Devrim Evin yeni projesiyle dikkat çekiyor!

'Fetih 1453' filminde 'Fatih Sultan Mehmet'i canlandırarak adını duyuran Devrim Evin, şu sıralar Tiyatro Keyfi'nin yeni oyunu 'Rain Man'de rol alıyor.

resim yok
10 Ekim 2013 - 11:12
Röportaj

'Yunus Emre Aşkın Sesi' filminde Yunus Emre'yi canlandıran başarılı oyuncu Devrim Evin: ''Yunus Emre, yaşadığımız coğrafyanın en önemli filozofu. Onu canlandırmak beni gerçekten çok mutlu etti.''

'Fetih 1453' filminde 'Fatih Sultan Mehmet'i canlandırarak adını duyuran Devrim Evin, şu sıralar Tiyatro Keyfi'nin yeni oyunu 'Rain Man'de rol alıyor.

 

Oscar ödüllü 'Yağmur Adam' filminin tiyatro versiyonunda Tom Cruise'un canlandırdığı 'Charlie' karakterine hayat veren Evin, oyundaki performansıyla bu sezonki tüm ödüllere göz kırpıyor.

 

Ocak'ta vizyona girecek olan 'Yunus Emre Aşkın Sesi' filmiyle de beyazperdede boy gösterecek olan Evin'le projelerini konuştuk...

 

YOĞUN BİR SEZON

Sizin için yoğun bir sezon diyebilir miyiz?


Evet, 'Yunus Emre Aşkın Sesi' filmini bitirdim. Şu sıra sahneye koyduğumuz 'Rain Man' dışında Adana Devlet Tiyatrosu'ndaki görevim de devam ediyor. Bulgar yazar Radiçkov'un 'Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek' isimli tek kişilik oyununda rol alacağım, oyunun provaları Aralık'ta başlayacak.


'Yunus Emre Aşkın Sesi' filminde rol almayı neden tercih ettiniz?


Yunus Emre, hiç oynanmamış tarihi bir karakter. Bu yılki tek epik-tarihi film. Yunus Emre; maddi, ahlaki ve dini her türlü sömürünün karşısında duran, barışı ve sevgiyi savunan bir adam. 13'üncü yüzyılda; Türkmen olarak Moğol istilasını yaşamış, savaş, katliam görmüş biri. Türkmenler'in yaşam biçimlerinin değiştirilmesine tanık olmuş. Yaşadığımız coğrafyanın en önemli filozofu. Böyle bir insana can vermek benim için gerçekten büyük mutluluk.

 

TEMBELİZ, ÖZENTİYİZ

Yunus Emre'yi yeteri kadar ve doğru anladığımızı düşünüyor musunuz?


Düşünmüyorum. Çünkü biz kendi değerlerimizi çok ciddiye almıyoruz. Tembeliz ve özentiyiz. Yunus Emre bizim organik yaşam biçimimizin en üstünde duran filozoflardan biri. Mevlana, Pir Sultan Abdal ve Şeyh Bedrettin gibi... Bunları bilmeden hayatımıza devam etmeye çalışırsak, tarih algımız ortaokul düzeyinden öteye gitmez.


Bu filmde Yunus Emre'nin hayatını mı göreceğiz?


Filme biyografik yaklaşmıyoruz. Aşkı arama yolunda kendini bulma hikayesini anlatacağız.


Peki rolünüze nasıl çalıştınız?

 

Ben Yunus'u zaten çok iyi bilen biriydim. Üç sene evvel de zaten Yunus Emre'yi tiyatroda oynamıştım; role yabancı değilim.

 

YAPTIĞIM İŞİN GELİP GEÇİCİ OLDUĞUNUN FARKINDAYIM

'Fetih 1453' filmiyle popülerliğiniz arttı ama siz sonrasında o popülerliğin devamını getiremediniz gibi geliyor bana...[reklam]

Bir anda dağıtabilirdim değil mi; herkes öyle düşünüyor. Her projede yer almayarak, şımarmayarak bunu tolare edebildim. Benim yapım da bu zaten.

 

UTANGAÇ BİR ADAMIM

İsteseydiniz çok daha popüler işlerde rol alabilirdiniz, değil mi?


Konservatuvardan mezun olalı 13 yıl oldu. 'Fatih' rolü bana mezun olduğum ilk yıllarda gelseydi; tecrübesizlikten, o popülerlik büyüsüne kapılabilirdim ama artık tecrübem var. Yaptığın her şeyin gelip geçici olduğunu kavramış olgunluktayım. Mesela, benim tiyatroda en sevmediğim an; selamlamaya çıktığım andır. Utanan, mahçup bir adamım ben. 'Fetih1453' vizyona girdiğinde ben uluslararası sanatçılarla Türkiye'yi temsilen Porto'da bir oyun sahneye koyuyordum. Bu benim için çok daha değerli.ydi.

 

BAŞARININ SIRRI AYNI DİLİ KONUŞMAK

'Rain Man' filmini izlemiş miydiniz?


Tabii ki, hem de defalarca. Yeni nesil bu filmi pek bilmez. Bunun tiyatroda olabileceğini söyleselerdi, inanmazdım. Meğer varmış zaten. Amerika ve Avrupa'da oynanan bu eseri, şimdi biz tiyatro sahnesinde sergiliyoruz.


Oyunda, ağabeyiniz 'Raymand'u oynayan Reha Özcan'la uyumunuz dikkat çekiyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?


Provalarda çok sıkı çalıştık. Onun ötesinde, Devlet Tiyatrosu kökenliyiz. Aynı akademik eğitimden geldiğimiz için de aynı dili konuşuyoruz.

 

 

ABİSİYLE EVLENDİ! DİZİ SETİNDEN EVLİLİĞE! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin