Dick Wolf'tan bu kez CBS için yeni bir dizi geliyor: F.B.I.

Ünlü yapımcı Dick Wolf bu kez CBS kanalı için bir dizi hazırlıyor.

Volkan Küçükel
21 Eylül 2017 - 00:59
Gündem

Dick Wolf projeleri dallanıp budaklanıyor!

DICK WOLF BU KEZ NBC'DE DEĞİL!

Halihazırda NBC ekranlarında güncel beş dizisi bulunan, televizyon dünyasının en üretken yapımcılarından Dick Wolf'u bu kadar dizi kesmemiş olacak ki yeni bir dizisi için daha resmi sezon siparişi aldı. Ancak bu kez NBC değil CBS'ten!

CBS, yeni Dick Wolf dizisi için 13 bölümlük resmi sezon siparişini verdi. Dizinin 2018-19 sezonunda ekranlara geleceği belirtildi.

Bu proje Wolf'un 15 senenin ardından NBC dışında bir kanalda başlatmış olacağı ilk dizisi olacak. Yapımcı, son olarak 2003 senesinde Dragnet'in yeniden çevrim dizisi için ABC çatısı altındaydı.

17-09/21/dick-wolf-cbs.jpg

"F.B.I." KONUSU

Peki, şimdilik "F.B.I." olarak isimlendirilen yeni dizinin hikayesi nasıl?

Dizinin hikayesi; ABD Federal Araştırma Bürosu New York Ofisi'nin iç çalışmalarına odaklanıyor.

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Wolf'un uzun süredir birlikte çalıştığı ve 2020 senesine kadar sözleşmesi bulunduğu Universal Television ve CBS TV Studios ortak yapımcılığında hazırlanacak dizinin pilot bölüm senaryosu The Good Wife'ın yazar/yürütücü yapımcılarından Craig Turk tarafından kaleme alınacak. Turk aynı zamanda dizinin showrunner'lığını üstlenecek. CBS TV Studios'un en iyi drama yazarları arasında gösterilen Turk'un stüdyo tarafından proje için önerildiği belirtiliyor.

Wolf ve Turk ikilisi Wolf'un uzun süreli iş ortakları Arthur W. Forney ve Peter Jankowski ile birlikte projenin yürütücü yapımcılığını üstlenecekler.

17-09/21/dick-wolf-fbi-cbs.jpg

Son dönemin en başarılı drama yapımcılarından biri olarak gösterilen Dick Wolf; Law & Order ve Chicago serileri ile biliniyor. NBC'de 19. sezonuna giren Law & Order: SVU; üç Chicago serisi: Chicago Fire (6. sezon), Chicago P.D. (5. sezon) ve Chicago Med (3. sezon) ile yaklaşmakta olan limitli dizi Law & Order True Crime: The Menendez Murders yapımcının devam eden projeleri arasında bulunuyor.

Universal TV'nin ise CBS ve CBS Studios ile son olarak geçtiğimiz yayın sezonunda Pure Genius dizisinde iş birliği oldu. Universal TV ayrıca Fox kanalı (Brooklyn Nine-Nine) ve Hulu (The Mindy Project) ile Netflix (Master Of None, Unbreakable Kimmy Schmidt) gibi online platformlarda dizilere sahip.

F.B.I.'IN ÇEKİMLERİNE NE ZAMAN BAŞLANACAK?

F.B.I.'ın pilot bölüm çekimlerine gelecek bahar döneminde başlanacak. Sonraki bölümler ise yaz aylarında çekilip 2018-19 yayın sezonuna hazır hale gelecek.

17-09/21/dick-wolf-foto-1505944693.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin