizideki sahnede Şehzade 2. Beyazıt elma çalan küçük bir hırsızı cezalandırmak yerine asker yapıyor. Bu sahnelerde 2. Beyazıt Türkçe konuşuyor ve konuşmanın tercümesi İngilizce altyazılı olarak veriliyor.

 

DİZİDE GEÇEN DİYALOGLAR

2. Beyazıt hırsız gence,

'Meyve çalmak başka bir şey ama seni yakalayan 3 gardiyanımı yaralamak bambaşka bir şey. Kardeşim seni öldürebilirdi. Hapiste seni günde en az bir kere beslemek zorunda kalacağız. Böyle Osmanlı'ya masraf olursun.  Bu yüzden seni hapse atmıyorum delikanlı. Asker olacaksın' diyor.[reklam]

Sahnenin devamında otağının önünde arbede yaşandığını fark eden 2. Beyazıt dışarı çıkıyor ve yine Türkçe olarak 'Bunlar da kim' diye bağırıyor. Bunun üzerine kapıda bekçilik yapan Yeniçeri askeri, 2. Beyazıt'a 'Bu ikisi sizinle konuşmak istiyorlar ve biz geri çevirince de…' demesi üzerine 2. Beyazıt kavga eden yabancı kişi ile Yeniçeriye, 'Yeter!' diye bağırıyor.

Daha sonra Vatikan'dan gelen elçilerle 2. Beyazıt İngilizce olarak, 'Benimle görüşme yapacak kişiler olarak Roma neden sizi yolladı?' diyor. Cevap olarak elçi kız, 'Siz Padişahın en büyük oğlu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun veliahtısınız' diyor.

 

KONUŞMASI...

Karşılıklı konuşmaya devam eden elçi ve 2. Beyazıt, İngilizceyi Türkçeden daha iyi konuştuğu için tepki çekti.

Aktörün esmer tenli ve koyu saçlı olması da 'Türkleri sürekli Araplara benzetiyorlar' şeklinde eleştirilere neden oldu.

Daha önce de dizideki 'Türk' adlı karakterin Müslüman olmaması ve uyuşturucu bağımlısı olması eleştirilere neden olmuştu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin